Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 016
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 160
Здравейте, имам първа доза на ваксината на Пфайзер. Още 4 часа след поставянето на ваксината забелязах на ръката си синьо-червено петно, все едно съм се ударила и е посиняло мястото. Тъй като бях чела, че ковид ваксините предизвикват тромби и е добре след ваксиниране всеки да се наблюдава за появата на сини петна по кожата, си пуснах кръвни изследвания отнасящи се за кръвосъсирването. Определени стойности са завишени. Не знам какво означава това. Не съм се консултирала с лекар. Нямам представа кой мога да попитам. Отидох в една лаборатория и обясних на лаборантката за какво става дума и тя ми предложи кои показатели да изследвам. Може би след ваксина настъпват изменения. Друго, което мога да отбележа е, че след поставянето на дозата, ръката ме заболя в рамките на 1 час след това. Познати са ми споделяли, че ръката ги заболява доста по-късно след поставянето. Не знам дали моя организъм не е реагирал прекалено на ваксината.

# 20 161
Е поне това да не се возиш в асансьора с друг човек е много лесно осъществимо. Аз не бих, дори и да изглежда напълно здрав камо ли "настинал"

# 20 162
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
На базата четене по форуми, сайтове, разговори с лекари и частичен дистанционен опит
мога да си направя следните обобщени заключения:

При средно- тежките случаи, което реално е боледуване от Ковид,
болестта протича по следния начин:

5-6 дена с температура от 37.0- 37.5
може да има и болки в гърлото

На 7, 8 или 9 ден покачване на температурата до 38,5- 38,6
падане на сатурацията... започва стягане в областта а гърдите или гърба
Ако се направи снимка се виждат изменения на белите дробове, къде малки, къде средни.

Тази температура се поддържа още 6-7 дни,
може да има кашлица

Горе долу общо 14- 15 дни от първия симптом, температурата пада
и започва излекуване

Това може да е придружено с ужасен вкус,
гадене, повръщане и разстройство...
Дали причинени от антибиотика или болестта, все едно.

Важно е да се запаси човек с вода, лимон, ябълки, ентерол, авирон, сухари и бисквити, бонбони и търпение

Най- вероятно, личната ще предпише два антибиотика едновременно, заедно с противовъзпалително и някакво разреждащо кръвта лекарство.

При леките случаи тези фази се прескачат, кихаш малко, няколко дни те стягат дърдите и за три дни си кукуряк
...

Тежките- ясно...

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 17:35 от Роузи

# 20 163
От доста време не съм влизала в темата, съжалявам, ако е писано и преди за това, но някой има ли познати, които са с доказан Ковид за втори път? Имам близка, която го изкара юли месец (с + ПСР), няколко месеца си следеше антителата, после спря, защото беше сигурна, че вече няма как да има, след толкова месеци. Сега е била контактна преди 5-6 дни. От 2-3 дни изпитва силна умора и много й се спи, няма сила и желание за нищо, само спи. Със сигурност може пак да се е заразила, но тези симптоми дали са типични? В понеделник ще пусне тест.

# 20 164
При мен протече по следния начин: 02.03.2021 леко втрисане и Т 37.5- веднага почнах авирон по схема, аспирин протект, парацетамол
03.03 ми се запуши носа- добавих капки
06.03 снимка на бял дроб и пкк+ crp всичко беше нормално и после загубих обоняние
07.03 почнах азитрокс, който пих два дни, защото направих алергия и от 09.03 личната ми предписа аксеф 500 на 12 ч. х 1, цинк, селен, Вит. В, Вит. Д, фиброзим, тавипек, пробиотик, през определени дни микомакс, ериус да не направя пак алергия. Имах и странни зачервявания по кожата, които се местеха и за около 1 час изчезваха- без сърбеж. Кожата ми стана и до момента е много чувствителна.
12.03 снимка с промени в дроба
13.03 скенер показващ зона тип матово стъкло характерна за ковид, но в резорбция т.е. възстановяване, отрицателен антигенен тест, пкк+црп+д-димер, лдх, феритин- в норма
17-19.03 възвръщане на обоняние
20.03 почнах втори антибиотик панцеф 400 х 1 на ден- днес ми е седми прием
Въпреки всичко 22,23 и 24.03 имах Т, която на моменти беше 37 и стигна най- много 37.4 и като на 24ти я видях 37.4 си направих поредната снимка, която беше чиста
Уж леко, но възстановяването е бавно
Усещам се сякаш постоянно имам Т около 37, уморявам се повече, ту ми е топло ту студено...и Усещам студа с главата си. И на всичкото отгоре от тия антибиотици получих много необичайно течение.... мога само да кажа, че тоя вирус е много гаден.
На всички бързо оздравяване и дано ви оцелят правилното лечение..аз лично моята лекарка я пощурих по телефона, ама...паниката е голяма. Незнам трябваше ли се блъскам с толкова хапчета, ама няма как и да знам..., а и постоянно смучех нещо за гърло и до момента. Имам чувството, че ако ги спра ще ме заболи гърлото.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 19:00 от tisaja

# 20 165
От доста време не съм влизала в темата, съжалявам, ако е писано и преди за това, но някой има ли познати, които са с доказан Ковид за втори път? Имам близка, която го изкара юли месец (с + ПСР), няколко месеца си следеше антителата, после спря, защото беше сигурна, че вече няма как да има, след толкова месеци. Сега е била контактна преди 5-6 дни. От 2-3 дни изпитва силна умора и много й се спи, няма сила и желание за нищо, само спи. Със сигурност може пак да се е заразила, но тези симптоми дали са типични? В понеделник ще пусне тест.

Моя близка в момента се оправя след повторно боледуване. Разболя се пак точно 7 месеца след първото боледуване. И двата пъти с направени положителни тестове. Първият път с не много висока температура, загуба на вкус и обоняние, бронхит. Вторият път с много висока температура и пак с бронхит.

# 20 166
  • Другата България
Аз писах вече, но пак ще напиша, то не всеки може да следи всичко.
Аз съм с положителен тест от 11.03., а първи симптоми на 09.
Преди два дни ми изтече карантината.
В последния ден от нея, на 16-тия ден моята майка, с която живеем заедно и която се опитвах всячески да опазя с всички възможни мерки, които могат да се вземат при съвместно съжителстване, прояви явни симптоми - загуба на обоняние, отпадналост и 36,9-37 температура.
Защо ти го пиша? Защото за всеки е ясно, че тя е била заразена преди това, преди загубата на обонянието, това предполагам няма смисъл да се обяснява.
Но, на предния ден я усетих, че говори на носа си, без хрема, специфичното носово говорене, което вече не мога да сбъркам при този китаец. Тя обаче е с алергичен ринит, и беше категорична, че е от него.
На по-предния ден обаче, цял ден беше в леглото и спеше. Е, не буквално, но повече от нормално, все пак тя е на 78 и си подремва през деня. Просто казваше, че много ѝ се спи, нямаше никакви други оплаквания.
Сега вече се сеща, че пък преди това я боляла ръката, но пък и плексит има, решила, че е от плексита....както и да е, казвам ти го заради спането. Не знам доколко е типичен симптом, аз съм нощна птица, изобщо не ми се спеше нито преди, нито по време на ковида. Е, от утре почвам работа и естествено, постоянно ще ми се спи, но това вече е симптом на друго. Joy
Нека се тества жената, това ми е препоръката.

# 20 167
През колко време може да се пие парацетамол?

# 20 168
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
През колко време може да се пие парацетамол?

Обичайната доза е:

- Възрастни и деца над 12 години: по 1-2 таблетки 3-4 пъти дневно.

Максимална дневна доза за възрастни - 8 таблетки.
При деца над 12 години да не се приемат повече от 6 таблетки за 24 часа.
- Деца от 6 до 12 години: по 1/2-1 таблетка 3-4 пъти дневно.
- Деца под 6 години: лекарствената форма не е подходяща за деца под 6-годишна възраст.
Препоръчва се интервалът между 2 приема да е 4-6 часа.

Ако е необходимо, лекарствения продукт може да се приема на всеки 4 часа, но не повече от 4 пъти за 24 часа.

Малко си притиворечи, но така пише ...  според мен 4 са доста

# 20 169
Рамус май са сменили референтната стойност, по която отчитат антителата. Но и не намирам каква е минималната в момента. Това ми е питането, всъщност- каква е референтната стойност, според която Рамус отчита антителата в момента? В резултата ми пише, че моята стойност е висока, но аз искам да зная висока, в сравнение с какво?

# 20 170
Парацетамол не е добре да се пие интензивно, в смисъл на 4-6 часа, повече от 3 дни. Черният дроб се уврежда.

На мен също много ми се спеше като бях болна.

# 20 171
При мен протече по следния начин: 02.03.2021 леко втрисане и Т 37.5- веднага почнах авирон по схема, аспирин протект, парацетамол
03.03 ми се запуши носа- добавих капки
06.03 снимка на бял дроб и пкк+ crp всичко беше нормално и после загубих обоняние
07.03 почнах азитрокс, който пих два дни, защото направих алергия и от 09.03 личната ми предписа аксеф 500 на 12 ч. х 1, цинк, селен, Вит. В, Вит. Д, фиброзим, тавипек, пробиотик, през определени дни микомакс, ериус да не направя пак алергия. Имах и странни зачервявания по кожата, които се местеха и за около 1 час изчезваха- без сърбеж. Кожата ми стана и до момента е много чувствителна.
12.03 снимка с промени в дроба
13.03 скенер показващ зона тип матово стъкло характерна за ковид, но в резорбция т.е. възстановяване, отрицателен антигенен тест, пкк+црп+д-димер, лдх, феритин- в норма
17-19.03 възвръщане на обоняние
20.03 почнах втори антибиотик панцеф 400 х 1 на ден- днес ми е седми прием
Въпреки всичко 22,23 и 24.03 имах Т, която на моменти беше 37 и стигна най- много 37.4 и като на 24ти я видях 37.4 си направих поредната снимка, която беше чиста
Уж леко, но възстановяването е бавно
Усещам се сякаш постоянно имам Т около 37, уморявам се повече, ту ми е топло ту студено...и Усещам студа с главата си. И на всичкото отгоре от тия антибиотици получих много необичайно течение.... мога само да кажа, че тоя вирус е много гаден.
На всички бързо оздравяване и дано ви оцелят правилното лечение..аз лично моята лекарка я пощурих по телефона, ама...паниката е голяма. Незнам трябваше ли се блъскам с толкова хапчета, ама няма как и да знам..., а и постоянно смучех нещо за гърло и до момента. Имам чувството, че ако ги спра ще ме заболи гърлото.
Обривът се нарича копривна треска. Мести се по тялото, за няколко дена минава.

# 20 172
Сънливостта е типична за Ковид. Баща ми проста последноте 5 дни от карантината си.  Буквално говоря. Ставаше 2 пъти на ден за по 10мин. да яде и пак лягаше и спеше много дълбоко. През нощта изобщо не се будеше, а той по принцип по цяла нощ циркулира, защото работата му е нощта и така е свикнал.

# 20 173
  • Другата България
Значи аз съм някакво изключение от правилото.
По цяла нощ въртях сериали, изобщо не ми се спеше.
Изключвам първите три дни, когато ми беше зле и имах и температура.
Тогава ми беше отпаднало и некомфортно, и ме унасяше от температурата.

Но пък сега вече ми се доспива, като знам, че утре ще ставам в 06:00 сутринта....Joy

# 20 174
И аз мисля, че твърде много лекарства има tisaja. Защо е бил нужен и Панцеф? Връщането на обонянието е признак на оздравяване, а той е започнат тогава.
Чувството за студ и при мен продължи дълго, но чаках да премине.

Мери, при прием на КС е обратното, страдат от безсъние.

Общи условия

Активация на акаунт