Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 129
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 365
  • София
Знаете ли на оксиметъра какво точно значат стойностите на Pi, разбрах, че се казва перфузионен индекс, но колко е добре да бъде, по-ниска или по-виска стойност?

# 19 366
  • София
Той не е знаел, че е заразен.
След симптомите и при прием в болница е правен тест.
Да, трябва да сме сигурни, че сме здрави и незаразени за да се ваксинираме, но е лесно да се каже, а трудно да се изпълни - особено сега - през зимата и в условията на епидемии - и Ковид и другите грипчета.

В къщи всички сме за ваксинирането, но всички сме болни - гърло, кашлица, хрема с еднократно вдигане на температура около 37. Стана постепенно в рамките на седмица.
Правихме домашни тестове за Ковид на този етап - отрицателни. Пием Аверон и витамини от 3 дни и явно скоро няма да сме годни за ваксиниране, въпреки че сме се записали.

# 19 367
Тези, които са били с главоболие - колко дни е било то? На мен днес ми е 4ти ден със симптоми, като първите два дена се скъса да ме боли главата, на третия ме пропусна, но днес пак имам и то основно очите.

При мен главоболието продължи 7-8 дни и се появяваше винаги към 16 ч и продължаваше, докато заспя към 3-4 през нощта (мъчеше ме и безсъние вечер, но поне после откарвах да спя до 12 на обяд).

# 19 368
Здравейте, по повод ваксините, в частност рнк, дали ваксинираните пренасят вируса? По принцип съм на ясно, че ваксината не пази от заразяване, а по-скоро да не го прекараме тежко и да не се стигне до критични състояния. Специално за ваксината на Пфайзер бях чела, че според някакви данни, предпазва от пренасяне на вируса. Вие как мислите?
В отделението в момента има два случая (единия доста тежък), със заразяване след ваксина. Така че, не е ли минало достатъчно време след ваксина, просто се пазете - и да се заразите, и да не заразявате.

# 19 369
Той не е знаел, че е заразен.
След симптомите и при прием в болница е правен тест.
Да, трябва да сме сигурни, че сме здрави и незаразени за да се ваксинираме, но е лесно да се каже, а трудно да се изпълни - особено сега - през зимата и в условията на епидемии - и Ковид и другите грипчета.

В къщи всички сме за ваксинирането, но всички сме болни - гърло, кашлица, хрема с еднократно вдигане на температура около 37. Стана постепенно в рамките на седмица.
Правихме домашни тестове за Ковид на този етап - отрицателни. Пием Аверон и витамини от 3 дни и явно скоро няма да сме годни за ваксиниране, въпреки че сме се записали.
На страница 4 от листовката е описано кога се отлага ваксинация:

"Съпътстващо заболяване
Ваксинацията трябва да се отложи при лица, страдащи от остро тежко фебрилно заболяване
или остра инфекция. Наличието на лека инфекция и/или слабо повишена температура обаче не
трябва да забавя ваксинацията."

Подобни са препоръките при всички ваксини от календара.
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/02/02/anx_150842_bg.pdf

# 19 370
  • Street of Dreams
Здравейте, по повод ваксините, в частност рнк, дали ваксинираните пренасят вируса? По принцип съм на ясно, че ваксината не пази от заразяване, а по-скоро да не го прекараме тежко и да не се стигне до критични състояния. Специално за ваксината на Пфайзер бях чела, че според някакви данни, предпазва от пренасяне на вируса. Вие как мислите?
В отделението в момента има два случая (единия доста тежък), със заразяване след ваксина. Така че, не е ли минало достатъчно време след ваксина, просто се пазете - и да се заразите, и да не заразявате.

Ваксината нали не предотвратяваше възможността да заразяваш други, да си преносител?

# 19 371
За момента се смята че много малък %от хората, заразени след ваксина (има се предвид изцяло ваксинирани с изграден имунитет)  биха могли да заразяват. При останалите вирусния товар бил много нисък и недостатъчен да разпространят заразата.
Но това са резултати от тестването на ваксините, а по реални данни ще се установяват тепърва на фона на масовата ваксинация.

# 19 372
Имате ли идея, колко дена след първата доза са проявили симптоми и с коя ваксина са болните?

# 19 373
Симптомите не се появяват след ваксината, а след контакт със заразен човек. В този смисъл няма никакво значение колко дни са минали от ваксината.

# 19 374
Симптомите не се появяват след ваксината, а след контакт със заразен човек. В този смисъл няма никакво значение колко дни са минали от ваксината.
Това ясно. Искам да разбера колко дена след ваксинацията са се заразили, за да имаме представа до колко дена след ваксината тя все още не действа. Болните обикновено знаят от кога са им симптомите, а не от кога са се заразили, затова така задавам въпроса. А инкубационният период каквото и да си говорим не е повече от 5 дена.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 09:10 от mmm75

# 19 375
За Файзер и Модерна поне 2 седмици след 1ва даза, а за АЗ поне 3 седмици трябва да минат. Обаче след първата доза дават около 75-85% защита, което означава че едни 15-25% не изграждат антитела след 1ва доза.
Повечето от тях ще изградят такива до 2-3 седмици след 2ра доза. А едни 5 % ще останат незащитени въпреки ваксината.

# 19 376
Това ясно. Искам да разбера колко дена след ваксинацията са се заразили, за да имаме представа до колко дена след ваксината тя все още не действа. Болните обикновено знаят от кога са им симптомите, а не от кога са се заразили, затова така задавам въпроса. А инкубационният период каквото и да си говорим не е повече от 5 дена.

Аз съм с + бърз антигенен от аптека, около 2 седмици и половина след ваксина с АЗ. За момента го карам леко.

# 19 377
Стискам палци да мине като обикновена настинка. Hug На този етап би трябвало ваксината да окаже положително влияние.

# 19 378
Здравейте пак Simple Smile
Аз пак да питам. Вчера баща ми направи бърз антигенен тест - положителен. Вечерта отиде и си направи ПСР, сутринта резултата беше отрицателен. И сега? Той каза, че кашля от 20 дни, но нищо друго му няма.
п.п. Двете черти на антигенния тест си бяха сериозно изразени. Виждаха си се перфектно. Теста е направен в Рамус

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 10:14 от Lady Cassiopeia Duval

# 19 379
За Файзер и Модерна поне 2 седмици след 1ва даза.
Гейзерче, след втора доза е това! В този смисъл АЗ превъзхожда иРНК ваксините, защото по-рано дава защита (без значение, че в по-нисък процент). С "Модерна" направих изследване на 26-ти ден от първата доза - 1000.4 антитела IgG при протективно число 1050. Ваероятно това е някаква защита, но по-ниска от тази, която АЗ обезпечава по същото време.

Лейди, и се пазете, и него го лекувайте като за ковид. Минало е доста време от началото на кашлицата и е вероятно вирусът да не се открива в носоглътката. За онтигенен също е рано.  Стискам палци вие (контактните) да се опазите, а човекът да се привдигне!

Общи условия

Активация на акаунт