Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 750
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 19 920
  • пустинята Гоби
Лудница как да е. Като във всички болници предполагам. Не искам да научавам от първо лице, ама грам.

# 19 921
Ако АЗ има проблеми с тромбозите, защо решихте че Спутник няма да ги има?
Недей сега да навеждаш към негативни мисли любителите на руската ваксина. Има доста хора, които я чакат, за да се ваксинират. Нека не ги губим от групата желаещи ваксинация. Wink

# 19 922
  • София
Мерси на всички. Някои от преминалите с деца (6-8 г.)  - може ли да каже има ли ясно изразени, характерни симптоми и има ли наблюдение за циркулиращи други инфекции сега (освен стомашен вирус, за който четох тук)
Осемгодишно през ноември имаше единствено лека хрема и кихаше по-често от обикновено за 2 дни.
След няма и 30 дни на домашен тест за антитела ярка черта се появи веднага с контролната.
Стискам палци да мине леко

# 19 923
Навсякъде се чака. Идвам от ДКЦ-то в Майчин дом, там ни е ЛЛ. Направихме снимка - леко усилен белодробен рисунък околохилусно и частично маркиран интерлоб в дясно. Свободни КДС, сърце - б.о. Т.е до колкото разбрах нормални находки за някой, който е боледувал наскоро с кашлица. ЛЛ каза да следя Т за повишаване през следващите дни, да пие изопринозин и да пуснем една урина. Следващия вторник/сряда отново да пуснем CRP.

Имало е нещо, явно сме го сплескали с Панцефа. Трябва да дебнем да не протича нещо скрито, но температурата ще е показателна.

А, та за рентгена - 30 минути за направление, 30 минути да ни снимат, 20 минути за резултат, още 15 минути обратно при ЛЛ. И там няма натоварване от болни, но съставът е намален, докторът работи сам и т.н.

Аз също познавам няколко лекаря от Пирогов, детска коремна, от шокова, сърдечно съдов хирург, един детски травматолог... те са друга категория хора и лекари за мен. Страхотни професионалисти от някакъв друг материал криптонски Simple Smile

# 19 924
  • Другата България
Дотук с моите притеснения как и кого да опазя.
17-ти ден от моите първи симптоми, и от сутринта майка ми е с такива.
От два дни я гледам, че само спи, вчера си говореше на носа, но тя е като мен с алергии и постоянна хрема, добре се чувстваше, не се оплакваше от нищо друго, от сутринта е без обоняние, отпаднала, 36,9 е засега температурата.
Направо ми идва да се гръмна. Толкова се надявах да ѝ се размине, с бъбречна недостатъчност е, хипертония и сърдечно болна, ей на, не можа.
Сега очаквам и мъжа ми, ако не го е изкарал вече и той или не го кара в момента.
Личната не посмя засега да изпише нищо друго освен Авирон и Натаспин, тя си пие и аспирин протект.
При нея с антибиотиците е сложно заради бъбреците.
Та кой казваше, че като си го карал леко, не можеш да заразяваш?
Затова казвам, че сарказъм, подигравки и някакви предположения на база чуто и преживяно изобщо не следва да са релевантни при този вирус. И митът, че като си само със загуба на обоняние, не си заразен.
Щото явно някой такъв е заразил и мен.

# 19 925
Никой не може да каже, дори да предположи, Х как ще го изкара. Божа работа е. Фактори бол - каква му е имунната система, и т.н и т.н .

Всички просто се надяваме да го минем леко, ако ни застигне.

Не мисля че гаранции има...

# 19 926
  • инфантилно и разглезено хлапе
А някой от препоръчващите и хвалещи ивермектин, може ли да ми даде смислено обяснение, защо само в БГ се пие и рекламира толкова масово? Пак ли ние сме най умните на света? Защо нито една друга държава не каза, майната им на ваксините, ние ще си ползваме единственото работещо срещу Ковид лекарство?  И нали разбирате, че това, че някой е изкарал вируса леко след като е пил ивермектин, не е доказателство, че нямаше да го изкара леко и без?
Всъщност ивермектин се ползва много и в други страни - Холандия, Чехия, Дания, Финландия, Норвегия, Румъния. Не сме открили топлата вода, спокойно. Още преди да бъде разрешен за употреба у нас можеше да се открие на пазара ни, приготвен със суровини от Холандия. На много хора е помогнал, не се влошават след употребата му. Не може да се докаже, че благодарение на него, но не може да се докаже и обратното.
Ваксините са си ваксини. Те ще си се усвояват дълго време още. То и за последиците от тях нищо не се знае още. Или вие може би знаете нещо?

https://btvnovinite.bg/svetut/i-proizvoditeljat-na-ivermektina-s … -na-covid-19.html
А как ще коментираш това?

И производителят на ивермектина се отрече от него за лечение на COVID-19
Няма научни доказателства лекарството за паразити да е ефективно в битката с коронавируса

Няма данни нито за ефикасността, нито за безопасността на лекарството иверметкин при лечение на коронавирус. Това обяви производителят на противопаразитния медикамент „Мерск“ в специална публикация на сайта си.

„Важно е да се отбележи, че към момента според нашия анализ няма научна обосновка за потенциален терапевтичен ефект срещу COVID-19 според предклиничните проучвания. Няма смислени доказателства за клинична активност или клинична ефикасност при пациенти с COVID-19 и е на лице притеснителна липса на данни за безопасността при повечето проучвания“, пишат от компанията.

Те отбелязват още, че данните към момента не подкрепят използване на медикамента в дози, различни от стандартните.

Как се сетихме за него?

Ивермектинът беше „хвърлен“ в битката с коронавируса, след като през миналата година австралийски учени обявиха, че в лабораторни условия с него са намалили значително концентрацията на заразата. Медици на няколко места в света започнаха да го употребяват, но до момента няма категорично доказателство за ефективността му...

...Една от болниците, които участват в изпитването, е „Пирогов“.

„Проучвахме и ивермектин, макар че от самото начало бяхме несъгласни с протокола за провеждането на това проучване. Дори спряхме набирането на пациентите, защото в един от случаите пневмонията се разви много бързо. Спряхме проучването. Нещо повече – през декември при нас постъпиха 11 пациенти, самолекували се с ивермектин, с напреднали пневмонии. Единият пациент завърши летално, затова на нито един човек с пневмония не бих дал това лекарство за сметка на антибиотичното лечение, например. Самолекувалите се с ивермектин идват полуживи при нас“, е цитиран да казва началникът на COVID отделението доц. Петър Атанасов в позиция на Българския кардиологичен институт.

Д-р Трифон Вълков: Ивермектин не е показал съществени ефекти върху COVID инфекцията
Организацията предупреди, че употребата на ивермектина за лечение на коронавирус „създава огромен риск за здравето и живота на населението“ заради „многобройните потенциални и реални опасности за здравето и живота, липсата на доказана терапевтична ефикасност и неясна токсичност“.

„Уважаеми пациенти, въпреки множеството подвеждащи медийни публикации, „експертни“ твърдения на шарлатани, всякакви опити за легитимиране на този продукт като „вълшебно лечение на Ковид“ при хора, моля, доверете се на безпристрастната научна информация и разумната си преценка, за да запазите здравето и живота си“, призоваха медиците.

На сайта на производителя

https://www.merck.com/news/merck-statement-on-ivermectin-use-dur … ovid-19-pandemic/

# 19 927
Мери, дори да се е заразила майка ти, най-вероятно се е заразила с по-малко количество вирус, първо защото ако е от теб (а то няма от кой да е) е станало към 10-11 ден (че и след това сигурно), когато не си чак толкова заразна като в първите дни, още повече че и сте спазвали мерки, а не сте се "бутали" една в друга.

# 19 928
  • Другата България
А, не може, ти ще кажеш.
Понеже той/тя са го изкарали леко, "само" със загуба на обоняние или "само" нищо, следва, че всички останали ще са така, толкова сме се чели, че вече си знаем и кътните зъби. Лекото изкарване предполагало и това, че не си заразител....трънки, вече написах, че след мен в офиса окапаха 8 човека, сега и домашните ми, а се водя "леко изкарала". За момента.
Никога не съм се замисляла АЗ как ще го мина, много пъти съм писала, че при мен въпросът беше не дали, а кога.
Винаги ми е било заради близките ми.
И не успях да ги опазя.
Дано всичко мине леко и при тях.

За ваксината, вече писах.
Роналд, когато се разболях аз, майка ми беше записана за ваксина.
Трима лекари и РЗИ ме посъветваха да отложа часа.
И добре, че го направих, ето на, и тя се разболя.
Категорично не вярвам в това, че дори и да си болен или вече зарАзен, ваксината ще помогне за по-леко изкарване.

# 19 929
Мери, много странно.
Чак на 17 ден. Thinking
Да минава леко при майка ти!

# 19 930
Никога не съм лежала на тая кълка, че леко изкарал го, е по-малко вероятно да ме зарази.
Не знам за такава зависимост аз.

Аз деля хората на болни/зарАзни, и на здрави. От първите се пазя винаги.

Щом безсимптомен носител може да пръска бацили..от къде на къде доказано болен, макар и каращ го леко, нямало да пръска...не схващам.
Синът ми е бил здрав носител на стрептокок /скарлатина, в ДГ. Спрян беше естествено.

Както казах положението с ковид, за МЕН, е следното - надяваме се да мине леко през нас. А как ще мине, е божа работа вече...

По скоро не е важно кой ще те зарази. А как ти ще посрещнеш вируса...имунната си система как ще го преработи и отблъсне, или няма да успее.

# 19 931
Има ли пиещи/пили медрол да споделят опит. Кога го изписват, при какви индикации?
ЛЛ ни го предписа и на мен и на ММ, но се колебая като чета различни мнения.

# 19 932
  • Варна
Джулиана, моя съпруг вече втори ден приема Медрол. Изписан му е по следната схема:
3дни 3х2
2дни 2х2
2дни 2х1
Личната го изписа, защото на 10 ден след първия симптом продължаваше да вдига следобяд температура над 38. Вчера му беше 11 ден и за първи път температурата стигна само 36.9. Надявам се вече на обрат, защото се бяхме отчаяли.

# 19 933
Мери, съжалявам да прочета това! Дано леко минава и при майка ти!
И на мен  ми е странно - 17 ден.

Роналд, стискам палци да ви се размине!

# 19 934
Ох, така хвърчат днес тия линейки, страшно е!

Тет, важно е кой ще те зарази.
Обикновено са хора, които са "над нещата".

Одеве в Кауфланд един служител от охраната беше с 2 маски и шлем.
Уплашил се е народа...

Общи условия

Активация на акаунт