Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 578
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 355
Добра сатурация е 98-100. Другото показва някакви изменения в дроба, ако е измерена вярно.
Добре,аз тогава трябва ли да се притеснявам като моята е ту 98, ту 97? Случва се за някаква част от секундата да падне и на 96, но пак се връща на 98-97.
Нормална сатурация е от 95 до 100, не всички хора имат еднакви нива. Моята също се движи между 95-98, но реално на тия джаджи им нямам много вяра за точно измерване (вероятно има отклонения и колебания), но поне е ориентир. Важното е да не пада под 93-92 това са ми казвали.

# 20 356
Пулмолога при който ходих ми каза изрично, че нормалната сатурация е 95 дори, като зависело и от пулсоксиметъра, след като му казах, че моята понякога у нас е 99-98, а понякога показва и 96-97. Зависи и от батерията, и от това дали пръста е поставен плътно както трябва, дали е достатъчно затоплен пръста- при мен например показалеца на дясната ръка често дава ниски стойности под 95, но като го наместя отново, или сложа средния пръст или показалеца на лявата ръка си е нормална сатурацията. ММ вчера в болницата му бяха измерили 97, а у нас беше 99-98. Днес сутринта му била 94 ( но каза че много бързо сестрата му е поставила апаратчето и то на ръката на която е бил абоката докато течала системата и като че ли не му бил наместен пръста както трябва) и аз го накарах да попита сестрата и да й обърне внимание, чи днес е по -ниска от вчера и тя му е казала че 94 не е проблем- под 90 е проблем. А той няма никакви промени в дишането от вчера, диша си нормално, казва че няма тежест в гърдите- той и никога не е имал. Въпреки това се оказа с двустранна пневмония. Та идеята ми е, че 96-97 сатурация не означава непременно изменения в белия дроб и обратно сатурация 99 не означава, че няма изменения. Например когато купих пулсоксиметър на родителите ми без да са били болни и те, и сестра ми, и на 15 годишната ми племенница им показваше 95-96-97.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 16:44 от valia86

# 20 357
<= 93 е за хоспитализация по американските препоръки.

# 20 358
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
<= 93 е за хоспитализация по американските препоръки.

А у нас, след разговор с Бърза помощ, няма да дойдат, докато не падне под 80, което е безумие.

И после, ще чакат съседа, да качи болния в линейката

# 20 359
  • на пъпа на Златията
Искаше ми се рязко да питам , какви са тия рентгенови снимки  през 5 дни . Ама кротко ще попитам . Как лекарите едно време  откриваха пневмония без снимки?
Нямаше ли нещо в кръвната картина , по което познаваха , без да се излага човек на това рентгеново облъчване.

# 20 360
Това сигурно стотина пъти е писано в темата - гледа се най-високата сатурация, не най-ниската. Сатурацията често е различна на различните пръсти. Всичко над 95 е нормална сатурация.

Лекарите навремето са откривали бактериална пневмония със стретоскоп (слушалка). Така я откриват и днес. Вирусните пневмонии може изобщо да не са ги отркивали. Те или минават сами, или стават бактериални и тогава са ги откривали/лекували. Образните изследвания днес просто им позволяват да откриват подобни проблеми по-рано и по-лесно.

# 20 361
  • в кукувиче гнездо
Какъв ти е зора от тест, ясно е че сте с ковид.
По -добре обърни внимание на лечението и състоянието.

И аз се чудя?
Не е ли ясно, че единия като е с КОВИД, другия няма какво да прихване друго.
Но пиете Ивермектин? Значи все пак сте на мнение, че е КОВИД.

Аз пък да питам за Натаспин.
Какво му има на Аспирин, доказан във времето, че се налага десеторно по-скъп, може и повече да е, Натаспин?
Натаспина е много по-слаб от аспирина. На мен, след като цикъла не ми спираше, ми казаха да спра аспирина и почвам Натаспин за десетина дни.

# 20 362
Какви хранителни добавки вземате след Ковид за вдигане на имунната система? 28 дни съм вече в цикъла на лудостта, ще продължи още доста докато се възстановя (което се надявам рано или късно да стане), но нямам грам сила... Докато стана, и въздухът ми свършва, силите и те. Стълбите се наложи да ги качвам сигурно половин час - на 5-6 стъпала правех по поне 3 минути почивка...

# 20 363
ПКК, ДКК и ЦРП ако си пусна и направя една снимка на бял дроб ще се види ако има нещо бактериално, нали? Притеснявам се с тази температура на 19 ден, 12-13 дни не бях вдигала. Преслушаха ме днес, сатурация та ми е 99-100, цял ден свалям до 36,8, вдигам 37,1. ЛЛ ми даде Байкавир и Проспан, каза че не вижда нищо притеснително, но щом искам да си правя снимка.

# 20 364
Здравейте!
Днес ми е 10 ти ден от положителна проба и 12 - ти от първи  симптоми.
Сравнително леко го карам, нямам кашлица и температура, по скоро хрема, отпадналост в началото и тук последните няколко дни ми е отнесено(главата ме върти). Един ден съм като нова, на другия със запушен нос и виене на свят😴😏😕
Снимка не съм правила. Личната каза, че няма нужда да се облъчвам щом не кашлям 🙄
Притискат ме  да се върна на работа след като ми изтече карантината възможно най-скоро. Трябва  да пътувам и съответно ми искат негативен тест, но съм в чуденка дали да пускам на 14- ти я ден?
Не знам каква е вероятността да е положителен отново и пак да съм под карантина 😢
Казват, че не сме заразни след 14 ти ден, но ако съм положителна... Хем в нас пак ще си стоя, хем на работа няма да отида🤔
Имало ли е някоя от вас,  при която да се е налагало и е правила тест на 14 ти ден.? Личната твърди, че не би трябвало да е положителен, но все пак си е 50/50 май😏

# 20 365
  • София
iren georgieva, да, голяма е вероятността да е пак положителен, за антигенния горе-долу 50/50 на 14тия ден, а за PCR е още по-голяма. Препоръките са след прекаран ковид, ако има изисквания за тест, да не се прави нов PCR в рамките на 3 месеца, може да излиза положителен и ако все пак се налага тест, то да е антигенен.  Но пък ако е изискване на работодателя, няма много какво да направиш.

Натаспина аз го пия в добавка към Аспирина, а също пия и Фиброзим, но съм с много голямо отклонение на d-dimer.

Нормалната сатурация е 95-100, няма такова нещо за 98-100. Много зависи и от активността, при лежане/спане пада и това е съвсем нормално. За начина на отчитане пък и за точността на китайските домашни уредчета изобщо няма какво да коментираме, но като цяло стойности под 90 са притеснителни.

# 20 366
Да, мисля антигенен да правя. ПСР -а има по-голяма вероятност да покаже положителен
Мисля да пробвам първо вкъщи с  тези от аптеката, да видя какво ще покаже и ще реша дали да правя антигенен и дали да се връщам на работа...

# 20 367
  • Германия
Не знам как се чувстваш и кой ти е работодател, че така да те притиска да се връщаш скоро на работа.  При нас е обратното- и за най-малкото съмнение или неразположение ни карат да отидем на лекар и да се излекуваме напълно и чак тогава да се връщаме на работа. Не искат да се заразяваме взаимно или да "прегорим", а да имат дългосрочно и пълноценно работещ персонал.

# 20 368
Здравейте.
Снощи след Парацетамол  и обилно изпотяване, изведнъж ми просветна и станах нов човек- температура спадна на 36,5 , пулса падна на 85, тялото не ме болеше вече. Много странно беше. През деня толкова много ме болеше кръста, ръцете и краката, че не усещах болката в гърба, която ми се появи след Ковид. Сега си ме боли само гърба, както преди. Какво беше това, което премина през мен...добре, че беше за бързо и не започнах антибиотика. Утре ще си направя ПСР за всеки случай. Дали пък Авирона подейства така бързо. От него обаче имам стомашни неразположения, но не са ми проблем и ще си го довърша по схемата.
Пожелавам на всички болни бързо оздравяване, а на останалите- да сте здрави Heart Eyes

# 20 369
Не знам как се чувстваш и кой ти е работодател, че така да те притиска да се връщаш скоро на работа.  При нас е обратното- и за най-малкото съмнение или неразположение ни карат да отидем на лекар и да се излекуваме напълно и чак тогава да се връщаме на работа. Не искат да се заразяваме взаимно или да &quot;прегорим&quot;, а да имат дългосрочно и пълноценно работещ персонал.

Работя за компания и през повечето е време сме хоум офис, но сега се налага да присъствам, да да огледам обектите и да ги пусна в действие:(
Няма да имам контакт с хора, затова ми дават зор. Мерките са взети, но не разбират и не за отговор😭

Общи условия

Активация на акаунт