Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 441
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 860
Да, наистина няма смисъл да се върви срещу природата.

Е да де, ама да не си ти или най милите ти хора, които няма да извървят...!

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 22:48 от mimi.7299

# 19 861
Много ми е интересно дали ще си толкова смел и остроумен, ако хванеш Ебола, например. Все пак и тя е “просто едно вирусче”. Може да си изчакаш температурката “да мине” вкъщи и нищо да не изследваш. Нали като си болен от грип не ходиш на КТ и ПКК, защо ще го правиш в този случай?

Точно така ми звучи логиката ти. В някакъв опит да размиеш собственото си безхаберие докато беше болен се опитваш да минимизираш вируса. Когнитивен дисонанс се нарича това в психологията и го разрешваш по най-шаблонния начин - опитвайки се да промениш реалността.

# 19 862
За спрейовете за нос щях да пиша по-рано, ама не смогнах. В нашите семейни носове слагаме Виброцил предимно и нищо с ксилометазолин. От  УНГ имам препоръка, бях със синузит преди години.  Оттогава само Виброцил. И ринолекс маз

# 19 863
Ринолекса е чудесен и аз го харесвам, сега се сетих, че и него мазах през Ковида...той има ефедрин и доста добре отпушва, но не е добре за хора с къвно!

# 19 864
“Мери, само фактът, че ходиш на работа сред хора всеки ден, е достоен за уважение. Тоест не пишеш глупости от дивана и хоум офиса.”

Този коментар ме шокира! Замислих се-аз като ходя всеки ден на работа и то сред хора, и то в аптека, където  почти всички са болни, някои и с Ковид( на ден по 10-20 човека с Ковид се налага да консултирам, на които ОПЛ им е изписало лекарства по телефона и не иска да ги види). Вечерта, като се прибира при децата, които ме е страх, че мога по някакъв начин да заразя и при мъжа ми, който е лекар( не работи в Ковид отделение, но на ден му се налага да прегледа някой друг Ковид или пост Ковид пациент)... Та си мисля- аз достойна ли съм за уважение или този свят напълно е откачил, след като “Мери, само фактът, че ходиш на работа сред хора всеки ден, е достоен за уважение. Тоест не пишеш глупости от дивана и хоум офиса”
Нещо генерално е сбъркано и скоро явно няма да се оправим Sad
Да- всички сме в шок, всички ни е страх, но... все пак трябва да изпълняваме своите задължения и това “да ходиш на работа и то сред хора” е нещо нормално!!! Светът е изправен пред ненормална ситуация, но от нас зависи да ОСТАНЕМ нормални!!!

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 23:21 от N-74

# 19 865
Аз имам въпрос към преболедувалите.
Колко време след изтичане на карантината продължихте да се пазите от близките си?
Засега - 15-ти ден от първи симптоми моите не проявяват такива, но аз 14 дни съм изолирана в една стая и останалата част от помещението се дезинфекцира всеки ден, маски се носят и всичко както си му е реда.
Да, ама карантината ми изтича, и утре и край, и аз трябва да изляза и да свърша 101 неща, а от събота съм и на работа.
Според ОПЛ вече за тях няма опасност, при това аз съм съвсем добре физически и ментално, но все пак, докога сте се пазили вие?
Мери, спомни си писанието на Татко Врабчо, как са били трима човека няколко часа в офиса, той ваксиниран, двамата преболедували, единият първи ден след карантината. Явно е бил сериозно заразен, защото е успял да зарази по-рано боледувалия, а ваксинираният преди няколко седмици не се е заразил (поне в момента, в който го беше писал). Така че явно трябва да ходиш на работа, добре си вече, но пази поне още седмица възрастните си близки.

# 19 866
  • Другата България
Нямам идея за какво говориш.
Къде да го прочета?

# 19 867
И аз го помня, обаче не знам къде е точно.

# 19 868
  • Другата България
Намерих го.
Някой, който си е мислил, че е боледувал през ноември  - без тест, два дни след контакт със завърнал се след карантина колега /контакт на 10, колегата се върнал на 8-ми/, е положителен.
И според него се е заразил от завърналия се. Всичко станало за два дни, преди това той сигурно с хора не се е срещал.....
Категорично не го вярвам по ред причини, но сега мисля да си лягам.
Специално това предположение издиша по много показатели.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 01:14 от Merri_An

# 19 869
  • София
Здравейте,
Един въпрос, ако някой даде акъл: от тази нощ едното ми дете е с 39 темп (петък е било последен ден на у-ще). Принципно, в четвъртък трябва да ми слагат ваксина, а следващата седмица е записана жена ми. Днес тествам детето и ако е положително - не слагам ваксина, ако е отрицателно - слагам. С тези симптоми на детето би трябвало и антиген тест да свърши работа, да?
Правилни ли са ми горе-долу разсъжденията или....?
Мерси.

# 19 870
  • София
Роналд, би трябвало да свърши работа, да. Въпросът е, че доста лекари биха те посъветвали да се ваксинираш ако нямаш симптоми. От друга страна ЛЛ на децата винаги е искала за ваксиниране да няма симптоми на настинка и т.н. и на членовете на семейството. Но то при нас е по-специфична ситуацията, та не знам дали за всичките ѝ пациенти е така. Тоест, и да не е Ковид, може да не е добра идея. От друга страна в момента ситуацията е необичайна и не е като да има време за много отлагане. Да се оправя детето, пък то виж, че за момента няма голям наплив за ваксиниране и във всеки следващ удобен момент вероятно ще имаш възможност.

# 19 871
  • в страната на чудесата
Тествайте детето, както и вас преди ваксината
Ако имате к19 / отлагате

# 19 872
  • Ланкър, планините Овнерог
И нашата ЛЛ винаги е искала всички в къщи да сме здрави за ваксина на някого.

# 19 873
  • София
Благодаря. Съответно, ако детето ми е с положителен тест, дори и ние да сме с отрицателен, отлагаме ваксината?

# 19 874
  • в страната на чудесата
Не мога да ти дам съвет, няма указания. Аз лично бих отложила.

Общи условия

Активация на акаунт