Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 557
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 875
  • София
И мен по ми звучи логично отлагането, колкото и да срещам мнения в посока, че не е проблем дори и при ковид да се сложи ваксина, ако няма изострено състояние....

# 19 876
  • София
Ако детето е положително, вие сте най-малкото в карантина.

# 19 877
Днес приеха леля ми в много тежко състояние. 7ми ден от първия симптом й е, имаше 2 дни темп, болки в краката и умора.. вчера е припаднала от ниско кръвно, вечерта се влошава рязко и тази сутрин екип ня бърза помощ идва и измерва сатурация 38-40. Правят скенер установяват пневмония и плеврален излив.Веднага я взимат и слагат на кислород, за съжаление от бърза помощ са казали, че е за интензивно, но няма места. Можете ли да си представите, за цялата ни област има 6 легла на 100 хиляден град и то по време на пандемия.. в крайна сметка я приемат в отделението по рехабилитация, там има единствено легло с кислород... много е тъжно всичко, което се случва, да става въпрос за човешки живот и да има само 6 легла в интензивно...

За кой град става дума?

Дано леля ти се оправи бързо.
Легло с кислород е напълно достатъчно в такъв случай.  Кислородът и лежането ще вдигнат сатурацията, остава единствено и лекарствата да си свършат работата. Тук едната жена за 6 дни от 35, я изписаха с 98. Стискам палци да се оправи бързо.

Явно не беше достатъчно, защото вчера сутринта тя почина.. за Хасково става въпрос. Лекарите от Спешно отделение са казали, че е за интензивно.. просто няма легла.. мъжът й, който е с хронично белодробно заболяване, той се разболя първи, 10-11 дни беше с темп 38, но тъй като помпичките, който са му предписани съдържат кортикостероиди(взима ги постоянно, не заради ковида) не направи усложнения. Да не го кара леко, но не стигна и до болница..

Аз бях болна декември и бях с двустранна пневмония, бременна и не ми беше никак леко, а мъжът ми септември. Той няма почти никакви антитела, а работата му е свързана с постоянни контакти. Честно да си призная страхувам се от този вирус, но не мога да се ваксинирам, защото кърмя, а той иска руската ваксина, защото все пак за пфайзер няма достатъчно проучвания. Вие мислите ли,че е толкова често срещано повторното заразяване?

# 19 878
  • София
Верно, това пък съвсем ми изскочи от главата Grinning
По-скоро се чудя, ако е фалшиво отрицателен, въпреки че с темп 39 не би следвало да "не хваща" теста, но...всичко е възможно.

# 19 879
  • София
Ако ще правите бърз от аптеката, е възможно да не успеете да бръкнете добре. Иначе би трябвало и антигенният, и PCR да хванат.

# 19 880
По-скоро се чудя, ако е фалшиво отрицателен, въпреки че с темп 39 не би следвало да "не хваща" теста, но...всичко е възможно.
Разболяване след ваксината е много много вероятно, така че според мен не трябва да се рискува. Изчакайте да сте здрави и тогава слагайте.

# 19 881
  • София
Мерси на всички. Някои от преминалите с деца (6-8 г.)  - може ли да каже има ли ясно изразени, характерни симптоми и има ли наблюдение за циркулиращи други инфекции сега (освен стомашен вирус, за който четох тук)

# 19 882
Сигурно все има някакви, не е като да са изчезнали.

# 19 883
  • София
Сигурно все има някакви, не е като да са изчезнали.
Без съмнение.
Притеснява ме единствено инкубационния период (последен контакт с други деца преди пет дни) и общо-взето наши отрицателни тестове отпреди десетина дни (регулярно тестване в офисите ни). Другото дете е без симптоми.

# 19 884
На 15г с температура ПСР не хвана. В момента всички възрастни сме с + от аптеката. Така, че мислим, че и детето е било с корона.

# 19 885
Мерси на всички. Някои от преминалите с деца (6-8 г.)  - може ли да каже има ли ясно изразени, характерни симптоми и има ли наблюдение за циркулиращи други инфекции сега (освен стомашен вирус, за който четох тук)

Ние боледувахме края на октомври. Дъщеря ми, която е на 10 години имаше само болки в гърлото за 1-2 дни, мина й без лечение. Сина ми на 7 години вдигна темература 39 градуса два дни подред, после много силна отпадналост и липса на апетит. Месец след първите симптоми се появиха синини по цялото му тяло. Пуснахме кръвни изследвания и имаше показатели, които бяха извън норма.

Бързо оздравяване пожелавам на всички!

# 19 886
Моля, боледуващите с кашлица да споделят как се развива. Аз кашлям от седмица, Т не съм вдигала изобщо. Чувствам се добре като цяло, но мъжът ми взе да ми говори, че не било нормално, трябвало да ида да ме прегледат. Което, както знаем, е сложно при сегашните обстоятелства. Чудя се може ли така да се развие пневмония. Човек като седи вкъщи и психясва.
Аз съм с кашлица от началото. Вчера ми беше 8ми ден и си направих снимка в Пирогов - нищо ми няма, но мисля към 15-20 ден да си направя още една.

# 19 887
  • София
Мерси на всички. Някои от преминалите с деца (6-8 г.)  - може ли да каже има ли ясно изразени, характерни симптоми и има ли наблюдение за циркулиращи други инфекции сега (освен стомашен вирус, за който четох тук)

Преди 2 седмици изкарахме всички вкъщи някакъв риновирус - сополи и леко дразнене в гърлото за 3-4 дни, без нищо друго. Донесе го малкият син, на 13. Тестовете бяха отрицателни, а го хвана и големият син, който преболедува ковид през октомври и няколко пъти от тогава имаше неволен контакт със заразени, но нито се разболя, нито го донесе. (самият той каза, че няма как да сбъркаме ковид и това са си обикновени сополи).
Колкото до ваксинирането - не знам,  вероятно бих изчакала няколко дни. Ние правихме антигенни за всеки случай преди това, но то беше преди месец, когато бяха напълно свободни зелените коридори, не сме имали часове и можеше да местим с ден-два...

# 19 888
Здравейте! На 11 март имах симптоми на коронавирус и на 12.03 си направих тест,който съответно беше положителен. Изкарах го леко,като само първите 3-4 дни не се чувствах добре! Все още съм карантина до петък.
На 04.04 ще пътувам за Германия със самолет и съм притеснена,какво ще покаже теста...
Има ли някой,който след 2 или 3 седмици си е правил тест и е бил отново положителен?
Благодаря:)

# 19 889
За деца на 2г някой знае ли какви са симптомите?Племенницата започна с разтройство и висока темп.,сега отшумя разстройството,но вдига по няколко пъти на ден лека темп.,7 дни от първи симпттоми,лекарката не пуснала кръвни,казва че няма зачервено гърло,слушалка на гърди чиста и не е изписала антибиотик на този етап....да разбурам ли че има и чревен вирус сега??

Общи условия

Активация на акаунт