Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 287 591
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 550
  • Другата България
iren georgieva заинтригува ме с това повторно заразяване, дали допускаш като вероятност теста за антитела да е грешен и какво те накара да го направиш,  след като не си имала симптоми?
И аз това исках да питам.
И дали антителата не са били IgM.
От всичко, което чета до момента, май е истина, че пушачите го карат по - леко! И с тези кортикостероиди, които се изписват масово...почти съм убедена, че жестокият ми косопад е от тях! Вчера говорих с една приятелка в Англия - там се лекува само с Парацетамол. Като се разболееш се обаждаш по телефона на специален център, създаден за Ковид и ти дават напътствия. Изпращат и кашонче, в което има тест, а ти го връщаш по пощата с резултата вътре. Свързват се с теб и дават насоки за болестта. Вече при усложнения се посещава болница и те приемат.
Не знам за пушачите.
Ама при нас в офиса, в момента боледуваме /аз броя и себе си, защото бях първа/ едновременно 8 човека, всеки по различно време излязъл в карантина. Най-тежко за момента го кара колежката, която е ваксинирана. Написах вече, тя през януари беше с пневмония и отрицателен тест, лекува се в домашни условия. Февруари се ваксинира, през март е с положителен тест. Беше добре, караше го леко, дори не беше на антибиотик. На 10-ти ден силно главоболие, световъртеж, гадене, повръщане, отпаднала, едва говори. Това продължава трети ден, медрол ѝ е изписан засега и нищо друго. Ще си продължава болничния, определено не е добре. Не пуши.

# 20 551
iren georgieva заинтригува ме с това повторно заразяване, дали допускаш като вероятност теста за антитела да е грешен и какво те накара да го направиш,  след като не си имала симптоми?
Ще ти кажа какво ме накара..
Това, че пътувам от началото на пандемията без да съм се спряла до различни държави (работата ми го изисква).
Това, че през две седмици се прибирам- пускам тест, за да се отмени карантината и пак заминавам и пак правя тест..и т. н. Досега имам 23 теста ПСР - а все отрицателни. Попаднах в компания, където лаборантка ми каза да си проверя антителата, защото съм и била много съмнителна🤣🙄 и така реших да си пусна.
Учудени бяхме всички вкъщи, защото аз наистина не съм имала никакви симптоми през последната година, дори и хрема🤔🤔
Личната реши, че съм го изкарала без да разбера, с някакви минимални симптоми, или леко главоболие, за да са ми толкова високи антителата.
Според мен теста е грешен😕всеки е в чуденка как сега съм положителна, а преди 2 седмици имах  толкова много антитела, дори и лаборантката, при която правих и ПСР-а и антителата 😁😁

Не не са IgM, IgG са👍

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 18:42 от iren georgieva

# 20 552
Да, болките в гърлото при ангина са доста неприятни. Би трябвало след няколко приема на антибиотик да започнат да отшумяват. Може да пробвате клеева тинктура (за гаргара и пиене), както и сребърна вода (концентрация 30 мг/л).
Имам клеева тинктура под ръка. Капвам си по 15-20 капки в чая, като гледам да изпит поне 3 чая за деня. Надявам се антибиотика да подейства по-скоро и да облекчи малко болките. По интересно е, че спреят на Ангал не облекчава, а уж има в него лидокаинов хидрохлорид. Даже, че имам чувството, че като си пръсна с него ми изгаря цялото гърло - не знам дали заради ментола или просто е адски възпалено и повече дразни, отколкото помага.
Здравейте. Искам да ви кажа на мен какво ми помогна много, когато преди няколко години бях със зверска гнойна ангина. Беше първата в живота ми. По принцип имам хроничен фарингит, но от сливици не бях страдала никога и беше направо адско за мен. Бях на венозен Цефтриаксон, но това, което много ми облекчаваше болките и даже след 2 дни гаргара налепите започнаха да се отлепят от сливиците. Казва се Ангизол. Може да се поръча онлайн или да се купи от аптека, но в много малко аптеки го продават, затова пробвайте онлайн. В Пловдив се продава в аптеката срещу Ескейп. Тази коята е на срещуположния ъгъл. Ако сте от Пловдив, там можете да го намерите.

# 20 553
  • Другата България
iren georgieva заинтригува ме с това повторно заразяване, дали допускаш като вероятност теста за антитела да е грешен и какво те накара да го направиш,  след като не си имала симптоми?
Ще ти кажа какво ме накара..
Това, че пътувам от началото на пандемията без да съм се спряла до различни държави (работата ми го изисква).
Това, че през две седмици се прибирам- пускам тест, за да се отмени карантината и пак заминавам и пак правя тест..и т. н. Досега имам 23 теста ПСР - а все отрицателни. Попаднах в компания, където лаборантка ми каза да си проверя антителата, защото съм и била много съмнителна🤣🙄 и така реших да си пусна.
Учудени бяхме всички вкъщи, защото аз наистина не съм имала никакви симптоми през последната година, дори и хрема🤔🤔
Личната реши, че съм го изкарала без да разбера, с някакви минимални симптоми, или леко главоболие, за да са ми толкова високи антителата.
Според мен теста е грешен😕всеки е в чуденка как сега съм положителна, а преди 2 седмици имах  толкова много антитела, дори и лаборантката, при която правих и ПСР-а и антителата 😁😁

Не не са IgM, IgG са👍
Да,  IgG са, видях, благодаря.
Интересен случай е твоя, но аз все пак не изключвам повторно заразяване.

# 20 554
Мери, благодаря за включването. Звънях й пак и й обяснявах, че трябва да почва с антикоагулант. Дърпа се. Щяла да се допита до нейна приятелка, която е медицинска сестра...

# 20 555
  • Пловдив
Какво излиза с доста антитела и пак се боледува?Как тогава ще се отървем от този вирус?

# 20 556
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Пък аз имам чувството, че по- пълните хора, по- тежко го карат.
Но може и да не е така

# 20 557
  • София
От всичко, което чета до момента, май е истина, че пушачите го карат по - леко! И с тези кортикостероиди, които се изписват масово...почти съм убедена, че жестокият ми косопад е от тях! Вчера говорих с една приятелка в Англия - там се лекува само с Парацетамол. Като се разболееш се обаждаш по телефона на специален център, създаден за Ковид и ти дават напътствия. Изпращат и кашонче, в което има тест, а ти го връщаш по пощата с резултата вътре. Свързват се с теб и дават насоки за болестта. Вече при усложнения се посещава болница и те приемат.
Не се успокоявайте с Англия там за всичко дават парацетамол, което не е редно.

# 20 558
  • При семейството си
Валя 86, как е мъжът ти и все още ли е в болница?

# 20 559
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не е вярно това със славата на Западната медицина, която се носи в България.
Основният проблем на българите дошли в Нидерландия е как не им се изписва антибиотик (или друго тежко лекарство) и почват мощно да се оплакват.
Аз не познавам някой, който да не е получил лечение според нуждата си. Обаче, в нашата култура е дълбоко заложено, че разбираме много по медицински въпроси и знаем точно какво и как трябва да ни се изпише.

# 20 560
  • София
Здравейте, момичета
Както писах преди дни моя ММ е с Ковид 19, 6ти ден от симптоми, кара го леко, дано критичния 7ми ден да е още по добре. Аз се дебна за симптоми, отделена в друга стая, обаче....яко ме е подгонило шубето. Голямо напрежение, ЛЛ каза да се следя за симптоми, от стрес се разкашлях още повече /имам рефлукс/, меря Т, днес цял ден имам сухота и горчив вкус в устата, отделно апетит никакъв от целия стрес. Пуснах си кръвни изследвания перфектни, само едно отклонение и то заради ваксината. Стискайте палци да устискам, че ако изляза и + съвсем ще се стресирам.

# 20 561
Валя 86, как е мъжът ти и все още ли е в болница?
Благодаря за вниманието. Още е в болница, добре е, няма температура, сатурацията е добре, слагат му два АБ от първия ден. Той веднага след първото вливане се повлия и мускулите, които бяха схванати и много го боляха спряха да го болят. Никой обаче не му казва дали и кога ще му правят контролна снимка и евентуално ще го изпишат.

# 20 562
Здравейте, днес си пуснах антигенен тест за количества. Резултатът ми е 3.3 при минимални референтни стойности до 0,8 - отрицателен, 0,8 - 1,0 - граничен,  над 1,0 - положителен.
Според вас дали стойността е добра?
Според резултатите имаш антитела.
Аз също преди две седмици пуснах и имах 300,при максимално 500-т.е много добре и всички твърдя ха, че съм минала Ковид, но аз не съм била болна, нито със симптоми дори и на настинка през последната година...
 Т. е как и откъде се появиха тези антитела, никой не разбра
Факт е че 10 дни след теста се заразих от дъщеря ми:)
Мале, това никак не ми звучи добре, аз имах отрицателен пср, никкави симптоми, айде да кажа затапен нос, без температура, задух и пр., но бронхит и нчални пнвмонични изменения на по късен етап. Направих си антитела...и си мислех, че щом имам това ми е била болестта. Сега се озадачих с вашия случай...???

# 20 563
Според мен е бил грешен резултатът. Объркали са нещо в лабораторията.
Случна се, и то често..за жалост.

# 20 564
Здравейте, нашата баба се разболя.. нещо беше хремава, после и мина, след това се започна ускорен пулс, гадене и разстройство, отидохме на кардиолог, каза че има аритмия и я препрати към Сърце и мозък-Плевен, там рутинен тест показа положителен резултат. Жената е на 84год, чувства се добре, не е интубирана, но не знае къде се намира, говори не свързано.. възможно ли е да е от лечението или от самия вирус? Никога до сега не е била така..

Общи условия

Активация на акаунт