Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 617
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 200
Добре,теста ми излезе положителен.Доктора не ми назначи антибиотик,защото се чувствам добре.Мислите ли,че е правилно?Не следва ли при доказан Ковид да се започне незабавно антибиотик?
Не, не следва...нали се чувстваш добре, за какво ти е АБ?

# 19 201
Добре,теста ми излезе положителен.Доктора не ми назначи антибиотик,защото се чувствам добре.Мислите ли,че е правилно?Не следва ли при доказан Ковид да се започне незабавно антибиотик?

Разбира се, че не следва.

# 19 202
  • Варна
Не, разбира се!! Ковид се причинява от вирус, какъв антибиотик, за какво? Чувстваш се добре, имаш вирусно заболяване, но искаш да пиеш сериозно лекарство за бактериални инфекции, защото....?
Относно миналогодишните психози бъдете малко по-снизходителни, всичко беше ново, неизвестно и страхът беше голям. И в темите за пазаруване от чужбина съвсем сериозно се разискваше въпросът дали пратките от Али експрес са безопасни. И като се замислим улици се дезинфекцираха, самолети също се пръскаха отвън с дезинфектанти, неясно защо, но се правеше.

# 19 203
За съжаление и аз съм в темата. Изпонатръшка ни всички, още имам близки роднини в болница, за съжаление и починали познати. Утре ми изтича болничния и съм на рентген.
Исках да питам тези, които са забелязали косопад докато боледувахте, кога спря да ви пада косата, възтанови ли се изобщо предишния ѝ вид? (Предпочитам да се занимавам с тези бели кахъри, защото психически ни дойде много на всички).

# 19 204
Извинявам се, че нахлувам,но има ли коментирано как протича при деца вирусът...Детето ми от вчера е с главоболие и температура. И понеже при всичките ми близки,които го изкараха, започна така, това ми е и първата мисъл.

# 19 205

И на мен ЛЛ не ми назначи антибиотик. Само добавки за повишаване на имунитета.

Относно децата и вируса - дъщеря ми беше с главоболие 2 дни, не е вдигала Т, просто й беше лошо. След това премина. Но пък аз го лепнах от нея.

След колко дни си възвърнахте обонянието и вкуса?

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 22:53 от Kimbarly

# 19 206
  • София
Аз идвам да ви оставя едно интервю с вирусолог, в което жената обяснява доста ясно и разбрано кога се говори за реинфекция от Ковид
https://www.actualno.com/healthy/nauchni-istini-sreshtu-mitove-z … mMgS6HOjJzZqneJEQ

Много благодаря за линка! Интересно и полезно интервю, помогна ми да си реша дилемата с ваксинирането след боледуване, която ме глождеше от известно време.Blush

# 19 207
  • пустинята Гоби
Здравейте ,запис - от тази нощ съм с температура до 37.8 и днес съм като парцал с 37  ! Дали съм сигурен ковид или има и други изненади Simple Smile Кажете какво да предприема , не ми се иска да ходя за тест , а От аптеката личната ми каза след 3 ти ден !

Прочетох доста , много полезна информация
И утре може да си направиш тест от аптеката. Иначе личната не каза ли какво да предприемеш?

# 19 208
Днес си отиде приятел на родителите ми, на 65 без придружаващи заболявания. Две седмици беше интубиран. Като ми се обадиха да ми кажат бях като гръмнат. Те са...не знаят къде се намират.

Преливаха му ремдесивир - не помогна. После кортикостероиди, вентилатор...

Аман от тая скапана болест.

# 19 209
  • Там,където се събуждам щастлива.
Моите съболезнования!
Аз вече нямам сила за всички новини за напуснали около мен. Ужас някакъв е.

# 19 210
  • Варна
Здравейте! За съжаление и аз пиша в тази тема 🙁 След преглед днес и направен PCR тест, съм с доказан Ковид. В понеделник вдигнах лека температура, а аз не вдигам често. Болеше ме и глава от няколко дни, отделно ме дразнеше гърлото и ми беше запушен носа. Заради всичко това реших да си направя антигенен тест в лаборатория, но беше отрицателен. Във вторник нямах температура, а и гърлото си го чувствах добре. В сряда привечер отново вдигнах температура, невисока -37,3. Но почнах да усещам и стягане и болки в гърдите. Лекарката ми каза, че са ми чисти гърдите на слушане, а и сатурацията ми е в норма. Изписа ми Левокса, аспирин протект, ериус, цинк и селен, и пробиотици. Притеснявам се,че не са ми направили рентгенова снимка и да не се окаже пневмония 🙁Заради тези болки и стягане в гърдите.
Много съм се шашнала, мъжът ми ми се кара чак. И като капак на всичко от тази вечер започнаха много да ме болят мускулите по цялото тяло. Но разбирам, че това е нормално за вируса.
Споделих, надявайки се малко да ми олекне, но май съм прекалено страхлива  и ми е трудна да овладея това 🙁
Пожелавам на всички болни да преодолеят леко тази гад!

# 19 211
  • София
Може ли да споделите какви лекарства ви назначават при Ковид?
Аз пия Авирон,Изопринозин(доктора ми го изписа,но срещам противоречиви мнения за имуностимулантите при Ковид),Антистенокардин 3х2(някой друг пие ли?),Цинк,Селен,вит.Д,Герикапс и Аспирин
Някой има ли рецепта от инфекционист?

# 19 212
За Изопринозин не съм сигурна дали е нужен, другите неща са ОК.

# 19 213

И на мен ЛЛ не ми назначи антибиотик. Само добавки за повишаване на имунитета.

Относно децата и вируса - дъщеря ми беше с главоболие 2 дни, не е вдигала Т, просто й беше лошо. След това премина. Но пък аз го лепнах от нея.

След колко дни си възвърнахте обонянието и вкуса?
Поне десетина дни храната имаше вкус на трева. Парфюмите със сигурност на 15-тия ден ги различавах без проблем.

# 19 214
Здравейте! За съжаление и аз пиша в тази тема 🙁 След преглед днес и направен PCR тест, съм с доказан Ковид. В понеделник вдигнах лека температура, а аз не вдигам често. Болеше ме и глава от няколко дни, отделно ме дразнеше гърлото и ми беше запушен носа. Заради всичко това реших да си направя антигенен тест в лаборатория, но беше отрицателен. Във вторник нямах температура, а и гърлото си го чувствах добре. В сряда привечер отново вдигнах температура, невисока -37,3. Но почнах да усещам и стягане и болки в гърдите. Лекарката ми каза, че са ми чисти гърдите на слушане, а и сатурацията ми е в норма. Изписа ми Левокса, аспирин протект, ериус, цинк и селен, и пробиотици. Притеснявам се,че не са ми направили рентгенова снимка и да не се окаже пневмония 🙁Заради тези болки и стягане в гърдите.
Много съм се шашнала, мъжът ми ми се кара чак. И като капак на всичко от тази вечер започнаха много да ме болят мускулите по цялото тяло. Но разбирам, че това е нормално за вируса.
Споделих, надявайки се малко да ми олекне, но май съм прекалено страхлива  и ми е трудна да овладея това 🙁
Пожелавам на всички болни да преодолеят леко тази гад!
Чак пък страхлива? По добре вглеждаща се в симптомите за да не изпуснеш нещо отколкото неглижираща ги.
Нормално е да те болят мускулите. Този вирусе е странен всеки ден при нас имаше нов симптом. Стискам палци да го пребориш бързо!

Общи условия

Активация на акаунт