Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 285 625
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 670
Специално болница Св.Каридад в Пловдив имаше публикации за ампутирани крайници след КОВИД тромбоза.

https://dnews.bg/sadovi-hirurzi-ot-plovdiv-obaviha-nova-diagnoza … -ot-covid-19.html

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 19:24 от DeVa®

# 20 671
Скрит текст:
На познат брат му е лекар в Германия, преболедува ковид в къщи, поставял е инжекции НМХ, та там също част от терапията е антикоагулант.

Е, не, не е част от домашното лечение. Ние също сме лекари в Германия, прекарахме ковид(аз даже май още го влача нещо), но не сме ползвали антикоагуланти, нито антиагреганти. За болнично лечение да, но иначе не се препоръчват в общия случай за леките случаи. Като в Нидерландия е.

# 20 672
  • Другата България
Много е относително да определиш един случай като "лек".
От лек става тежък за часове.

# 20 673
Девет месеца бременност изкарах на фраксипарин, сега по време и след Ковид продължавам, и нямам намерение да го спирам. Естествено съм с консултации с лекар. Но си имам тромбофилия и за мен е задължителна такава терапия.
Грубото отхвърляне без консултация не трябва да се прави, защото тромбите след Ковид са масово явление.

# 20 674
Всеки антикуагулант си има изследване с което се следи. Аспирина също. Но той освен да раздразни стомаха друго ням какво да навреди, а само да помогне.
Нискомулекулярния хепарин се следи с АНТИ 10А, а синтрома с ИНР.

# 20 675
Скрит текст:
Много е относително да определиш един случай като "лек".
От лек става тежък за часове.

Като стане тежък, отива в болница. Там вече според тежестта на самата пневмония се дават антикоагуланти в терапевтична(при тежка пневмония) или профилактична(при лека пневмония) дозировка.

# 20 676
Здравейте, срещали ли сте стойност на д димера 1200, при болен от Ковид?

# 20 677
Ясно е, че в чужбина лекуват по друг начин, не само КОВИД.
Аз пък Ибупрофен и въобще НСПВС не пия. А там е първи избор Ибупрофен.
Габи, затова ли те нямаше? Как го кара, с какво лечение?

Здравейте, срещали ли сте стойност на д димера 1200, при болен от Ковид?

Моят беше 712, 40 дни след първи симптоми.
Въпреки, че пих 1 месец Аспирин.
После пих още месец и се нормализира.

Това по повод нужни ли са разреждащи.
Иначе го карах леко.

# 20 678
Здравейте! Миналата година изкарах Короната и от тогава имам непрестанни болки в гърдите и гърба. По принцип съм със заболяването Бехтерев. От декември, болката в гърдите ми се засили, както и получих едно постоянно покашляне, буца в гърлото и на моменти дори имам втрисане. Ходих на снимка на белия дроб, нищо нямаше. Преди седмица, ходих и на кардиолог , при изследванията нямаше нищо убеспокоително, той заключи, че имам синусова тахикардия и ми изписа лекарства. Според вас, необходимо ли е да си правя нова снимка и тест за корона, дали е възможно пак да съм я хванала? Според личната, всичко е на психическа основа.Вече нямам идея на какъв лекар да ида. Но първия път като го карах, точно с гърло почна и тогава личната каза, че е гнойна ангина и обилно потене, но след като изпих 3 опаковки Аситрокс, чак тогава намериха мъжа ми и естествено и мен. И сега като усещам буцата в гърлото и ме обзема мисълта, че пак съм го хванала. Още повече, че доста колеги са болни, въпреки че послесно съм се срещала с тях преди 10 дни.

# 20 679
Нищо не разбрах.
Какво значи "намериха мъжа ми и после мен"?

# 20 680
Ами тестваха ги от работа с бързи тестове и на него му излези, че е положителен и на следващия ден ме тестваха и мен и аз излязох положителна. Но тогава бяха много по-строги нещата.

# 20 681
На лични лекари, които говорят за "психическа основа" или "нервна почва" аз не бих се доверила. Вместо да търсят задълбочено причините, махват с ръка и казват "психическа основа", сякаш не са лекари, а баби пред блока.

# 20 682
Здравейте, знаете ли процентните резултати на теста за вирус неутрализиращи антитела на цибалаб, на какъв титър отговарят?

# 20 683
Тук казаха, че разреждащите лекарства не са безобидни, затова и не изписват.
Никой от прекаралите, които познавам не са / сме пили.
Това ме успокоява, защото на мен ми е рядка кръвта и слаби капилярите. От един аспирин преди време получих над 40 синини по тялото (преброих по-големите Grinning). В случай на ковид не бих посмяла да пия аспирин и производни.

# 20 684
  • в джунглата
Искам да попитам някой родители, как се е развило при децата им.
Ковида е вкъщи вече повече от 20 дена, няма как детето на 15г. да не се е заразило.
В началото пи профилактично  авирон, после Вирал протект, сега е само на витамини. Не е проявила абсолютно никакви симптоми. А и ние имахме и все още имаме големи проблеми с този Ковид, та като е гледаме че е добре и все казва че Т е 36,8 и бяхме спокойни.  От няколко дена по обстойно е наблюдавам карам я да  е мери през час в повечето време си е 36,6-36,8.  Инцидентно е стигала до 37,00 не се е вдигала повече и след малко сама си поспада до 36,8. 
 Как мислите, трябва ли да я водим на изследване /и какви/ или лекар, при положение че се чувства добре? Тази температура дали не е странна, на всички вкъщи хем болни ни е около 36,2.-36,5.
То и сега детето освен в леглото и пред компютъра нищо не прави, горката покрай нашите проблеми остана малко на заден план. Та се притеснявам да не изтървем нещо... от друга страна все щеше да избие за толкова дни нанякъде. Вече наистина ще се побъркам ако не излезна скоро от този омагьосан кръг.

Общи условия

Активация на акаунт