Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 944
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 000
Е...ще се побъркам.  Пия поредните антибиотици- предписани от лекар. Бях спряла за 5-6 дни, но Т си остава. Вчера нямах, а сега стигна до 37,4. Уж кръвните са добре, снимката също....незнам къде да ходя и какво да правя вече. На 02.03 ми беше първия симптом. Има ли и други с такава Т след ковид. Някои лекари казват нормално ще мине, други казват не е нормално. Е.... аз какво да правя. Само ме тъпчат с лекарства. Отчаяна съм!
Други оплаквания имате ли? Как е СУЕ и ЦРП  - ако са в норма и нямате други оплаквания защо пиете антибиотик? Възможно е температурата  да е свързана с месечния Ви цикъл. Във втората фаза след овулацията температурата се покачва - и не само базалната, но и телесната. Аз в тази фаза следобед и вечер стигам понякога до 37,3 ( дори и снощи имах 37,2, но знам че е от хормоните тъй като тя не се усеща като другата температура), а сутрин и предиобед нямам. И това го установих от миналата година, откакто започна пандемията и аз като явен хипохондрик започнах постоянно да си меря температурата.

# 21 001
Да. Бях се заразил преди месец. Тогава загубих обоняние, малко ме беше втресло и малко кашлях.
Не съм пил лекарства и се излекувах.
Пих много течностти - чай, супа, вода.
Ядох лимони,люти чушки, портокали, мед.
Мина ми бързо.

# 21 002
Разбрах, че тези които са били в болница с ковид, след като ги изпишат подлежат на 14 дневна карантина. Останала част от домакинството, при което ще се прибере те пак ли ще са под 10 дневна карантина.

# 21 003
Разбрах, че тези които са били в болница с ковид, след като ги изпишат подлежат на 14 дневна карантина. Останала част от домакинството, при което ще се прибере те пак ли ще са под 10 дневна карантина.
Не, тяхната карантина е десет дни от датата на положителния тест на този, който е бил в болница. Аз бях така, тъй като се разболях два дни преди ММ, но имах само положителен домашен тест  и бях с обикновен болничен от ЛЛ. Впоследствие се наложи ММ да влезе в болница и официално го тестваха и аз от датата на теста му бях поставена под 10 дневна карантина като контактно лице и така изкарах общо 20 дни, защото аз още от началото на симптомите ми - 10 дни преди това се бях изолирала, както и той между другото защото така или иначе беше в отпуск до края на месеца, но когато се наложи хоспитализация се наложи и официален тест. В случая ММ го изписаха вчера, а моята карантина свършва утре и трябва да се върна на работа. Аз честно казано не разбирам защо е тази 14 дневна карантина след болница - така хората са по един месец изолирани - ММ преди болницата беше седем дни вкъщи болен и изолиран, в болницата още седем и сега още 14 дни. А тези които боледуват вкъщи само 14 дни. А някои хора, които не се и тестват, като например човека, който мен ме зарази, се върна на работа още на 9-тия ден.

# 21 004
  • There I was on a July morning
Ние не бяхме, но преди това бяхме изкарали 10 дневната за контактни лица.

# 21 005
Здравейте!Може ли някой да ме упъти къде трябва за отидем за скенер,кръвни изследвания и преглед при специалист?  Мъжът ми е с Ковид, не го кара никак леко и не може да си стои на краката. По тази причина ако може всичко да е на едно място и да не се чака. Нямаме направления.

# 21 006
Здравейте,
бихте ли ми помогнали с разчитането на този резултат- на мъжа ми е. Аз го изкарах мн тежко и бях в болница,а той имаше само гъделичкане в гърлото за кратко,няколко дни преди мойте симптоми.От 1вия ми симптом днес стават 31 дни и аз още не съм пуснала тест за антитела,но той пусна,зада знаем дали да се ваксинира и сега съм шах.

Кисел, аз бях в Токуда-имат спешен изнесен ковид прием, в дясно от главния вход. Сърдят се,ако отидеш вечер,но няма да го върнат. Ще направят тест,кръвни и ренген и не са нужни направления. Не се бавете,а отивайте!

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 19:48 от Devilche

# 21 007
Здравейте!Може ли някой да ме упъти къде трябва за отидем за скенер,кръвни изследвания и преглед при специалист?  Мъжът ми е с Ковид, не го кара никак леко и не може да си стои на краката. По тази причина ако може всичко да е на едно място и да не се чака. Нямаме направления.
Ако сте в София - Токуда и май София мед. Но щом е толкова зле, най-добре в спешно (но не Пирогов, защото там приемат само най-тежките). До скоро Св. Анна беше добър вариант, дано да имат още места.

# 21 008
  • Другата България
Здравейте,
бихте ли ми помогнали с разчитането на този резултат- на мъжа ми е. Аз го изкарах мн тежко и бях в болница,а той имаше само гъделичкане в гърлото за кратко,няколко дни преди мойте симптоми.От 1вия ми симптом днес стават 31 дни и аз още не съм пуснала тест за антитела,но той пусна,зада знаем дали да се ваксинира и сега съм шах.

Кисел, аз бях в Токуда-имат спешен изнесен ковид прием, в дясно от главния вход. Сърдят се,ако отидеш вечер,но няма да го върнат. Ще направят тест,кръвни и ренген и не са нужни направления. Не се бавете,а отивайте!
Няма за какво да си в шах.
Човекът го е минал съвсем леко и е с антитела.
Може само да се радва.

# 21 009
  • София

Пирогов, Исул, Александровска болница, София Мед /тук даже си има обявен пакет Ковид с включени скенер, предглед и т.н./. Съветвам Ви ако човека не се чувства никак добре направо да отивате към Пирогов или някоя от другите болници, не смятам, че ще Ви върнат. Днес се интересувах за ИСУЛ, там се минава триаж и после, който е за болница го оставят според резулатите му. Дано съм Ви била полезна. Успех и бързо оздравяване.

# 21 010
Мери-ан, благодаря ти. Явно е,че го е минал,но тази референтна стойност от 1050  незнам как се тълкува. Мерната единица е същата,като на цибалаб,но реф.стойности са различни и затова се допитваме до вас.

# 21 011
  • There I was on a July morning
Здравейте,

Може само да се радва.
Не са ли малко тези антитела, тъй като протективният титър е 1050?
Дъщеря ми го изкара леко и има подобна стойност - 460 /лаборатория Рамус/, затова се интересувам дали са достатъчни.

# 21 012
Здравейте.
Колко време продължи при тези от вас, които са карали Ковид по - тежко, липсата на енергия и задъхването?

# 21 013
  • Другата България
Мери-ан, благодаря ти. Явно е,че го е минал,но тази референтна стойност от 1050  незнам как се тълкува. Мерната единица е същата,като на цибалаб,но реф.стойности са различни и затова се допитваме до вас.
Не съм наясно с това, ако Hope 4C чете, нека се включи с коментар.
Скрит текст:
Здравейте,

Може само да се радва.
Не са ли малко тези антитела, тъй като протективният титър е 1050?
Дъщеря ми го изкара леко и има подобна стойност - 460 /лаборатория Рамус/, затова се интересувам дали са достатъчни.
Е, то и мъжът ѝ го е изкарал леко.

# 21 014
Сиси, аз съм от тежко изкаралите го и все още(31ви ден) се задъхвам и плета краката.Имам болка в гърдите все още и през ден високо кръвно.

Вижте на Цибалаб референтните(мерната ед.е същата). Там не са посочили стойност от 1050 🤨, а само,че над 45 има добър имунен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт