Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 273
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 950
  • София
Мерси на всички. Някои от преминалите с деца (6-8 г.)  - може ли да каже има ли ясно изразени, характерни симптоми и има ли наблюдение за циркулиращи други инфекции сега (освен стомашен вирус, за който четох тук)
Осемгодишно през ноември имаше единствено лека хрема и кихаше по-често от обикновено за 2 дни.
След няма и 30 дни на домашен тест за антитела ярка черта се появи веднага с контролната.
Стискам палци да мине леко
Мерси, правихме тест - да видим.

# 19 951
Моята кашлица обаче ме притеснява. Дали 8ми ден е много рано за снимка? Дали, ако евентуално ще развия нещо, на 8ми ден поне щеше да ми покаже някакво изменение? Не мога да си обясня каква е тази кашлица.
Свекърва ми горед долу 9-10 ден на рентген показа бронхит.
Скрит текст:
Предната вечер беше кашляла без прекъсване и каза че като диша й "хърхори". Не обича да пие антибиотици и се опитва до последно с чайове да се се лекува. Заради кашлицата отиде на снимка, пишеше бронхит, биха й дексаметазон еднократно и пи клацид 5 дни и проспан. Кашлицата изчезна. Известно време след това продължи да се оплаква от отпадналост. След това започна да вдига много високо кръвно. По принцип тя е със сърдечно-съдова недостатъчност, нефропатия от 40 години, а от 5 години с диабет тип 2 и пие доста хапчета, вкл. разреждащи кръвта. Може би някое от тях я е предпазило с това лечение да мине с домашно лечение. В момента кардиологът й смята че проблемите с кръвното са в резултат от бъбреците, и че вирусът е ударил тях и успя медикаментозно да го вкара в граници. Три месеца след вируса снимката показваше чисти бронхи и засилен съдов рисунък (може би на скенер щеше да покаже остатъчно засягане като при ковид, където се засягат съдовете).
С рентген по принцип това което се вижда е най-много бронхит и засилен съдов рисунък, понякога не показва доколкото съм чувала.

# 19 952
И пневмония се вижда на снимка, не от КОВИД.

# 19 953
Sparkles, а свекърва ви имаше ли някакви симптоми, освен кашлица? Аз се чувствам добре, жизнена съм, нямам температура, но тази кашлица от никъде просто ме притеснява.

# 19 954
Мери за майка ти щом предполагаш,че е заразена от 5 дни и сега е загубила обоняние и вкус съм склонна са вярвам ,че болестта минава във фаза на оздравяване.
Пожелавам да е така и да не те тревожи!
И помогни на мъжа ти с лекарството ❤

# 19 955
  • София
Да не е алергична. Аз днес почти не кашлям и сополите поизчезнаха, незнам какво помогна от вчера започнах инхалации с физиологичен разтвор, както и от два дена пия кларитин /антихистамин противоалергично/ , просто усещах, че кашлицата определено ми идваше от някакво дразнене, гъделичкане в гърлото.
Мъжът ми, кажи речи е вече добре, остана само една лека хрема.
Реално не сме с доказан ковид, тестовете от аптеката бяха отрицателни, сега като чета, че има и друг вирус започнах да се съмнявам.
Явно теста за антитела ще покаже истината.

# 19 956
  • София
За деца на 2г някой знае ли какви са симптомите?Племенницата започна с разтройство и висока темп.,сега отшумя разстройството,но вдига по няколко пъти на ден лека темп.,7 дни от първи симпттоми,лекарката не пуснала кръвни,казва че няма зачервено гърло,слушалка на гърди чиста и не е изписала антибиотик на този етап....да разбурам ли че има и чревен вирус сега??
Има нещо сред децата да факт е, но ако имате съмнение направете тест.

# 19 957
  • Другата България
Мери за майка ти щом предполагаш,че е заразена от 5 дни и сега е загубила обоняние и вкус съм склонна са вярвам ,че болестта минава във фаза на оздравяване.
Не знам за 5 дни дали са, но от два със сигурност не беше ок, сега ми казва на час по лъжичка, че преди три дни я боляла ръката, ама тя пък е с плексит, решила, че е от него.
Нищо друго, жизнена иначе си беше, сега вече е много отпаднала, но досега ....просто аз съм виновна, че не обръщах достатъчно внимание, нали гледах да не се виждаме, от нея странях повече, околкото от мъжа ми, разчитах на казано....а тя е човек, който няма да се оплаче никога, трябва да е много зле, за да го направи.
Просто трябваше да навържа нещата, още от вчера с носовото говорене, единствено себе си упреквам.
Дано да си права, ама нали там имаше дни, които се следяха, аз за себе си не съм следяла толкова, сега ще ги броя по минути сигурно.
Мъжът ми си ползва лекарството отдавна, ОПЛ каза Авирон 3х1 за него към момента, и витамините, които са свършили всъщност, но утре и това ще купя.

# 19 958
Да не е алергична. Аз днес почти не кашлям и сополите поизчезнаха, незнам какво помогна от вчера започнах инхалации с физиологичен разтвор, както и от два дена пия кларитин /антихистамин противоалергично/ , просто усещах, че кашлицата определено ми идваше от някакво дразнене, гъделичкане в гърлото.
Мъжът ми, кажи речи е вече добре, остана само една лека хрема.
Реално не сме с доказан ковид, тестовете от аптеката бяха отрицателни, сега като чета, че има и друг вирус започнах да се съмнявам.
Явно теста за антитела ще покаже истината.
И на мен като че ли ми е една идея по-малко от вчера, ама си я има.
Преди 4 години имах кашлица, която продължи повече от месец, даже се съмняваха за туберкулоза и една седмица се мъкнах по изследвания в белодробната в София - накрая нищо не ми откриха. Та дано и сега просто да си е някаква хронична кашлица, ама в такива моменти човек се притеснява.

# 19 959
  • София
Здравейте , преди 14 дни имах положителен антиген + загуба на вкус и обоняние . И малко кашлица.
Направени снимки + пкк + сатурация в началото ( всичко прекрасно )
На 14 я ден съм , вече имам обоняние , остатъчна кашлица. Но кашлям.

Тъй като съм в карантина ( а детето ми е при баща си, а бащата се притеснява страшно много от ковид)
Трябва ли да отида на тест ? На снимка или как се процедира ?

Моля споделете , какъв тест да направя сега (дай боже да покаже отрицателен ) или нужна ли е снимка на този етап ?

# 19 960
  • София
Аз така имам една странна кашлица от преди година, така и не разбрах от какво е, сигурно месец кашлях. Трябваше да правя една хистероскопия с пълна упойка и отново ми направиха снимка на белия дроб - нищо не показа, интересното беше, че след процедурата кашлицата изчезна като с магическа пръчка, лично аз си го обяснявам, че по някакъв начин пълната упойка подтисна някакъв рефлекс на кашляне.

# 19 961
  • София
И аз кашлях 1 година , още преди ковид.
Но съм пушач , дори сега пуша.

Тогава кашлицата изчезна, след катарзис в живота 😀

Но все пак, кашлям и съм имала положител тест за ковид.
Още се притеснявам да не стигна до пневмония или друго.

Ще звънна на личната

# 19 962
  • София
Merri_An, много благодаря за полезната информация! Точно и аз се чудех как се процедира с карантините, като вече съм го изкарала. Дано майка ти да го изкара леко!
Значи аз преди изобщо да усетя някаква хрема или напрежение в синусите, няколко дни говорех леко на нос, без да съм болна по никакъв начин. Хич и не обърнах внимание, принципно съм и с крива носна преграда и не е нещо необичайно, но сега като се замисля, може и симптом да си е било.

# 19 963
Аз имам следния казус. Мъжът ми се зарази от мен - децата подлежат ли на втора 10-дневна карантина? Госпожата от РЗИ, която е звъннала днес за потвърждение, не е знаела, а сега не намирам телефон, който да не дава заето.

Иначе аз си кашлям все още, ден 16 от първи симптоми.

# 19 964
Не знам за 5 дни дали са, но от два със сигурност не беше ок, сега ми казва на час по лъжичка, че преди три дни я боляла ръката, ама тя пък е с плексит, решила, че е от него.
Нищо друго, жизнена иначе си беше, сега вече е много отпаднала, но досега ....просто аз съм виновна, че не обръщах достатъчно внимание, нали гледах да не се виждаме, от нея странях повече, околкото от мъжа ми, разчитах на казано....а тя е човек, който няма да се оплаче никога, трябва да е много зле, за да го направи.
Просто трябваше да навържа нещата, още от вчера с носовото говорене, единствено себе си упреквам.
Дано да си права, ама нали там имаше дни, които се следяха, аз за себе си не съм следяла толкова, сега ще ги броя по минути сигурно.
Мъжът ми си ползва лекарството отдавна, ОПЛ каза Авирон 3х1 за него към момента, и витамините, които са свършили всъщност, но утре и това ще купя.
Ами какво да ги правиш ,да са деца да ги набием или накажем,обаче те са големи хора и пак се пънат като магаре на мост.
Естествено ,че няма да се обвиняваш  ,направила си всичко което трябва,(малко са между другото ог тази порода хора),но вярвам ,че тъй като вече е изгубила обоняние и вкус,всички около нас в тази фаза на заболяването, всичко свършва.
А го има и този вариант да не ти е казала по рано да не те тревожи.

Общи условия

Активация на акаунт