Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 603
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 740
  • София
Аз съм 10 дни след приключила карантина. Обаче все нещо ново ме заболява, като че ли всички стари, хронични болежки се изреждат. И все пак и днес не се чувствам комфортно. Все ми е замаяно, не съм аз. Слушам по новините за препълнени болници. Но аз искам някой, някъде да ме прегледа, да ми назначи изследвания, мисля че е редно. Не искам да отида просто в 1 лаборатория, да си пусна изследвания и после аз ли да си ги разчитам? Личният лекар е в дълъг отпуск. Искам съвет - къде да отида, мислех Токуда или окръжна... Т0ам като каква ще ме посрещнат - ковидна ли, каква ли... Много съм объркана какво да правя.

Като предоледувала Ковид. Звъннете и попитайте за часове ако отидете просто така едва ли ще има кой да ви прегледа.

PS: За Токуда говоря де

# 19 741
Потърсете кисл. концентратори под наем в офисите на адапт в по-малките градове. И се запишете в списъците на чакащи. И , ако имате възможност, купете си. Нуждата от него е за няколко месеца.
Това направих, но списъкът е дълъг, а ми трябва сега...

Златн_на, за кой град става дума?
Ноември месец ние купихме бутилка за баща ми, но видяхме, че не става само с една от 5л(събота и неделя нямаше как да се зарежда) и взехе още една бутилка от под наем от фирмата, която зарежда бутилки. Те продават също бутилки и се оказа, че ;ената им беше по-ниска от тази в магазините за мед. техника, а са едни и същи.
За Бургас. Успях днес да пробия донякъде, да видим дали ще успея до края на деня да осигуря.

# 19 742
Под карантина съм,защото съм контактна,но искам да отида да си направя снимка,защото вече 8ми ден имам суха кашлица. Как да си осигуря зелен коридор? Звъня в РЗИ от два дена, никой не вдига?

Варна - мейл към РЗИ с причина и данни (ЕГН, адрес на карантина). Доколкото чувам не е лоша идея да се завърти един телефон и на кварталния за всеки случай. При нас никой не дойде на проверка изобщо (ноемврийския пик), сега едва ли ще е по-различно, гледайки бройките новозаразени..

# 19 743
  • София
От четвъртък съм с положителен тест.От РЗИ не са ме търсили.Аз трябва ли да ги търся?Подала съм към личния близките ми.Те от къде ще вземат документ(за тяхните работодатели),че са под карантина,защото са контактни?

# 19 744
  • София
Прочети постовете ми назад в темата. Нас ни бяха пропуснали изобщо да ни въведат в системата, грешка на оператор или ай ти. При други хора просто не смогват веднага, бавят се. Моят съвет е да звъннеш, особено ако ти трябва болничен.

# 19 745
От четвъртък съм с положителен тест.От РЗИ не са ме търсили.Аз трябва ли да ги търся?Подала съм към личния близките ми.Те от къде ще вземат документ(за тяхните работодатели),че са под карантина,защото са контактни?

Принципно, РЗИ трябва да ги подаде на техните лични лекари. Ако живеете на един адрес, някои РЗИ-та подават всички регистрирани на този адрес като контактни без дори да звънят на болния. Все пак - аз бих звъннал да се подсигуря.

# 19 746
Бихте ли споделили как сте се лекували от Ковид.

Ние сме болни всички вкъщи. Детето на 11г, от училище го донесе.
Азакс, антистенокардин, аспирин и антихистамин, витамини. Сега иска личната и панцеф като втори антибиотик.
Детето вече 10 дни поддържа температура и ме притеснява да не се влоши. От 6 дни е на азакс. С какво принципно лекуват децата?
Взехме Ивермектин, втори прием имаме днес, но само на възрастните, на детето личната не смее да даваме.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 11:54 от джулиана

# 19 747
  • София
Температурата за дете става доста дълга... Консултирайте се с още един лекар. Назначена ли е ренгенова снимка и гърдите чисти ли са? Може би просто този антибиотик не му влияе...

# 19 748
  • в кукувиче гнездо
ихте ли споделили как сте се лекували от Ковид.

Азакс, антистенокардин, аспирин и антихистамин, витамини. Сега иска личната и панцеф като втори антибиотик.
Детето вече 10 дни поддържа температура и ме притеснява да не се влоши. От 6 дни е на азакс. С какво принципно лекуват децата?
Взехме Ивермектин, втори прием имаме днес, но само на възрастните, на детето личната не смее да даваме.
Пийте си ивермектина спокойно. Трябва да помогне, въпреки че се пие на първи симптом и спира размножаването на вируса веднага. И сто антибиотика да изпиете голям кяр няма.

# 19 749
ихте ли споделили как сте се лекували от Ковид.

7 дни пи панцеф моя хубавец (на 4.6г.). Продължава да вдига някаква лека Т и днес пуснахме кръвни. Без да съм лекар виждам от резултатите, че има някакъв възпалителен процес, ама минава ли - развива ли се. Чакам да излезе CRP-то и ще звъня на личната. До тук все едно и също - витамин Д, евентуално сироп за кашлица. Според мен ще ни пратят на снимка. Инвермектин имам, но не бих му дала.

# 19 750
  • в кукувиче гнездо
На детето естествено, че няма да дават ивермектин.

# 19 751
Моля за насока, къде в София може да се направи платена снимка на бял дроб, но събота или неделя? Медицински център, болница? Благодаря!

# 19 752
  • София
В Токуда платено си има

# 19 753
  • Другата България
Напротив, изписват противувирусни.
Всички започват с Авирон, или почти всички.
Ама като го направят, веднага се започва с "ама защо няма антибиотик, то САМО от това ще ми мине ли", дори тук в темата сме чели подобни постове. Хора си го самоназначават - антибиотика, други си включват втори....не винете само личните лекари, много от тях и изобщо не изписват антибиотик, но хората си го искат, и си го търсят....

# 19 754
  • София
Напротив, изписват противувирусни.
Всички започват с Авирон, или почти всички.
Ама като го направят, веднага се започва с "ама защо няма антибиотик, то САМО от това ще ми мине ли", дори тук в темата сме чели подобни постове. Хора си го самоназначават - антибиотика, други си включват втори....не винете само личните лекари, много от тях и изобщо не изписват антибиотик, но хората си го искат, и си го търсят....

Ами след 10 дни темепература е нормално да си го търсят....

Общи условия

Активация на акаунт