Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 416
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 695
  • София
И как определихте дозата за слонска Simple Smile
Изчислява се на кг тегло. Може да е голяма ако тежите 15 кг Simple Smile
Ами така ми се видя, сравнено с дозировките на други възрастни хора (и на момичетата тук и на мои близки).
Аз да докладвам. Личният лекар мина да го прегледа и преслуша тази вечер и каза, че според него нужда от кортикостероиди няма:(, при положение, че сатурацията е в нормални граници, а рискът да се направи беля на стомаха (прокървяване) е голяма.Confused Татко имаше направление за гастроскопия преди да се разболее, преди две години лекува малка язва. Изобщо при такива проблеми кортикостероидите се избягват. Така че, май с температурите ще трябва да се бори само с антипиретици:(.
Лошото е, че наистина отказва да хапне каквото и да е, а ако се опита насила, казва, че започва да му се повдига...Докторът каза, че трябва да удържи фронта още 3 дни и нещата ще преминат. Hands Pray Утре сутринта отиваме на изследвания.

# 19 696
За повръщането взима от тази вечер вомитусил...ЛЛ е казала, ако не подейства да се вика бърза помощ. Човекът повръща от обяд, чудя се дали за толкова малко време състоянието може да стигне до критично, или да чакаме до утре...

# 19 697
  • инфантилно и разглезено хлапе
За повръщането взима от тази вечер вомитусил...ЛЛ е казала, ако не подейства да се вика бърза помощ. Човекът повръща от обяд, чудя се дали за толкова малко време състоянието може да стигне до критично, или да чакаме до утре...
Има ли температура и засягане на дишането?

# 19 698
Скрит текст:
Абсолютно може, моят е правен на 22 ден, лаборантката каза много рано идвате, на 40 ден ще са по високи...!
Пуснах на 22 ден, защото имах и хормон да изследвам.  На 40 ден не отидох, не ми се буташе в заразите...
Същия е вероятно случая при Ън.
Мими, съвсем различен е случаят със сина на Ън, няма нищо общо с твоя, прочети пак - първият тест е направен два месеца след преболедуване /дори не след първи симптоми/, а вторият - пет месеца по-късно.
При теб антителата е възможно и вероятно и да са се покачили, защото си се тествала много рано първия път, както са ти казали и от лабораторията.[/spoiler]

Точно така. Първи симптоми от заразата - 16 октомври. Оздравяхме около 30 октомври. Първи тест за антитела на сина - 4 януари. Втори тест - днес. Антитела - двойно повишени.
Видях и други предположения, че отново се е срещнал с вируса и организмът му е реагирал. Ако той се е срещнал отново и вирусът е бил в тялото му, за да накара имунната система да реагира, значи и ние сме го прекарали отново заедно с него. Това ще разберем, щом и ние си направим повторен тест. Ще пиша отново.
Разбрах Ън, върнах се да ти прочета поста, ще чакаме да пишеш за вашите. Grinning

# 19 699
  • пустинята Гоби
Сам ли е, другият ти родител какво казва? След обилно повръщене не се пият много течности наведнъж, а по една лъжичка през 5 минути, най-добре с глюкоза или нещо с електролити. Ако нямат вода+сол, вода+захар, компот. Обезводнен ли е, вдлъбнати очи, бледа кожа? Честно казано, труден въпрос задаваш, то всичко може да стане реално, добре е на място да се вземат решения.

# 19 700
  • София
Какъв пробиотик пиете? И спирате ли го с края на антибиотика?

Желателно е да се взима пробиотик поне 1 месец след спиране на антибиотика. Ние взимаме Профилакт Протект.

Vitamine, ако повръща постоянно, това е сериозен симптом. Има опасност да се обезводни. Ако продължава да повръща и през нощта, викайте Бърза помощ. Пробвайте и съветите на Mimi Rose - да приема течности съвсем по малко.

Gigi09, как е майка ви днес? Успяхте ли да направите снимка?

# 19 701
Няма температура, но от обяд нищо не може да приеме. Другият родител  също е болен, но засега държи фронта. Много съм далече и много се притесненявам. Благодаря на всички за отговорите!

# 19 702
  • под тепетата
И на опаковката на вомитусхила си го пише - ако не подейства се вика БП. Стискам палци да се оправи!

# 19 703
  • инфантилно и разглезено хлапе
Няма температура, но от обяд нищо не може да приеме. Другият родител  също е болен, но засега държи фронта. Много съм далече и много се притесненявам. Благодаря на всички за отговорите!
Щом няма температура, и не е засегнато дишането, това е добър признак.
Вирусът само е засегнал лигавиците на храносмилателната система, но не е навлязъл в кръвта, което е добре.
Спокойно, ще го изкара за десетина дена.
Само трябва да внимава да не получи обезводняване.

# 19 704
Сам ли е, другият ти родител какво казва? След обилно повръщене не се пият много течности наведнъж, а по една лъжичка през 5 минути, най-добре с глюкоза или нещо с електролити. Ако нямат вода+сол, вода+захар, компот. Обезводнен ли е, вдлъбнати очи, бледа кожа? Честно казано, труден въпрос задаваш, то всичко може да стане реално, добре е на място да се вземат решения.
Знам че звучи странно, но малки лъжички отгазирана кока кола спира повръщането.

# 19 705
Преди няколко дни писах, че цялото семейство са болни, без мен. От два дни съм със симптоми и аз. Днес загубих вкус и си направих домашен тест за ковид от аптеката. Положителен е.

# 19 706
Моля, който е приемал Даксаметазон/ Медрол да сподели какви бяха дозировките, защото сега по телефона докторът ми се струва, че изписа слонска доза...2х2 от 4 мг.
И как определихте дозата за слонска Simple Smile
Изчислява се на кг тегло. Може да е голяма ако тежите 15 кг Simple Smile
Моето дете на съвсем невръстна възраст почваше с 3х5мг та не знам как реши, че е слонска наистина.

При тежко повръщане и невъзможност да се задържи нищо, освен лекарства, се пие глюкоза и физиологичен разтвор. Редуват се, на малки глътки, по възможност се пие по една банка от двете за 24 часа.

# 19 707
Днес приеха леля ми в много тежко състояние. 7ми ден от първия симптом й е, имаше 2 дни темп, болки в краката и умора.. вчера е припаднала от ниско кръвно, вечерта се влошава рязко и тази сутрин екип ня бърза помощ идва и измерва сатурация 38-40. Правят скенер установяват пневмония и плеврален излив.Веднага я взимат и слагат на кислород, за съжаление от бърза помощ са казали, че е за интензивно, но няма места. Можете ли да си представите, за цялата ни област има 6 легла на 100 хиляден град и то по време на пандемия.. в крайна сметка я приемат в отделението по рехабилитация, там има единствено легло с кислород... много е тъжно всичко, което се случва, да става въпрос за човешки живот и да има само 6 легла в интензивно...

# 19 708
  • Burgas, Bulgaria
Има ли грип сега ?  Sad оф , простете, че питам тук ...
Декември всички преболедувахме ковид19.  Малката (8г) беше с ларингитна кашлица и температура до 40градуса....
От два дни е абсолютно същото- кашля като змей ларингитно и от днес температурата  пак е като за пожарната ...
Личният лекар пусна снимка - разчета пише ,че всичко е наред.
Кръвните изследвания не са нещо страшно ,над нормата  с малко са левкоцити и гранулоцити .
За кръвните тестове за доказване на активна ковид инфекция какво е общото мнение, някой правил ли е?

# 19 709
Няма температура, но от обяд нищо не може да приеме. Другият родител  също е болен, но засега държи фронта. Много съм далече и много се притесненявам. Благодаря на всички за отговорите!
Щом няма температура, и не е засегнато дишането, това е добър признак.
Вирусът само е засегнал лигавиците на храносмилателната система, но не е навлязъл в кръвта, което е добре.
Спокойно, ще го изкара за десетина дена.
Само трябва да внимава да не получи обезводняване.
Не подценявайте гадината. И не е нужно да има затруднено дишане, за да се е сдобил човек с ковид пневмония плюс това, да не може да се храни и да пие вода! Обезводняванещо още повече сгъстява кръвта. Да не говорим, че всеки човек има различни симптоми, но никой от тях не е признак на това, че болестта минава леко.

Общи условия

Активация на акаунт