Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 052
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 770
Суха. Надявам се показателите да са от вече минаваща инфекция, ама как да знам, трябва ЛЛ да ги види и да прецени. В Пирогов му правиха бърз тест и беше отрицателен, след час се появи нещо като сянка (аз нали съм царицата на бледите черти) и не го зачетохме като положеителен. Ама при двама болни родителя и симптоми, които започват в деня на тестовете ни.... не знам какво ще да е.
E то е ясно, че при двама родители с Ковид - детето няма да е с птичи грип.
Бързо да минава! Не се връзвайте на част от безумните коментари. Прочел някой в интернет, че вирус не се лекува с АБ и си го пее като мантра. Ама като се разболее, що не се лекува през интернета а цвили, че няма лекари. Не схванаха, че медицината не е математика и 2+2 не е равно на 4.

# 19 771
  • в кукувиче гнездо
Суха. Надявам се показателите да са от вече минаваща инфекция, ама как да знам, трябва ЛЛ да ги види и да прецени. В Пирогов му правиха бърз тест и беше отрицателен, след час се появи нещо като сянка (аз нали съм царицата на бледите черти) и не го зачетохме като положеителен. Ама при двама болни родителя и симптоми, които започват в деня на тестовете ни.... не знам какво ще да е.
Бързо да минава! Не се връзвайте на част от безумните коментари. Прочел някой в интернет, че вирус не се лекува с АБ и си го пее като мантра. Ама като се разболее, що не се лекува през интернета а цвили, че няма лекари. Не схванаха, че медицината не е математика и 2+2 не е равно на 4.
Адектватно трябва да се лекува, а не без антибиотици.

# 19 772
  • София

Ами не, не е ясно Simple Smile Близко до мен семейство мъжа беше болен жена му и синът му не се разболяха. Та не виждам кое му е ясното.

# 19 773
Панцефът беше от 13-ти до 20-ти март. Вече го изпи.
Аз мисля, че ви посъветвах още първия път като писахте да направите снимка. Може би е редно детето да постъпи в болница, но нека личната да се изкаже.

# 19 774
Ха, ха, абсолютно и тези прости лекари как пък не разбраха, че вирусът не се влияе от АБ, ми да дойдат да го прочетат тук във форума, толкова специалистки има! Що им трябва да учат 5 години и кръвни показатели да следят, рентген снимки и пр.

# 19 775
  • Варна
Здравейте отново! Вчера успях да си направя снимка и заключението беше: бронхитни изменения. Няма данни за инфилтративни огнища. Честно казано малко се притесних. Свързах се с пулмолог, на който изпратих снимката да я види. Каза, че всичко е наред и няма нищо притеснително, да продължавам да си пия антибиотика и само ако вдигна температура над 38 градуса, тогава да почна втори антибиотик. Аз сякаш вчера започнах да свалям температурата от самосебе си, надявам се това да е добър знак.
Ако някой е усещал стягане в гърдите, моля пишете колко време продължава? То ме притеснява, иначе не се чувствам зле.
Моля за съвет и за лек за запушен нос.

# 19 776
Някои тук сте се взели много насериозно. Чак една ми вика, че съм писала глупости, не я запомнних коя беше и не ме интересува. За пореден път да си припомним, че тук сме да си споделяме и ако можем да си помагаме. Ако не можем, да си мълчим?

Това са резултатите на детенце. Звънях на личната, не вдига още, пратих й ги и чакам.
Значи първи сополи на 3-4ти март. Кашлица към 7-ми март, до тогава е лекуван със сиропче, витаминки, баналните неща. След консултация с ЛЛ му включваме инхалации с пулмикорт 5 дни, защото гласът се промени и го болеше гърло. Спря да го боли гърло но кашлицата стана по-гадна и имаше някаква ниска Т. На 11-ти го заведох в Пирогов и не чуха нищо на слушлка, да пиел сироп. На 13-ти кашлицата се задълбочи, темературата беше в същия порядък около 37.2 и включих Панцеф, който ЛЛ ми беше изписала по телефона още на 11-ти. Пи го 7 дни. Сега подкашля, вчера пак 37.2. Водих го при ЛЛ да го преслуша - нищо не чу. Днес направихме кръвни изследвания. Пиша само да споделя през какво минаваме, чакам ЛЛ да каже какви ще ги дъвчем.

Скромно аматьорско мнение:
Неутрофилите са високи, бактериална инфекция, сменете антибиотика, този може да не действа, или пъй действа но сте тръгнали от по-високи стойности, но според мен трябваше да се е повлият досега ако антибиотикът действаше. Лимфоцитите също са високи, т.е. бактериалната инфекция е насложена върху все още действаща вирусна, но не са много високи, може би отшумява вече. Моноцитите често с аповишени при ковид и при мононуклеоза. Ковид има ли доказан при детето? Според мен смяната на антибиотика ще доведе до подобрение и вирусът е към приключване.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 14:00 от Sparkles

# 19 777
Някои тук сте се взели много насериозно. Чак една ми вика, че съм писала глупости, не я запомнних коя беше и не ме интересува. За пореден път да си припомним, че тук сме да си споделяме и ако можем да си помагаме. Ако не можем, да си мълчим?

Това са резултатите на детенце. Звънях на личната, не вдига още, пратих й ги и чакам.
Значи първи сополи на 3-4ти март. Кашлица към 7-ми март, до тогава е лекуван със сиропче, витаминки, баналните неща. След консултация с ЛЛ му включваме инхалации с пулмикорт 5 дни, защото гласът се промени и го болеше гърло. Спря да го боли гърло но кашлицата стана по-гадна и имаше някаква ниска Т. На 11-ти го заведох в Пирогов и не чуха нищо на слушлка, да пиел сироп. На 13-ти кашлицата се задълбочи, темературата беше в същия порядък около 37.2 и включих Панцеф, който ЛЛ ми беше изписала по телефона още на 11-ти. Пи го 7 дни. Сега подкашля, вчера пак 37.2. Водих го при ЛЛ да го преслуша - нищо не чу. Днес направихме кръвни изследвания. Пиша само да споделя през какво минаваме, чакам ЛЛ да каже какви ще ги дъвчем.

Според мен с това ЦРП задължително снимка или скенер.

# 19 778
  • в кукувиче гнездо
Ха, ха, абсолютно и тези прости лекари как пък не разбраха, че вирусът не се влияе от АБ, ми да дойдат да го прочетат тук във форума, толкова специалистки има! Що им трябва да учат 5 години и кръвни показатели да следят, рентген снимки и пр.
Най-тъжното е, че никой НИЩО не следи. Хора с положителни тестове се преглеждат масово по телефона. Какви кръвни, какви скенери, какви пет лева? Нали гледам и тук в темата какво лутане става. Личната ми лекарка освен да ми каже да пия два атибиотика просто ей така без нищо, ама без абсолютно нищо, друго не направи. Дори спря да ми вдига телефона си две седмици. Добре, че имах лекари в обкръжението, на които да разчитам. Ако зависеше от нея от първо втрисане трябваше да пия медрол, азакс и левокса май беше втория антибиотик, вече не помня. Ако отидеш в кабинета й с грипоподобни симптоми те кара да стоиш на два метра от нея и отново не те преглежда. И не, не е само тя така.

# 19 779

Ами не, не е ясно Simple Smile Близко до мен семейство мъжа беше болен жена му и синът му не се разболяха. Та не виждам кое му е ясното.
И аз имам позната дето 20 годишният и син само се разболя. А останалата част от семейството остана здрава. Но когато имаш малко дете, прегръщаш го и го целуваш - най-вероятно си пренасяте нещата взаимно. Също като градинският вирус който се вихри при повечето семейства а за такъв студентски  не съм чувала.
И когато симптомите са едни и същи в един и същи интервал от време не се изследва цялата фамилия....похвати в медицината просто...които може би не ги пише в нета.

# 19 780
Аз си направих снимка, дробовете са ми чисти, обаче тази кашлица продължава и ме притеснява. 8ми ден дали е рано за снимка?

# 19 781
Аз си направих снимка, дробовете са ми чисти, обаче тази кашлица продължава и ме притеснява. 8ми ден дали е рано за снимка?
На десети ден беше бронхит, на 15-тия двустранна пневмония.

# 19 782
Абсолютно правилно е да се пуска кръвна картина, преди да се назначи каквото и да било. И да се действа след посявка.
И за да съм съвсем честна - аз също съм блъскала децата с антибиотици на кило, предписани от ЛЛ. Сега осъзнавам какво съм им причинила. Спрях да давам за всяко нещо предписаните грижливо антибиотици и спряха да боледуват. Не знам доколко е случайно.

# 19 783
Много пъти в хода на вирусна инфекция възниква нужда от АБ, това е всеизвестно, и няма какво тоя или оня да смята, че на вируса АБ не влияел. За всеки вирус има определен период, в който може да мине и без него, но при развитие на болестта възникват изменеия, нарушения вследствие на вируса и АБ се изписва точно като екран/защита за тези усложнения. И не винаги, когато вече са се развили в пълна сила, защото в някои случаи може и да е фатално.
Може и да е правилно да се прави кръвна картина и да се действа след посявка, но в условия на пандемия, и мълниеносно развиващо се влошаване време за това няма.
Арвен, просто децата ти пораснаха, не че спря АБ и спряха да се разболяват! Grinning

# 19 784
Абсолютно правилно е да се пуска кръвна картина, преди да се назначи каквото и да било. И да се действа след посявка.
И за да съм съвсем честна - аз също съм блъскала децата с антибиотици на кило, предписани от ЛЛ. Сега осъзнавам какво съм им причинила. Спрях да давам за всяко нещо предписаните грижливо антибиотици и спряха да боледуват. Не знам доколко е случайно.

Аз не си блъскам децата с антибиотици. Това му е вторият антибиотик, първият беше бисептол на 2г. Винаги сме се справяли с чайове, витамини, топли супи и пр. Нашата ЛЛ не е фен на антибиотиците, 10 дни сополи, кашлица и температура около 37.2-37.5 непостоянна, ту има, ту няма и жената в крайна сметка изписа Панцеф, тя го лекува от бебешор, знае че ходи с къс ръкав на студа и спи отвит - той е спартанец. Яд ме е. Някъде съм сбъркала, а усещах, че има нещо още като го заведох в Пирогов.

Общи условия

Активация на акаунт