Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 341
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 500
Има много хора, които “боледуват” без температура.

# 19 501
Ние днес правихме вкъщи тестове от аптеката. ММ си прави за антитела, той изкара Ковид преди месец заедно с майка си и баща си. Излезе му положителен, но беше голям зор докато събере достатъчно кръв. Аз си правих антигенен, понеже  детето беше контактно и с Т, аз аз съм с хрема от два дни. Моят тест е положителен, на детето (2г.) реших да му го спестя, а и на него вече му няма нищо. Иначе имах час за ваксина идния петък, ама какво да правиш, късмет.

# 19 502
  • София
нещо не се справих с антигенния вкъщи , но аз нямам хрема и не го завъртях добре и е отрицателен

! Иначе от четвъртък с 37,5 и все още си имам 37 ! Болки в гърба , кръста и прасците ,леко под кашлях сега нямам ! Всички са с леки оплаквания , но мъжа ми твърди че не било ковид , само аз имам температура !
Ако може и други да напишат симптомите си , мисля че е полезно за всички .

# 19 503
Антигенен тест не е тест за антитела.

Аз съм правила на Folium от Медея, антигенен в домашни условия, сама си бръкнах в носа без проблем, излезе положителен после и PCR  го потвърди. 27лв беше.
За антитела държа да бъде.

Е, тогава някой друг да каже, аз още чакам да минат 10 дни поне и ще отида в бодимед, каквото там имат.
10 дни от кое чакате? Кога е най-добре и подходящо да се направи теста за антитела
Тест за антитела се прави минимум 20 дни след първо симптоми, най-добре 30 дни. Изследва се IgG антитела за Ковид. В различните лаборатории са различни тестовете и с различни скали.

Моят PCR е от 3-ти март, първият симптом ми беше на 27-ми февруари, но в тази тема всичко минава и заминава и понеже не ми се пише отново и отново кое, как, написах поне 10 дни още, по мои сметки 1 -ви април, ще е 30+ дни от симптом No1.

Пък сега според вас какво да правя, зълва ми дойде преди малко да й направя антигенен тест, защото в петък е била контактна с ковид болен (човекът се е тествал днес и я е уведомил веднага, пациент й е бил). Направихме теста и излезе една сууупер бледа черта. Ще повтори теста по-късно, за потвърждение, но според мен има ли черта има ковид. И сега ние, от 5 дни не сме в карантина. По закон знам, че и контактни не се водим, но иначе... ?

# 19 504
Пирогов имат, за ВМА не знам. Отивайте в Пирогов, ако Ви е близо, днес е неделя дано е по-слабо натоварено. Също за Александровска си мисля, защото там имат ковид отделение и спешно, но е добре да се провери по телефона.

Много благодаря! Взимам си душ и отивам до Пирогов.
Върнаха ме от Пирогов. Казаха, че нямат белодробен специалист

# 19 505
Я и вие да се подзверите с мен... антигения тест на ЗъЛ-вата. Във времето за отчитане.

# 19 506
Не става въпрос за парите. Не искам да се бутаме в лаборатория с доказано болни, ако поради някаква случайност не сме се заразили...

Баща ми прави два антигенни теста през няколко дни закупени от аптека. И двата бяха отрицателни. Въпреки ясните симптоми.
Така и не пусна ПСР само снимки заради високата Т. След 30-40 дни ще пусне за антитела.

# 19 507
Според мен е отрицанелен...

# 19 508
ЯННА, не претендирам да съм голям разбирач, но аз не я виждам втората черта. Иначе да си споделя симптомите. От четвъртък дращене в гърлото и сънливост с лека кашлица, от вчера хрема, пак кашлица (по-често продуктивна) и леки болки в гърба и кръста. Меря Т по няколко пъти на ден, досега не съм вдигала. ММ току-що ми заяви, че съм имала съвсем здрав вид 😉.

# 19 509
Пирогов имат, за ВМА не знам. Отивайте в Пирогов, ако Ви е близо, днес е неделя дано е по-слабо натоварено. Също за Александровска си мисля, защото там имат ковид отделение и спешно, но е добре да се провери по телефона.

Много благодаря! Взимам си душ и отивам до Пирогов.

Не знам какво да кажа. Чаках с нетърпение да пишеш, защото и аз поддържам т от вторник насам. Въпреки че е много "шарено" - един ден съм между 37 и 37.2-3, на другия нямам, днес сутринта - 37, на обяд - 36.6. А твоята т каква е, не съм сигурна, че прочетох стойност?

# 19 510
ЯННА, и според мен е отрицателен

# 19 511
[/quote]

Не знам какво да кажа. Чаках с нетърпение да пишеш, защото и аз поддържам т от вторник насам. Въпреки че е много "шарено" - един ден съм между 37 и 37.2-3, на другия нямам, днес сутринта - 37, на обяд - 36.6. А твоята т каква е, не съм сигурна, че прочетох стойност?
[/quote]

варира от 38.5 до 37.5. Вече се чудя дали може да е грип, а не КОВИД. Имам леки болки в гърба. Много съм объркана. Не знам дали имам право да отида до личния, макар че имам отрицателен антигенен тест от сряда

# 19 512
Моля да ми разясните за карантинирани, които искат да си направят рентген или скенер. Звъни се на РЗИ и какво им се казва? Има ли шанс да им откажат? На ЛЛ звъни ли се също?

# 19 513
Аз пък мисля, че домашните антигенни тестове са точни ако обаче се хване момента, когато има вирус в носоглътката. Моят опит е следния - в петък сутринта се обади колегата ми, с който сме в един кабинет, че не се чувства добре от четвъртък вечерта. Каза че си правил антигенен тест, но бил отрицателен. Същевременно и приятелката му обаче не се чувствала добре. При тази ситуация аз бях почти на 100 % сигурна че е КОВИД ( те и досега не са си правили други тестове, а момичето дори е с " лека пневмония" вече по думите му). В неделя си направих антигенен тест от аптеката и беше категорично отрицателен.  В сряда следобяд започна да ме боли гърлото. В четвъртък гърлобол и темп. 37- 37,1-37,2. В петък продължи гърлобола и то доста силен обаче нямах температура пре целия ден. Същевременно нещо като хрема - чувство на запушен нос нагоре високо но без секрети. В петък вечерта втори тест, антигенен, от аптеката - положителен - още преди да се появи контролната линия добре, се появи ярка тестовата. В събота сутринта и ММ се събуди с температура 38,2 ( дотогава нищо) - тест - положителен - на 15 минута доста бледа черта, но я има, което си е положителен резултат ( най-вероятно беше рано - ако го направим днес сигурно ще е наситена, но няма смисъл то е ясно какво е).  Също така и един познат миналия месец  имаше неразположение и лека темп. - първия тест отрицателен, след още два дни когато загуби и обоняние - антигенния тест вече беше положителен макар и с бледа черта. Така че аз мисля, че антигенните тестове са точни ако обаче се хване момента ( което важи между другото и за антигенните в лабораториите и за ПСР тестовете.)

# 19 514
Сега ви пускам същата снимка с повдигнат контраст и сатурация, и с една насочваща стрелка Не искам да ви убеждавам в нищо, просто ми е интересно. Иначе ще прави втори тест, защото очевидно резултатът е некатегоричен.

BonniBonn
Звъниш или на дежурния в районното ви или на РЗИ да ги уведомиш, че имаш нужда да посетиш лекар, болница, лаборатория, аптека и пр. по здравословни причини. На ЛЛ не се обаждаш.

Общи условия

Активация на акаунт