Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 783
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 165
З7 темп е ок, но пуснете скоро кръвни и рентген. Карантината е 14 дни за болни и 10 за контактни.

# 21 166
Мен ми е 7ми ден. Направих скенер днес. Излезе пневмония. Ей така както нямах т няколко дни, а кашлицата намаля.
Чудя се дали да направя скенер и на дъщеря ми.
Общото състояние абсолютно нищо не показва. Днешните ми изследвания са по-добри от тези преди 3 дена. ЦРП и суе са в норма.

# 21 167
  • София
Дъждец, къде правихте скенера?

Съпругът ми е със симптоми четвърти ден и от снощи е с температура между 37,7 и 38,6. Говорихме с ЛЛ преди малко - според него всичко е ОК - да пие витамини и антистенокардин. Рано било за антибиотик - да се наблюдава следващите 3-4 дни. Днес прие и Иверкментин - да видим дали ще помогне - ЛЛ каза че не го изписва и няма идея дали помага. Дотук добре - въпросът ми е, че за мен високата температура е силно притеснителна. Аз го карах леко Ковида, но не вдигнах повече от 37.4. Съвети къде да отиде на преглед и снимка: Софиямед, Токуда, друго място където става по бързо и сте доволни? Вчера свекърите отидоха до Токуда и са чакали около 5 часа в помещение пълно с болни и припадащи хора, но пък са доволни че са ги прегледали и са им назначили лечение.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 17:32 от aYnaT

# 21 168

Съпругът ми е със симптоми четвърти ден и от снощи е с температура между 37,7 и 38,6. Говорихме с ЛЛ преди малко - според него всичко е ОК - да пие витамини и антистенокардин. Рано било за антибиотик - да се наблюдава следващите 3-4 дни. Днес прие и Иверкментин - да видим дали ще помогне - ЛЛ каза че не го изписва и няма идея дали помага. Дотук добре - въпросът ми е, че за мен високата температура е силно притеснителна. Аз го карах леко Ковида, но не вдигнах повече от 37.4. Съвети къде да отиде на преглед и снимка: Софиямед, Токуда, друго място където става по бързо и сте доволни? Вчера свекърите отидоха до Токуда и са чакали около 5 часа в помещение пълно с болни и припадащи хора, но пък са доволни че са ги прегледали и са им назначили лечение.

Аз съм 5ти ден с Т, която ту свалям,ту вдигам до 37.7. Прия АБ Панцеф, мерите ли сатурация?

# 21 169
  • София

Не знам дали ще мога да помогна, аз запазих на ММ час за скенер в София Мед вчера, минал е много бързо /20мин/, снимката и кр. изследвания пратихме на ЛЛ и от там ни дадоха лечение, иначе знам, че преглеждат платено в София Мед /има часове в супердок/, иначе Пирогов, Исул, Александровска, Инфекциозна.....

А аз да попитам до кой ден са заразни болните от Ковид, аз направо вече откачам с тези маски, спиртове и прочие. ММ съм го инструктирала в общите части с маска, не стига, че е с пневмония ами и маскиран, горкия....

# 21 170
aYnaT, да ти кажа, и моите родители откараха 4 часа и то в болница в малък град. Докато минат през личен лекар, изследвания, ПСР тест, преглед от пулмолог и далеч не получават адекватното лечение, което биха назначили в Токуда. Да, не са малко 5 часа, но поне имат тази възможност Simple Smile Бързо оздравяване! Simple Smile

Сиси, благодаря, и в сайта коронавирус.бг прочетох, че е 14 дена. Не знам кое некомпетентно лице е казало на майка ми 10 дена... Изследвания бих пуснала още сега, но надали има лаборатория с коридор за ковид болни Sad Ще изчакат да им мине карантираната, пък дано не е късно.

Обсъждали ли сте това видео на д-р Ботев, хематолог, за протокола за лечение на ковид вкъщи? Препоръчва и инхалации Thinking

https://youtu.be/FgeHGc8TgGc

# 21 171
Май до към 5-6 ден е заразно, но знае ли човек.

# 21 172
AYana, в Софиямед. Запазих час през супердок.

За протокола аз съм пила Ивермектин вече три пъти и го започнах на втория ден. Първият ден от вечерта симптомите ми бяха само дращене в гърлото.

# 21 173
Според вас добра ли е комбинацията от Зинат и Сумамед за начална пневмония?

# 21 174
  • Blondeville
blondie_anna а за висок Димер какво пихте?

Само аспирин, но моят е малко над горна граница - в Рамус тя е 198, моят е 230. Първоначално ми бяха изписали еликвис докато бях болна, но като разбраха, че съм и в цикъл казаха до не го пия. Та само аспирин, който още пия.

# 21 175
  • There I was on a July morning
.....................................................
А аз да попитам до кой ден са заразни болните от Ковид, аз направо вече откачам с тези маски, спиртове и прочие. ММ съм го инструктирала в общите части с маска, не стига, че е с пневмония ами и маскиран, горкия....
Според различните източници /лекари с които сме разговаряли и материали от пресата/: до 10-ти, 11-ти или 12-ти ден. За тежко болните съм чела, че могат да заразяват до 21-вия ден.

# 21 176
А знаетв ли как се качва диск от скенер в healee?

# 21 177
Здравейте! Ще опиша  ситуацията в която се намираме със съпругата ми, и моля за съвет какво да предприемем защото нашата ЛЛ неглежира ситуацията. От 31.03. сряда съпругата ми е със симптоми след контакт с нейна колежка, която е положителна с PCR тест от 30.03. и от тогава се изолирахме. Започна да се оплаква от болки в мускулите и леко покашляне. На 04.04 неделя направи антигенен тест от аптеката, който излезе положителен след което се обадихме на ЛЛ, за да назначи лечение на двамата понеже и аз започнах да усещам някакво дразнене в гърлото. Понеже ние от октомври месец приемаме цинк, магнезий, д3, омега3 и селен, самопредписахме си от събота и Авирон Рапид  по схемата от листовката, и пием аспирин протект от 31.03. След разговор с ЛЛ тя каза че пием каквото трябва и няма нужда от друго. Снощи съпругата ми вдигна еднократно Т 37.5. Днес тя си пусна кръвни изследвания, след което се обади на ЛЛ, за да и каже че снощи е вдигнала Т и е започнала да кашля на което тя заяви да започваме и двамата антибиотик Азитромицин. Към този момент изследванията все още не бяха готови и когато излязоха и супругата ми и написа във вайбър да ги погледне, а нейният отговор беше, че има няколко разминавания и да продължим с антибиотиците и двамата. Та притесненията ни са че има  завишен феритин и трябва ли да предприемаме нещо спешно или се филмираме излишно.

# 21 178
  • Пловдив
Сестра ми /36г/ 8 ден е с варираща температура 36,8-37,7. Първите дни беше само вечер, последните три дни и през деня поддържа над 37,3.
Три антигенни теста - два домашни, един в лаборатория - отрицателни.
В събота повръщане.
От днес кашлица. Джипито не е изписала нищо... Дала е ПКК, СУЕ и захар.

Тези изследвания не са ли малко. Какво друго смятате, че трябва да пусне?
Мислите ли, че при тест за антитела игм може да излязат на 9 ден?

# 21 179
mobdep Показателите са съвсем леко отклонени, АЛАТ и АСАТ при проблем скачат в пъти...вашето е нищожно. СУЕто показва, че си върви инфекцията, имате назначено лечение плюс  АБ, не виждам повод за тревога. Аспирин протекст пиете ли?
Иланг иланг на девети ден антитела не могат да излязат!

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 20:00 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт