Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 643
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 380
Днес е 5-ти ден от първи симптоми (от вторник), болки в гърлото, втрисане при мен, а мъжът ми е хремав, а от вчера кашляме по-често, но все още не е нещо страшно. Аз правих антигенен тест в сряда и четвъртък, а мъжът ми в сряда и петък, все отрицателни. Днес мисля да направим пак по един антигенен и един за антитела от аптеката... Или да идем за ПСР тест? Страх ме е да не се заразим, ако все пак се окаже, че друг вирус ни мъчи

# 19 381
Здравейте пак Simple Smile
Аз пак да питам. Вчера баща ми направи бърз антигенен тест - положителен. Вечерта отиде и си направи ПСР, сутринта резултата беше отрицателен. И сега? Той каза, че кашля от 20 дни, но нищо друго му няма.
п.п. Двете берти на антигенния тест си бяха сериозно изразени. Виждаха си се перфектно. Теста е направен в Рамус
Лейди, кашля от 20дни, минало е много време и ПСР вероятно не е могъл да хване вируса, защото отдавна не е в гърлото или носа. А нищо чудно и вече да не е зарАзен отдавна. Аз бих те посъветвала да мислите как да се справите с кашлицата, а не дали е ковид. Да го прегледа лекар, да му се назначат изследвания, да се види има ли нужда от лечение и какво -това смятам за много по-важно.

# 19 382
За Файзер и Модерна поне 2 седмици след 1ва даза.
Гейзерче, след втора доза е това! В този смисъл АЗ превъзхожда иРНК ваксините, защото по-рано дава защита (без значение, че в по-нисък процент). С "Модерна" направих изследване на 26-ти ден от първата доза - 1000.4 антитела IgG при протективно число 1050. Ваероятно това е някаква защита, но по-ниска от тази, която АЗ обезпечава по същото време.

Благодаря. Това съм го пропуснала.
Уж казаха че всички ваксини дават около 75-85 %протекция още след първа доза.
     Някой знае ли дали върлува стомашен вирус в момента?
     Антителата ми са на никъде и продължавам да съм на тръни.
     За ИгМ, които все ми седят положителни, док смята че се е получила кръстосана  имунна реакция.

# 19 383
На дъщеря ми приятелят е с КОВИД, 2 седмици след ваксинация с АЗ.
Много леко го кара.

# 19 384
Здравейте, по повод ваксините, в частност рнк, дали ваксинираните пренасят вируса? По принцип съм на ясно, че ваксината не пази от заразяване, а по-скоро да не го прекараме тежко и да не се стигне до критични състояния. Специално за ваксината на Пфайзер бях чела, че според някакви данни, предпазва от пренасяне на вируса. Вие как мислите?
В отделението в момента има два случая (единия доста тежък), със заразяване след ваксина. Така че, не е ли минало достатъчно време след ваксина, просто се пазете - и да се заразите, и да не заразявате.
Имате ли идея, колко дена след първата доза са проявили симптоми и с коя ваксина са болните?
Астра са и двата случая. Единия е ваксиниран на 6-ти март, след 6 дни се разболява.

# 19 385
Здравейте пак Simple Smile
Аз пак да питам. Вчера баща ми направи бърз антигенен тест - положителен. Вечерта отиде и си направи ПСР, сутринта резултата беше отрицателен. И сега? Той каза, че кашля от 20 дни, но нищо друго му няма.
п.п. Двете черти на антигенния тест си бяха сериозно изразени. Виждаха си се перфектно. Теста е направен в Рамус

Симптоми от три седмици. ПСР на 20 ден...да не е късно за пср, за това се сещам. Да не е хванал вируса..защото е слязъл надолу вече.

Така или иначе щом кашля, е доцре снимка да направи, ако не е правил..да се види/изключи пневмония. Така бих действала аз.

# 19 386
  • Другата България
И колежката ми, която е с ваксина, го кара леко.
Аз вече писах, дори не е на антибиотик.
Но и още две го карат леко, без антибиотик, а не са с ваксина.
А сега пък, покрай всички, които всеки ден излизат положителни, колеги се тествали за антитела, дотук трима са с такива, без ваксина, без да са разбрали, че са били болни някога.
Иди разбери кой кога на кого какво е донесъл и предал.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 15:26 от Merri_An

# 19 387
  • пустинята Гоби
Като не си спирал да работиш цяла година, като нищо си се имунизирал от тук малко, от там малко. Точно както персонала в детската градина на детето, писах вече. Тръгнали да се имунизират, ама пуснали антитела и излезли с много. За мен е нормално, когато по цял ден си обграден от 30-40 деца. Много знаеш кое какво е изкарало безсимптомно.

# 19 388
  • Варна
Здравейте пак, тази сутрин съпругът ми направи снимка, на 8 ден от първия симптом, казали са, че дробовете са чисти. Личната обаче ми казва, че усложненията се появяват на 8-10-12 ден, според вас дали избързахме със снимката. От два дни кашлицата е много обилна, но не е откъртваща. Днес е втори ден на флексид. Тя обмисля да включи кортикостероид, според вас редно ли е и как се прилага?

# 19 389
Здравейте, някой приемал ли е инвермектин при COVID? Как ви го предписаха?

# 19 390
Здравейте пак, тази сутрин съпругът ми направи снимка, на 8 ден от първия симптом, казали са, че дробовете са чисти. Личната обаче ми казва, че усложненията се появяват на 8-10-12 ден, според вас дали избързахме със снимката. От два дни кашлицата е много обилна, но не е откъртваща. Днес е втори ден на флексид. Тя обмисля да включи кортикостероид, според вас редно ли е и как се прилага?

Не е избързал. Няма как да се каже кога точно ще развие пневмония или дали.
Пулмолог не е лошо също да види снимката.

# 19 391
И мен така ми каза лекарят. И затова не ми направи снимка. Така и не можах да разбера, защо е 8-10-12 от деня на теста, но така броят.

# 19 392
Може би ги броят от ден с добре изразени симптоми, а не от първия когато често симптомите са едва прохождащи т. д. к.

# 19 393
  • 1st floor
На всички болни в темата пожелавам бързо да се възстановяват!
Влизам с въпрос. Имам близък в болница и няколко дни е със сатурация 85-87 (медиците му я мерят, не той). В нета чета различна информация и не мога да се ориентирам в състоянието му. Колко е критично? Тези цифри не са ли много зле? Дават му антибиотици само на хапчета, нищо не му бият или вливат. Стои и с кислородна маска.

# 19 394
На всички болни в темата пожелавам бързо да се възстановяват!
Влизам с въпрос. Имам близък в болница и няколко дни е със сатурация 85-87 (медиците му я мерят, не той). В нета чета различна информация и не мога да се ориентирам в състоянието му. Колко е критично? Тези цифри не са ли много зле? Дават му антибиотици само на хапчета, нищо не му бият или вливат. Стои и с кислородна маска.
Бавно се вдига сатурацията. Аз съм шести ден на кислород, на 12 обем, правя до 95. Търпение.

Общи условия

Активация на акаунт