Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 284 577
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 835
  • в кукувиче гнездо
Вие по време на съжителство с болен от ковид се ваксинирахте ли?

# 20 836
  • София

Аз не знаех, че е болен от Ковид 19 и ми дойде датата за ваксината и за съжаление така се случи, че нещата съвпаднаха.

# 20 837
  • в кукувиче гнездо

Аз не знаех, че е болен от Ковид 19 и ми дойде датата за ваксината и за съжаление така се случи, че нещата съвпаднаха.
От десет дни пишете, че е болен и се ваксинирате... Доста смело, да не използвам друга дума.

# 20 838
  • Бургас
На моя позната първо се зарази половинката, тя в началото беше отрицателна и мислеше, че е здрава,  но на 12-тия ден - заболя я гърлото и нов ПСР - и тя положителна

# 20 839
  • София

От десет дни пишете, че е болен и се ваксинирате... Доста смело, да не използвам друга дума.

Благодаря Ви за коментара относно смелостта, но моля четете адекватно, преди 9 дни му беше първия симптом, който беше от рода на неразположение/четвъртък/, а аз бях с час за ваксина петък и не съм предполагала, че е с Ковид 19, плюс това антигенния му тест беше отрицателен от петък.

# 20 840
И ММ се ваксинира, когато вече съм била болна. След това ми излезе положителен тест, той не е правил. Стоим си вкъщи в отделни стаи и чакам обаждане от РЗИ.
8ми ден ми е на мен, вървя доста леко, дори не очаквах такъв резултат от теста. Изобщо нямам такава умора, за каквато всички говорят, но имам дискомфорт в синусите и носоглътката, болки в тялото и особено кръста, загубих вкус и обоняние вчера. ММ няма симптоми, но се притеснявам, задето се ваксинира и съм била заразна, а има и разни хронични проблеми. Не знам какво да очакваме, успокоявам се, че вече ми е 8ми ден и сме добре... Какъв домашен тест можем да му направим?

# 20 841
  • в морето до колене
В момента ми е малко трудно да се върна назад да потърся повече, затова направо ще попитам - дано някой ми отговори.
Понеже от две нощи се обзаведох с този гаден обрив, който май казвате, че бил копривна треска - може ли съвет как да се облекчи сърбежа, че направо е мъчително.
Или да звъня пак на ЛЛ - тя при последния ни разговор това май не го отрази като оплакване.

# 20 842
мячик, копривната треска е алергична реакция. Вземи си нещо антиалергично за пиене, а за мазане колд балсам на Хималая облекчава ( с ментол е, затова), също алергозан крем.
Но е добре да те види ЛЛ, че ако е по-сериозна реакция, може и кортикостероиди да ти предпише. По тел. няма смисъл, добре е лекар да види  и да прецени степента на реакция, ако е алергична, вида на обрива ( че може и да не е копривна треска), има и други сърбящи обриви.

# 20 843
Да вземеш противоалергично може би.
Фенистил например.

Моля ви, припомнете ми, когато човек е с отр.пср и симптоми, как се взема болничен?

# 20 844
Например ЛЛ да ти даде  болничен за ОРС, или нещо друго, те си знаят какво да пишат.

# 20 845
Мячик, алоето и антихистамин са добра идея, но с продукти с ментол в момента не рискувай. Лавандулова вода (не етерично масло и не розова вода) и пантенол също може да пробваш.

За болничния - при отрицателен тест дават за ОВИ.

# 20 846
  • София
mundi, четох те малко назад, за да проследя развитието при вас и видях, че си имала синузит. Ти сигурна ли си, че преди да се ваксинираш, не си го била изкарала, направи ли тест за антитела преди ваксината? При нас понеже и при тримата короната беше само синузит. Не е късно и сега да направиш тест, при наличие на достатъчно антитела се обезсмисля всичкото пазене.
Saudadе, антигенен тест от аптеката, ако се притеснявате. Обаче без наличие на симптоми може и да е отицателен сега, а после все пак да се разболее. И за PCR, и за антигенен, препоръчително е да се правят на 3ти ден от симптомите за най-голяма точност.
Ние не сме се и опитвали дори да се изолираме, акъла ми не го побира как да си изолирам детето, като първо тя беше със сополи. Не знам, без наличие на сравнително малки деца може и да е успешно изолирането един от друг, но с деца наоколо ми се струва просто невъзможно.

# 20 847
Здравейте! На мен днес ми е последен ден от карантината. Започвам трети Аб Вибромицин за доизчистване на бронхит.
Но баща ми, който уж толкова се пазихме е с + тест от аптеката и няма обоняние....
Аз трябва ли да бъда пак карантина, дали съм заразна, след като той сега е? И мога ли пак да се разболея...

# 20 848
Не може да Ви зарази толкова скоро след като Вие сте боледували (имате клетъчен имунитет). Не сте под карантина.

# 20 849
  • София
mundi, четох те малко назад, за да проследя развитието при вас и видях, че си имала синузит. Ти сигурна ли си, че преди да се ваксинираш, не си го била изкарала, направи ли тест за антитела преди ваксината? При нас понеже и при тримата короната беше само синузит. Не е късно и сега да направиш тест, при наличие на достатъчно антитела се обезсмисля всичкото пазене.
Saudadе, антигенен тест от аптеката, ако се притеснявате. Обаче без наличие на симптоми може и да е отицателен сега, а после все пак да се разболее. И за PCR, и за антигенен, препоръчително е да се правят на 3ти ден от симптомите за най-голяма точност.
Ние не сме се и опитвали дори да се изолираме, акъла ми не го побира как да си изолирам детето, като първо тя беше със сополи. Не знам, без наличие на сравнително малки деца може и да е успешно изолирането един от друг, но с деца наоколо ми се струва просто невъзможно.
Пуснах си за антитела...нямам...уви, но пък такъв брутален синузит изкарах, че....! То пазенето едно на ръка с него вече посвикнах /спирта моя най-добър приятел/, обаче стреса да се дебнеш за какъвто й да било симптом е пълен ужас. Не бих искала да изпадам в подробности колко е ужасно и как и при най-малкото вече се считам за заразена. Явно съм се поддала на паниката и се шашкам и от най-малкото.

Общи условия

Активация на акаунт