Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 257
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 340
Валя86 и мен 2 дни ме боляха мускулите на краката и кръста точно около 12 ден, но стоях 3 часа права на студа пред лаборатория Цицалаб. Пих Панадол за болките, иначе една лекаркарка по телефона ми препоръча Паратрамол. Препоръчвам ти да си направиш снимка. Аз лично дори и лекарката ми да не ми беше дала АБ щях да си самоназнача. Мое си мнение и право. Не се шашкай. Аз още се лашкам и на моменти имам усещане, че се влошават, а съм почти на месец от първия симптом.
Аз на седмия ден от симптомите си правих рентгенова снимка. Нямаше никакви изменения. Посетих тогава и пулмолог, защото имах лека тежест и болка в гръдната област при дълбоко вдишване, но и той ми каза че няма нужда от антибиотик и даже и останалите неща които приемам били много. А и как да си самоназнача АБ без знанието на ЛЛ като нито знам кой точно, нито каква доза... а и после ако се бях влошила какво щях да й кажа на ЛЛ. Сега вече нямам никакви оплаквания. Сатурацията ми е нормална. Но аз така или иначе ако не се наложи по- рано около 14 -15 ден мисля пак да си направя снимка. Само за информация ЛЛ смяташе че не е нужно да се прави снимка след като няма температура, кашлица и е нормална и сатурацията. Пулмолога при който ходих също ми каза, че всички болни от Ковид имат изменения в белите дробове, но при някои са много малки и затова не ги улавят на рентгена, а само на скенер, но в този случай след като не нарушават дишането и сатурацията е нормална не са притеснителни. Даже по повод хоспитализацията на ММ се чухме и ми каза отново, че за Ковид е нормално да е налице пневмония, дори и двустранна, което не е толкова опасно и ако сатурацията не е ниска, както беше при ММ, дори не е нужна хоспитализация.
tays Нямам никакви други оплаквания. От снощи след носенето на въпросния чувал стана това.  Ще изчакам до утре и ще звънна тогава на ЛЛ.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 15:20 от valia86

# 20 341
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет на всички. Моят мъж се сдоби с +PCR  във вторник, след като в понеделник вечерта вдигна температура 37,7 и имахме съмнения, че е контактен от преди 5-6 дена. Останахме си вкъщи всички /карантина/, той се лекува и според мен протича нормално. Аз  не си направих PCR, защото лекарката каза да изчакам 5-6 дни. Обаче вчера сутринта имах 37,1, днес 37,2 еднократно, а и имам някаква странна тежест в гърдите. Искам да си направя бърз антигенен тест днес, но не знам какъв? Наблизо имам Софармаси , Фрамар и иМарешки. Иначе аз пия ивермектин, вит. Д и Натаспин Н.

# 20 342
Какъв ти е зора от тест, ясно е че сте с ковид.
По -добре обърни внимание на лечението и състоянието.

# 20 343
Леле направо издивявам честно. В момента целият фейсбук гърми за починалата родилка и естествено всички обвиняват лекарите. Даже някои фейсбук страници, като медията на простака Сашо Диков, които ежедневно публикуват Мангъров и други идиоти като него, които проповядват тезата, че вирус нямало или не бил нищо особено, сега имат наглостта да се "възмущават" на какво дередже било здравеопазването. Просто тагава наглост и дебелоочие от хора, които съвсем съзнателно подстрекават народа да не спазва мерките няма. Направо са за разстрел такива хора.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 19:28 от Blackbling

# 20 344
Здравейте! От четвъртък (25.03) следобяд се почувствах лек дискомфорт в мускулите на краката. Вечерта изпих 2 Колдрекса. В петък положението беше същото, болки в мускулите, парене в очите, дискомфорт и лека температура 37.5. Направих си един тест от аптеката, който излезе положителен (макар че контролната черта беше по-бледа от другата, но все пак имаше 2 черти). Обадих се на личния - изписа ми Хюмексгрип, Live витамини и ми каза да се изолирам, ако съм искал тест да ида в понеделник. Температура свалих още в петък вечерта, изчезна и болкова в мускулите и дискомфорта. Но пък се появи болка в гърлото, която днес е отвратителна и като че ли не се облекчава от таблетки за смучене. По препоръка на моя позната лекарка от днес взимам по 1 таблетка Клопидогрел за разреждане на кръвта. Та чудя се възможно ли е да наистина Ковид или просто някой сезонен вирус? Някой карал ли го е по този начин - предимно с болки в гърлото и бързо отшумяване на другите симптоми?

# 20 345
Майка ми е с положителен тест, има втора много бледа чертичка Cry Толкова съм притеснена, че съм пълен блокаж. Не знам какво да я посъветвам. Не иска да притеснява личния лекар в неделя... Самоназначила си е Оспамокс, 1000 мг, баща ми пък след няколко приема на Оспамокс е минал на Сумамед... Бях им пратила пулсокиметър преди време да си имат за всеки случай. Та, сатурацията засега май е добре 95-96-97, това значи ли, че може да изчака със снимка още ден-два? Притесняват ме болките в кръста и гърба.

# 20 346
  • пустинята Гоби
При положителен тест и симптоматика, вероятността да сте болен е друго е никаква. Изолирайте се, лекувайте се и се радвайте, че го карате леко.

# 20 347
Georgieff, витамините са Alive. Аз ги пия от години, защото не се храня балансирано. Боледувам много рядко и леко (не знам дали е от тях). Ковид изкарах като теб само без температурата - нямах такава в нито един момент. Два дни лек стомашен проблем, после изчезна. Два дни лека болка в гърлото (като от алергия), после и тя изчезна. Около седмица липса на обоняние, след това и то се върна. Имам два положителни PCRа. Та леките симптоми (подобни на настинка) са съвсем типичен ковид за хора в добро здраве и ранна възраст. Изолирай се и се радвай, че минава леко.

Dark Chocolate, от самоназначения Оспамокс не мисля, че има какъвто и да е смисъл. Болките в кръста вероятно са мускулни. Болките в гърба може да са мускулни, но може и да са признак на възпалитен процес в бял дроб. Ако се притеснява за пневмония - нека утре отиде на снимка.

# 20 348
Майка ми е с положителен тест, има втора много бледа чертичка Cry Толкова съм притеснена, че съм пълен блокаж. Не знам какво да я посъветвам. Не иска да притеснява личния лекар в неделя... Самоназначила си е Оспамокс, 1000 мг, баща ми пък след няколко приема на Оспамокс е минал на Сумамед... Бях им пратила пулсокиметър преди време да си имат за всеки случай. Та, сатурацията засега май е добре 95-96-97, това значи ли, че може да изчака със снимка още ден-два? Притесняват ме болките в кръста и гърба.
Добра сатурация е 98-100. Другото показва някакви изменения в дроба, ако е измерена вярно.

# 20 349
Какъв ти е зора от тест, ясно е че сте с ковид.
По -добре обърни внимание на лечението и състоянието.

И аз се чудя?
Не е ли ясно, че единия като е с КОВИД, другия няма какво да прихване друго.
Но пиете Ивермектин? Значи все пак сте на мнение, че е КОВИД.

Аз пък да питам за Натаспин.
Какво му има на Аспирин, доказан във времето, че се налага десеторно по-скъп, може и повече да е, Натаспин?

# 20 350
Georgieff, витамините са Alive. Аз ги пия от години, защото не се храня балансирано. Боледувам много рядко и леко (не знам дали е от тях). Ковид изкарах като теб само без температурата - нямах такава в нито един момент. Два дни лек стомашен проблем, после изчезна. Два дни лека болка в гърлото (като от алергия), после и тя изчезна. Около седмица липса на обоняние, след това и то се върна. Имам два положителни PCRа. Та леките симптоми (подобни на настинка) са съвсем типичен ковид за хора в добро здраве и ранна възраст. Изолирай се и се радвай, че минава леко.
Витамите, които пия не са Alive, а Live Vitamins (живи витамини). Да се надяваме, че ще мине леко и няма да има други симптоми. Само да мине и гърлото, че направо не мога да преглъщам. Иначе мисля да си стоя изолиран поне 10 дни дори без PCR тест., Вкъщи съм с малко дете на 1 г. и сега основно се притеснявам дали не съм ги заразил. Съпругата ми си направи също тест от аптеката още в петък, беше отрицателен. Днес ще си прави още един понеже и тя каза, че нещо май гърлото я наболява от днес.

# 20 351
Добра сатурация е 98-100. Другото показва някакви изменения в дроба, ако е измерена вярно.
Добре,аз тогава трябва ли да се притеснявам като моята е ту 98, ту 97? Случва се за някаква част от секундата да падне и на 96, но пак се връща на 98-97.

# 20 352
Добре,аз тогава трябва ли да се притеснявам като моята е ту 98, ту 97? Случва се за някаква част от секундата да падне и на 96, но пак се връща на 98-97.
Ако стоиш на това положение и не се влошаваш защо да се притесняваш?

# 20 353
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не, притеснявай се ако падне под 89

# 20 354
Защото нали казвате, че при 96-97-98 имало някакви изменения, макар че сега чета и навсякъде пише, че нормалните стойности са от 95 до 100.

Общи условия

Активация на акаунт