Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 284 566
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 850
  • Варна
Сигурно е коментирано, но не знам колко назад да се върна. Колко е нормално да е завишен д-димер след прекаран ковид (18ден). Публикувам изследването което направих. Пия вечер една таблетка аспирин протект. Изпратила съм и на личната лекарка и чакам коментар.

# 20 851
  • София
rozi4ka222, споко, ще спадне, пий си аспиринчето. Моят беше 2.51 при същите граници, после на контролното 1.48, другата седмица ще пускам пак контролно изследване.

# 20 852
Моят беше тройно по-висок на 40 ден.
След още един месец, с пиене на аспирин, се оправи.
18 дни са много малко за нормализиране.

# 20 853
Mundi, какво приемаше за синузита?

Дами, кой ви назначава тези изследвания? Кага трябва да се помисли за такива?

# 20 854
  • София
Дами, кой ви назначава тези изследвания? Кага трябва да се помисли за такива?
Никой, сама отидох и си ги пуснах, като ми свърши карантината. В почти всяка лаборатория вече има пакет изследвания за прекарали ковид, аз лично си харесах големия пакет на Бодимед

# 20 855
  • Варна
И аз сама си ги назначих, след като се оказа, че точно след изтичане на карантината отново се чувствах зле. Продължавам да поддържам 37.1 сега в следобедните часове, чудя се от бронхита ли са или от този завишен показател.  Както някой писа по - нагоре, аз също усещам липса на концентрация, а ми предстои нова работа. Не мога да се съсредоточа, когато ми говорят много, просто я един момент спирам да слушам....

# 20 856
Здравейте! На 18.03 получих силни болки в кръста и няколко пъти отчетох температура до 37,1. На 30.03 установих че нямам обоняние и имам лека хрема. Правих тест от аптеката - отрицателен. Към момента нямам никакъв друг симптом, даже и температура. Вече четири дни съм без обоняние и изолирана. За мен без съмнение съм изкарала (или в момента карам) Ковид. Но ми е невъзможно да се ориентирам за деня на първи симптом, дали да е от деня на болките в кръста (и леката температура) или от деня на губене на обоняние?
Въпроса ми е дали някой е губил обоняние на 13-я ден?

# 20 857
  • гр. Варна
Здравейте! Би ли погледнал някой, който не си е правил PCR тест в Софийска, а в лаборатория на Рамус в друг град какво пише най-отгоре(отразена ли е конкретната лаборатория). Благодаря предварително!
Скрит текст:

# 20 858
Там не излиза адрес на лабораторията, която е посетена, а предполагам адрес на регистрация или в краен случай за кореспонденция. Тази година 2 пъти съм си правила изследвания по друг повод във варненски филиал на Рамус, излиза същия адрес като показания - и аз се загледах тогава.

# 20 859
  • гр. Варна
Saudadе, много благодаря за бързия и конкретен отговор! Flowers Tulip

# 20 860
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Пишеше някъде, че загубата на обоняние, при младите хора, настъпва в периода на оздравяване

# 20 861
Здравейте. Днес изписаха ММ от болницата. Не са му дали все още епикриза, нито първата рентгенова снимка, на която се установи пневмонията, нито снимката от вчера.  Поради това и няма как утре, както бях планирала да направим консултация с пулмолога, при който и аз ходих. Той като цяло се чувства добре и няма оплаквания. Показа ми обаче докато са му писали болничния, че е снимал снимката му от вчера, като на същата пише "пневмония в резорбация" и като я гледам  в долната част дробовете са бели, а същевременно доктора, който го е изписвал му е казал, че снимката е много по-добре от първата. Аз обаче се притеснявам дали е бил за изписване  като още е налична пневмония. Знаете ли какво означава "пневмония в резорбация" и има ли някой от Вас, който да е бил изписан след болница с такава. Иначе продължава с антибиотик Азитромицин, медрол, колхицин и другите добавки. Според Вас трябва ли сега да мерим температурата през 2 часа или само сутрин и вечер, както в болницата са я мерили. Той въобще не иска да я мерим, а и от както е в болницата не е вдигал, но там пък постоянно са им давали  на всички в стаята температуропонижаващи независимо дали имат или нямат температура.  Много съм неспокойна - мислите ли че може да настъпи влошаване - днес му е 14 ден от началото на симптомите. Благодаря предаварително за отговора Ви.

# 20 862
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Знаете ли какво означава "пневмония в резорбация"

Означава, че дроба е в процес на изчистване.
Защо не си искахте снимките?
Мн странна история

# 20 863
Знаете ли какво означава "пневмония в резорбация"

Означава, че дроба е в процес на изчистване.
Защо не си искахте снимките?
Мн странна история
  Т.е това означава, че е в процес на оздравяване и няма място за притеснение ли? Благодаря за разяснението. Ами той е бил сам когато са му изписвали лекарствата за вкъщи и са му дали болничния лист. Но  мисля да е живот и здраве другата седмица когато ми свърши поне на мен карантината, да отидем да искаме и епикриза и снимките, за да отидем с нещо при пулмолога. Може би не са му дали документите, защото те и лекарите са доста натоварени и сигурно не са били изготвили и епикризата. Ние сме в провинцията и в отделението ММ казва, че е кошмар. Постоянно приемат нови болни, умират хора - само предната нощ били починали двама болни и даже са го викали да помага да го преместват, че е по млад и здрав ММ тъй като няма достатъчно персонал в отделението. Кошмар е направо. А не искам да си представям в София какво е?

# 20 864
Валя, спрете да се филмирате. Ден след ден се притеснявате за някакви нови, несъществени неща. Човекът е добре. Пневмония в резорбация значи, че възпалителният процес е в края си. Пневмония на снимка не изчезва от днес за утре - взима време докато петната и промените изчезнат напълно (и докато белият дроб се възстанови). Не става с магическа пръчка. На образни изследвания може още месеци наред да се визуализират изменения на бял дроб - това нито значи, че е болен, нито че има заплаха за живота и здравето му. Възстановяването не е спринт, а маратон.

Ако бях на мястото на мъжа Ви и ме преследвахте с термометър на всеки два часа, щях да счупя термометъра. Не се шегувам. Той току що е излязъл от болница - няма нужда да се чувства все едно още е в болница. Мерене сутрин и вечер е напълно достатъчно. Ако няма температура 1-2 дни - аз повече не бих я мерил изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт