Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 818
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 350
  • София
В инструкцията към самия тест трябва да пише след коя минута се счита за невалиден, има различни видове, при някои е още след 20тата минута. Нещо с това разтичане не ми изглежда много коректно направен, повече течност може да отмие активното вещество, което  да доведе до некоректен резултат.

# 19 351
Имате ли симптоми? Ако имате според мен го тълкувайте като положителен.
Нямам симптоми. Единственото нещо е ме заболя вчера ръката, на трицепса отзад, но смятам,че е от един инцидент. Чудя се утре да си направя ли още един тъй, като имам контакт със заразен вече 6ти ден, но нямам симптоми. Той пък имаше симптоми, направихме му такъв и сме под карантина 6дни вече, но очаквах да съм заразен вече.

# 19 352
  • При семейството си
В инструкцията към самия тест трябва да пише след коя минута се счита за невалиден, има различни видове, при някои е още след 20тата минута. Нещо с това разтичане не ми изглежда много коректно направен, повече течност може да отмие активното вещество, което  да доведе до некоректен резултат.

Точно така. На тестовете изрично пише след коя минута (не часове) да не се тълкува, разчита резултат вече.
За спокойствие го повторете.

# 19 353

Точно така. На тестовете изрично пише след коя минута (не часове) да не се тълкува, разчита резултат вече.
За спокойствие го повторете.

Да след 20тата минута нямаше никаква линия дори не се появи като първа а директно си отиде на втората отрицателна. После започна да се променя и така за 6 часа хем я има, хем не.

# 19 354
Бързите антигени тестове дали могат да отчетат положителен резултат, заради вече поставена ваксина?

# 19 355
Бързите антигени тестове дали могат да отчетат положителен резултат, заради вече поставена ваксина?
не.

# 19 356
Здравейте, по повод ваксините, в частност рнк, дали ваксинираните пренасят вируса? По принцип съм на ясно, че ваксината не пази от заразяване, а по-скоро да не го прекараме тежко и да не се стигне до критични състояния. Специално за ваксината на Пфайзер бях чела, че според някакви данни, предпазва от пренасяне на вируса. Вие как мислите?

# 19 357
Лично аз смятам, че пренасят.

# 19 358
Здравейте, по повод ваксините, в частност рнк, дали ваксинираните пренасят вируса? По принцип съм на ясно, че ваксината не пази от заразяване, а по-скоро да не го прекараме тежко и да не се стигне до критични състояния. Специално за ваксината на Пфайзер бях чела, че според някакви данни, предпазва от пренасяне на вируса. Вие как мислите?
Имаше такива данни от Израел. Те са напред с ваксинацията. Не ми се рови за линк, че в тази или в другата тема за ковид беше пуснат. За мен, по - логично е да не пренасят или поне в по - малко степен. Ми ... Дано. Предстои да видим.

# 19 359
Здравейте, по повод ваксините, в частност рнк, дали ваксинираните пренасят вируса?
За съжаление ваксинираните, както и преболедувалите с антитела, могат да пренасят вируса, защото при тях той не слиза надолу, но може да стои в носоглътката им и така да го разнасят. Затова и те трябва да носят маски  за да пазят другите. Прочетох го на много места (чета статии на 4 езика), вярвам че е така, а и е логично. Неслучайно дори в Израел не са отменили маските.

# 19 360
  • Варна
Благодаря за препоръките за снимка. Утре ще отиде, след разговор с РЗИ. Притеснява ме, че домашната машинка за кислорода показва 93...92...дори 91 тази вечер. До сега не падаше под 93 поне. Възможно ли е от увеличената кашлица днес да е така ?

# 19 361
Благодаря за препоръките за снимка. Утре ще отиде, след разговор с РЗИ. Притеснява ме, че домашната машинка за кислорода показва 93...92...дори 91 тази вечер. До сега не падаше под 93 поне. Възможно ли е от увеличената кашлица днес да е така ?

Принципно се гледа най-високата стойност, а не най-ниската. Освен това може да има разлика на всеки пръст - в този случай пак гледате най-високото число.

Въпреки това, щом кашлицата се е засилила, хубаво е да отиде на лекар и да направи снимка. Кашлицата сама по себе си не е причина за занижени стойности на SpO2, но може да е симптом на прогресиращо заболяване. То вече може да е причина за влошена белодробна функция и по-ниско SpO2.

# 19 362
С дали приемът на антибиотик Азиъромицин може да повлияе на ефективността на ваксината? ЛЛ ми го изписа и затвори, а сега не вдига...

# 19 363
А той като попадне вирусът в носоглътката на ваксинирания, организмът не се бори с него и не го унищожава, а си го държи там на въоръжение. Сори, не го вярвам. Може би непосредствено след попадане да има някакво малко време, в което е попаднал и може да "излезе", но така лелеяните антитела би трябвало да се активират веднага.
И какво правим ако е попаднал през склерата, а не през носоглътката?

# 19 364
А той като попадне вирусът в носоглътката на ваксинирания, организмът не се бори с него и не го унищожава, а си го държи там на въоръжение.
Оставал там няколко дни, не помня колко, май 5. Но едва ли някой знае със сигурност, а и при всеки човек би трябвало да е различно в зависимост от личните фактори.

Общи условия

Активация на акаунт