Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 674
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 935
Дотук с моите притеснения как и кого да опазя.
17-ти ден от моите първи симптоми, и от сутринта майка ми е с такива.
От два дни я гледам, че само спи, вчера си говореше на носа, но тя е като мен с алергии и постоянна хрема, добре се чувстваше, не се оплакваше от нищо друго, от сутринта е без обоняние, отпаднала, 36,9 е засега температурата.
Направо ми идва да се гръмна. Толкова се надявах да ѝ се размине, с бъбречна недостатъчност е, хипертония и сърдечно болна, ей на, не можа.
Сега очаквам и мъжа ми, ако не го е изкарал вече и той или не го кара в момента.
Личната не посмя засега да изпише нищо друго освен Авирон и Натаспин, тя си пие и аспирин протект.
При нея с антибиотиците е сложно заради бъбреците.
Та кой казваше, че като си го карал леко, не можеш да заразяваш?
Затова казвам, че сарказъм, подигравки и някакви предположения на база чуто и преживяно изобщо не следва да са релевантни при този вирус. И митът, че като си само със загуба на обоняние, не си заразен.
Щото явно някой такъв е заразил и мен.
В познато семейство възрастните, които са и с придружаващи заболявания го изкараха най-леко, даже единия почти без симптоми. Няма гаранция кой как. И на мен ми е странно, как след толкова време е проявила симптоми. Явно ти докато си била карантинирана, другите домашни са си менкали вируса... Мъжът ти съвсем ли няма симптоми?

# 19 936
Не коментирах манталитета им.
А това леко ли го карат, тежко ли, нямат грам симптоми ли. Това.

За мен, понеже съм страхлива, докато човек не оздравее напълно, си е опасен и аз се пазя в тези случаи.

Също не мога да кредитирам с доверие това, че пср е положителен, човек е минал ковида, но не бил потенциален заразител.
Ми има ли вирус в гърлото...аз ще страня от него. Това аз де.

Не давам акъл. Споделям просто.

# 19 937
Никога не съм лежала на тая кълка, че леко изкарал го, е по-малко вероятно да ме зарази.
Не знам за такава зависимост аз.

Аз деля хората на болни/зарАзни, и на здрави. От първите се пазя винаги.

Щом безсимптомен носител може да пръска бацили..от къде на къде доказано болен, макар и каращ го леко, нямало да пръска...не схващам.
Синът ми е бил здрав носител на стрептокок /скарлатина, в ДГ. Спрян беше естествено.

Както казах положението с ковид, за МЕН, е следното - надяваме се да мине леко през нас. А как ще мине, е божа работа вече...

По скоро не е важно кой ще те зарази. А как ти ще посрещнеш вируса...имунната си система как ще го преработи и отблъсне, или няма да успее.
Никой не коментира,че безсимптомните не заразяват.
Но нали казват,че има значение какво количество вирус ще поемеш. По пътя на логиката колкото в по-напреднал стадий си, вирусът в организма намалява и пръскаш по-малко от него.
Предполагам има известна разлика от това да се заразиш от някой, който е "във вихъра" на вируса и спиш в едно легло с него и това да се заразиш от някой, който почти го е преболедувал и ти е предал малко вирус подовайки ти чиния например.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 13:12 от Blackbling

# 19 938
Не е за мен тази логика. Не е моето Grinning

А и аз говоря за леко каращ го..който заразява. Че той може леко да кара дащото е със силен имунитет. Не щот му е малко товара, налЕ.

# 19 939
Да, но и товарът има известна доза значение.

# 19 940
Как го мерим него обаче...

Има вероятно. Имунната система на приемника също. И още и още фактори...и извод не може никой, категоричен, да направи накрая. Щото хората са различни. Така си разсъждавам аз.

# 19 941
  • Другата България
Мери, много странно.
Чак на 17 ден. Thinking
Да минава леко при майка ти!
Да, 17-ти ден....според мен тя е болна от няколко дни, сега чак със загубата на обоняние се е усетила, че е това. Което ме ообнадеждава, или поне така ми се иска да бъде.

Мъжът ми е пушач от над 40 години, и си има хронична кашлица.
Отделно от това и той е с някакъв ринит, ние всички сме така.
Той кашля и смърка целогодишно.
Друго нищо няма.
Той си поръча веднага лекарство от сестра си - един литър гроздова.
Превантивно, за дезинфекция.
А аз не мога да се свържа с личната отново да питам да му започна ли превантивно Авирона......

# 19 942
Аз като си изгубих обонянието една събота, ММ вече беше с болки в гърба и лека Т, но това нямаше значение за него, реши да изведе децата в градинката и дойде сестра му. Аз отказах да изляза, защото предусещах накъде вървим. Та те двамата прекараха 2 часа с децата. Зълвата не се разболя. После тя се вижда с майка им, тя също не се разболя.

След като ни изтече карантината на 16-ти март, на 18-ти се събрахме да се видим семейно - защото имаше рожден ден, аз бях малко против, ама....  До ден днешен никой не е болен. Даже зълвата в петък беше контактна, взривих й носа от тестове - няма бе...  ЗЪЛ-ва...какво да я правиш. Просто някои хора са по-заразни, други не са. Както някои по-лесно прихващат, други - не. Ние не сме имали кашлици и хреми, ако това има значение, само болки и Т, а аз обонянието.

# 19 943

Здравейте отново! Тук антителата как са според вас? Може ли да се сложи ваксина?

# 19 944
Резултатът е отрицателен. Сигурно се чудите защо все пак показва нещо, това е от начина по който се правят тестовете, поне така разбрах от потребителка, която работи в лаборатория. Затова има референтни стойности.

# 19 945
Моята кашлица обаче ме притеснява. Дали 8ми ден е много рано за снимка? Дали, ако евентуално ще развия нещо, на 8ми ден поне щеше да ми покаже някакво изменение? Не мога да си обясня каква е тази кашлица.

# 19 946
  • пустинята Гоби
На някои показва, на други не показва. Ходи да се снимаш, да ти е мирна главата.

# 19 947
Мери, много странно.
Чак на 17 ден. Thinking
Да минава леко при майка ти!
Да, 17-ти ден....според мен тя е болна от няколко дни, сега чак със загубата на обоняние се е усетила, че е това. Което ме ообнадеждава, или поне така ми се иска да бъде.
И аз мисля, че е болна от по рано, просто не се е усетила, нали обоняние се губело не веднага, а на 4-5 ден. ММ беше така в понеделник имаше симтоми, дращещо гърло и т.н., в петък загуби обоняние. Да минава леко, стискаме палци.
Смятам, че лекарството на мъжа ти е отлично! Ще помогне! Grinning

# 19 948
На някои показва, на други не показва. Ходи да се снимаш, да ти е мирна главата.
Е, вчера се снимах (8ми ден), ще изчакам поне 10ти ден, да не ме облъчват отново.

# 19 949
  • Другата България
Още нещо ще споделя, може да е полезно.
Днес ми е последен ден карантина, дори ми звъняха от РЗИ да ме уведомят.
Това беше преди мама да каже, че е със симптоми.
След като разбрах, и говорих с личната, звъннах на шефа.
Аз в събота трябва да съм на работа.
Изобщо не ми беше ясен статусът ми - аз все още съм под карантина, но от утре контактна ли ще съм аджеба и какво да правя с излизането?
Той се ошашка и каза да звъня на РЗИ.
Звъня на РЗИ, обяснявам казуса.
Техният отговор беше следния - дори и мама да се тества и да излезе положителна /което е 100% сигурно и аз на тестове няма да я водя/, то аз в рамките на три месеца се водя, че не съм заразна, не мога да заразявам, дори и да съм пряко контактна на болен, както е и в момента /въпреки че сега и аз още се водя болна/.
Тоест, ако в събота съм контактна на друг болен в офиса, пак няма да съм под карантина и не се водя за заразна.
Ако някой има подобен казус, може да му е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт