Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 803
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 650
  • София
Моля, който е приемал Даксаметазон/ Медрол да сподели какви бяха дозировките, защото сега по телефона докторът ми се струва, че изписа слонска доза...2х2 от 4 мг.

# 19 651
  • София
Skiorche, при мен Медролът беше в същата дозировка, само схемата беше по-различна:
3 дни - 3 сутрин, 1 вечер
3 дни - 2 сутрин, 1 вечер
3 дни - 2 сутрин
3 дни - 1 сутрин

# 19 652
Skiorche, за дексаметазонът: 7 дни 2*1 4 мг, 7 дни 1*1, 5 дни 1/2 - деля на половина едно хапче от 4 мг и после 5 дни през ден 1/2

# 19 653
  • Варна
Аз вече наистина съм много притеснена, съпруга ми пак е с 38.3 вече 10 ден. Сега ви чета за медрола, и ми се струва че при него е още по - голяма дозата.
3 дни 3х2
2дни 2х2
2дни 2х1
Това нормално ли е?

# 19 654
Аз вече наистина съм много притеснена, съпруга ми пак е с 38.3 вече 10 ден. Сега ви чета за медрола, и ми се струва че при него е още по - голяма дозата.
3 дни 3х2
2дни 2х2
2дни 2х1
Това нормално ли е?

Нормално е. В болниците дават и по-големи дози, но все пак са под контрол. Да пие както са предписали схемата.

# 19 655
  • София
Момичета, Reina и Rozichka, нали говорите за Дексаметозон от 4, а не от 2 мг.
Rozichka,мъжът ти има ли пневмония или задух? При баща ми това се изписва заради постоянната температура, която пада до 37,5 и отива до 38.7

# 19 656
Rozichka,мъжът ти има ли пневмония или задух? При баща ми това се изписва заради постоянната температура, която пада до 37,5 и отива до 38.7

Ама моля ви се. Разликата между дексаметазон и медрол е огромна. И съответно дозите. Аз писах за медрол, ако не съм разбрала - сори.

# 19 657
  • София
Докторът каза: взимаш Дексаметазон, Преднизолон Ф или Медрол всичките от 4 мг. и да започва 2х2

# 19 658
Моят мъж изненадващо се оказа със стабилни антитела - явно е закачил от вируса през декември, когато родителите му бяха болни. Нито сме разбрали, че е бил болен, грам симптом нямаше. Ходеше единствено да им носи храна и купува лекарства, обаче се разменяха я пари, я бележки.

# 19 659
Дексаметазон е няколко десетки пъти по-силен от метилпреднизолон. Доза от 16мг (2х2х4мг) дексаметазон на ден е адски висока. Всъщност това е таванът за нормален човек - само при миелоидна левкемия се изписва повече.

Ако животът на пациент с ковид зависи от 16мг декса на ден, мястото му изобщо не е вкъщи, а в болница. Медролът е друга бира и е една идея по-приемлив за домашна употреба. И все пак тези дозировки от този лекар по телефона са крайно несериозни.

# 19 660
  • Варна
На опаковката пише Медрол 4мг, няма пневмония поне на 8 ден когато прави снимка. Личната казва утре пак да ходим на снимка, не знам вече защо не спада тази температура? Може утре снимката да покаже някакво влошаване. Чудя се дали личната не се презастрахова с този Медрол. Дали не трябваше втори антибиотик да се включи.

# 19 661
  • София
При мен става дума за Медрол от 4 мг, да.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 19:42 от Reinа

# 19 662
  • в кукувиче гнездо
На опаковката пише Медрол 4мг, няма пневмония поне на 8 ден когато прави снимка. Личната казва утре пак да ходим на снимка, не знам вече защо не спада тази температура? Може утре снимката да покаже някакво влошаване. Чудя се дали личната не се презастрахова с този Медрол. Дали не трябваше втори антибиотик да се включи.
Ризичка, слушай лекарите. Заради твоите страхове да не стане късно. Мога да го напиша и по-директно, но ще ме докладват веднага. Смятам, че ме разбра.

# 19 663
Не съм особено веща, но доколкото знам кортикостероидите се изписват  за да се предотврати цитокиновата буря, която при някои хора настъпва след първата седмица и е свързана с прекомерната реакция на имунната система, която в този случай действа срещу организма на болния. Така се подтиска и възпалението. Вероятно заради високата температура след седмия ден е предписано. Мисля някои потребители писаха че по принцип са държали температура 10 дни и после всичко е било наред. Може би така се презастраховат лекарите при по-продължителна температура.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 20:12 от Sparkles

# 19 664
  • Варна
Ризичка, слушай лекарите. Заради твоите страхове да не стане късно. Мога да го напиша и по-директно, но ще ме докладват веднага. Смятам, че ме разбра.

Започнахме тази вечер медрола, изпратих го да отиде и в инфекциозното на преглед, там има денонощен кабинет. Утре ще направим втора снимка.
Направо вече не знам, страшно съм притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт