Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 211
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 755
  • Другата България
Напротив, изписват противувирусни.
Всички започват с Авирон, или почти всички.
Ама като го направят, веднага се започва с "ама защо няма антибиотик, то САМО от това ще ми мине ли", дори тук в темата сме чели подобни постове. Хора си го самоназначават - антибиотика, други си включват втори....не винете само личните лекари, много от тях и изобщо не изписват антибиотик, но хората си го искат, и си го търсят....

Ами след 10 дни темепература е нормално да си го търсят....
Възможно ли е да се четем и да не пишем ей така, колкото да кажем нещо?
Коментирах това
Скрит текст:
На детето естествено, че няма да дават ивермектин.
Но затова пък защо да не го натъпчат с антибиотик от 4 ден. Дори два антибиотика...
От страх! Разбирам я до някъде.
Но се чудя, защо тия пусти лични лекари не изписват противурирусни веднага? Почват веднага с по няколко антибиотика.
Скрит текст:
Но пък с тоя ковид се надявам, че стана ясно на хората, че антибиотиците не са панацея. Те не помагат за вируси, праят ни резистентни и ни сриват имунитета.
По принцип лекарите трябва да се слушат, да не ме разберете неправилно. Защото тук имаше случай на жена, дето не даваше на мъжа си да пие назначен от лекар медрол, защото нея я е било страх. Аз такова @@@@@@@ не мога да приема.

# 19 756

Говорим за първи дни на вирусна инфекция, когато вече се пие един и се планира втори антибиотик. Пълно безумие. Аз се чувствах добре, нямах температура, правих пкк, която изглеждаше наред, но лекарят пак ми изписа антибиотик, да съм го изпиела "за всеки случай". Ми не го пих. На мен ми е ясно, че той си връзва гащите, но тялото е мое.

# 19 757
  • в кукувиче гнездо
Напротив, изписват противувирусни.
Всички започват с Авирон, или почти всички.
Ама като го направят, веднага се започва с "ама защо няма антибиотик, то САМО от това ще ми мине ли", дори тук в темата сме чели подобни постове. Хора си го самоназначават - антибиотика, други си включват втори....не винете само личните лекари, много от тях и изобщо не изписват антибиотик, но хората си го искат, и си го търсят....
Принципно човешката глупост край няма... Аз имам пример в семейството на човек, който от години за най - малкото започва с доксициклин. След него продължава с втори, трети антибиотик за гърло и сополи става въпрос. Ей, така за нищо. Сега е в състояни, при което вече почти нищо не му действа. Ако стане някоя беля с ковид шанс да оцелее не виждам да има голям.

# 19 758
  • София

Говорим за първи дни на вирусна инфекция, когато вече се пие един и се планира втори антибиотик. Пълно безумие. Аз се чувствах добре, нямах температура, правих пкк, която изглеждаше наред, но лекарят пак ми изписа антибиотик, да съм го изпиела "за всеки случай". Ми не го пих. На мен ми е ясно, че той си връзва гащите, но тялото е мое.

За първи дни е ясно. Говоря ако е назначено противовирусно и температурата продължава над 10 дни вече хората си търсят антибиотик дори и да не е Ковид.

# 19 759
Бихте ли споделили как сте се лекували от Ковид.

Ние сме болни всички вкъщи. Детето на 11г, от училище го донесе.
Азакс, антистенокардин, аспирин и антихистамин, витамини. Сега иска личната и панцеф като втори антибиотик.
Детето вече 10 дни поддържа температура и ме притеснява да не се влоши. От 6 дни е на азакс. С какво принципно лекуват децата?
Взехме Ивермектин, втори прием имаме днес, но само на възрастните, на детето личната не смее да даваме.
След 3 дни Сумамед и 7 дни температура от Пирогов казаха да го сменим с Клацид. След 24 часа вече нямаше температура. 15 годишен. 8-10 дни с температура за Ковид било нормално, но вие сте вече 10ти. На познати на децата също Клацид са изписвали. Питайте ЛЛ.

# 19 760
  • Там,където се събуждам щастлива.
Обаче, западните лекари били лоши.
Няма добри и лоши. Има традиция в медицината и у нас винаги е била с наблягане върху антибиотика. У нас е идвала лекарка, за да се кара с майка ми защо не дава предписаното лечение (дядо ми беше доктор от старата генерация  и съветите идваха от него. Иначе не знам дали щеше да има тя толкова смелост)

За съжаление, моята майка след дългото лечение е резистентна и няма изчистване бактерията получена от катетъра. Някой има ли представа как се купуват лекарства от Гърция/ Турция?

# 19 761
Няма добри и лоши. Има традиция в медицината и у нас винаги е била с наблягане върху антибиотика. У нас е идвала лекарка, за да се кара с майка ми защо не дава предписаното лечение (дядо ми беше доктор от старата генерация  и съветите идваха от него. Иначе не знам дали щеше да има тя толкова смелост)

За съжаление, моята майка след дългото лечение е резистентна и няма изчистване бактерията получена от катетъра. Някой има ли представа как се купуват лекарства от Гърция/ Турция?
Защо не пробва с мечо грозде? Продава се по аптеките като сухи листа и се пие дълго време на чай. Е, горчи малко, но преди много години ме оправи по-добре от всякакви хапове. Тогава ми го предписа един невероятен лекар от старата генерация, който отдавна не е между нас.

# 19 762
Моля за насока, къде в София може да се направи платена снимка на бял дроб, но събота или неделя? Медицински център, болница? Благодаря!
Скенер в Софиямед. Взима се час за Ковид коридор през superdoc.bg 200 лв.

# 19 763
Майка ви - не!, а бактерията е резистентна.

# 19 764

За Гърция има аптека в Промахон която доставя онлайн.
За Турция можеш да питаш в темата : трудно забременяване - доста жени си поръчват от Турция лекарства.

# 19 765
Това са резултатите на детенце. Звънях на личната, не вдига още, пратих й ги и чакам.
Значи първи сополи на 3-4ти март. Кашлица към 7-ми март, до тогава е лекуван със сиропче, витаминки, баналните неща. След консултация с ЛЛ му включваме инхалации с пулмикорт 5 дни, защото гласът се промени и го болеше гърло. Спря да го боли гърло но кашлицата стана по-гадна и имаше някаква ниска Т. На 11-ти го заведох в Пирогов и не чуха нищо на слушлка, да пиел сироп. На 13-ти кашлицата се задълбочи, темературата беше в същия порядък около 37.2 и включих Панцеф, който ЛЛ ми беше изписала по телефона още на 11-ти. Пи го 7 дни. Сега подкашля, вчера пак 37.2. Водих го при ЛЛ да го преслуша - нищо не чу. Днес направихме кръвни изследвания. Пиша само да споделя през какво минаваме, чакам ЛЛ да каже какви ще ги дъвчем.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 00:15 от Не се сърди, човече

# 19 766
  • София
Скрит текст:
Това са резултатите на детенце. Звънях на личната, не вдига още, пратих й ги и чакам.
Значи първи сополи на 3-4ти март. Кашлица към 7-ми март, до тогава е лекуван със сиропче, витаминки, баналните неща. След консултация с ЛЛ му включваме инхалации с пулмикорт 5 дни, защото гласът се промени и го болеше гърло. Спря да го боли гърло но кашлицата стана по-гадна и имаше някаква ниска Т. На 11-ти го заведох в Пирогов и не чуха нищо на слушлка, да пиел сироп. На 13-ти кашлицата се задълбочи, темературата беше в същия порядък около 37.2 и включих Панцеф, който ЛЛ ми беше изписала по телефона още на 11-ти. Пи го 7 дни. Сега подкашля, вчера пак 37.2. Водих го при ЛЛ да го преслуша - нищо не чу. Днес направихме кръвни изследвания. Пиша само да споделя през какво минаваме, чакам ЛЛ да каже какви ще ги дъвчем.

Ох високо ви е CRP-то... кашлицата каква е суха ли? Аз не помня детенце и то ли е с Ковид в край на сметка?

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 00:18 от Не се сърди, човече

# 19 767
Суха. Надявам се показателите да са от вече минаваща инфекция, ама как да знам, трябва ЛЛ да ги види и да прецени. В Пирогов му правиха бърз тест и беше отрицателен, след час се появи нещо като сянка (аз нали съм царицата на бледите черти) и не го зачетохме като положеителен. Ама при двама болни родителя и симптоми, които започват в деня на тестовете ни.... не знам какво ще да е.

# 19 768
Левкоцитите са високи - насочва към бактериална инфекция.
Може снимка, или направо да смени АБ..този май не действа.

# 19 769
Панцефът беше от 13-ти до 20-ти март. Вече го изпи.

Общи условия

Активация на акаунт