Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 303
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 180
За сестрата - това, което бие на очи, е много високата кръвна захар. Да не говорим, че и горната граница на нормата е много завишена. Ако е дала кръв на гладно, и без да има коронавирус, се замислете за диабет или поне преддиабетно състояние. Ако няма таласемия (тогава ще има фалшиф резултат), е добреда се пусне гликиран хемоглобин (не се поема от касата), но дава много добра информация за евентуален проблем с кръвната захар.

# 21 181
Кръвната захар при сестрата на Иланг иланг не е много завишена, при вземане на венозна кръв такава е горната граница - 6.4. При вземане на периферна кръв /от пъст/ граничната стойност е по ниска.  За диабет не бързайте да говорите, това е съвсем леко отклонение в кръвната захар. За такива стойности дори хапчета не се пият, а се регулира с лека диета, да не говорим, че може да е нещо инцидентно.  В някои страни нормата е до 7. Всички останали показатели са в норма. Дори СУЕТо при положение, че има активна инфекция.

# 21 182
  • Burgas, Bulgaria
Имам нужда от съвет за широкоспектърен антибиотик.  Моля ако някой може да ми помогне да ми пише на лични , не искам да влизам в спорове тук .
Благодаря предварително , наистина ми трябва помощ 🙏🙏🙏

# 21 183
Кръвната захар при сестрата на Иланг иланг не е много завишена, при вземане на венозна кръв такава е горната граница - 6.4. При вземане на периферна кръв /от пръст/ граничната стойност е по ниска.  За диабет не бързайте да говорите, това е съвсем леко отклонение в кръвната захар. За такива стойности дори хапчета не се пият, а се регулира с лека диета, да не говорим, че може да е нещо инцидентно.  В някои страни нормата е до 7. Всички останали показатели са в норма. Дори СУЕТо при положение, че има активна инфекция.
Аз съм с инсулинова резистентност от доста време и си правя периодично изследвания. В различни лаборатории горната граница на венозна кръв е 6.1, но и тя е много висока. Моята е доста по-ниска, но като се отчете и инсулина на гладно, НОМА индексът улита в небесата. По-добре е да се знае от рано състоянието, отколкото да се стигне до лекарства. За това дали има проблем с КЗ е най-добре да се види гликирания хемоглобин (моя го държа само с хранене в много добри норми).

# 21 184
Здравейте, да попитам някой има ли постКовид оплаквания,като световъртеж и тежест в главата и крайниците? Мъжа ми от две седмици е така,ходи на какви ли не лекари,всеки изказва мнение и предписва лекарства,които не помагат.Най-силно е усещането ,когато се качи в колата.

Здравейте. Аз съм така!
Изкарах ковид втората половина на февруари. Минаха вече 50 дни от първите симптоми. Уж то минах леко, само два дни с температура и бронхит. Кашлям все още от време на време, доста време вдигах всяка вечер 37 градуса. Имам и силно сърцебиене, но не ускорен пулс, а просто много силно биене на сърцето вечер при лягане в леглото. В края на болдуването бхя по каса на кардиолог, който ми изписа бета блокер - пропранолол, 2 х 20 мг. Сърцебиенето обаче не мина. За това отидо на кардиолог платено, той ме гледа с много добра техника  - ехография подробна, измерване на кръвотока, включително на съдовете на врата, направи ми много тестове. Каза, че няма отклонения, сърцето е здраво, освен че при рязко изправяне ми се променя разко кръвното. Каза да спирам за 2-3 дни полека бета блокера, защото от него може да е световъртежът и сърцебиенето. Спрях го, вече 4 дни не съм го пила, но все така имам световъртеж и чувство за тежест в главата и краката, също така от време на време усещане за напрежение в предната част на главата - ту отвътре сякаш, ту стягане на челото като в менгеме. Меря кръвно - нормално е. Главоболие имам от време на време, не е силно. Направо ми писна вече от ходене по лекари. Изследвах глюкоза, ТСХ- в норма са. Хемоглобинът - също. Днес бях при ЛЛ. Даде направление за невролог, в други ден ще ходя.
Какъв беше тоя дълъг Ковид, не знам! Уж не го изкарах тежко, но направо ми разказа играта от ходене по лекари.
Иначе нямам умора, не се задъхвам, въпреки че още покашлям. Ежедневието ми си върви нормално, но сърцебиенете и световъртежът ми разказват играта.

# 21 185
Лекарят, който я лекува смятам ще види стойностите и ще прецени как и каво е необходимо да се направи за тази кръвна захар. И пак казвам, това не е много висока стойност. Нека да не стресираме потребителите излишно.

# 21 186
  • Пловдив
Утре ще си пусне пакет ковид+кръвна захар+гликиран хемоглобин.
Тя почти не яде сладко, слабичка е, не злоупотребява с въглехидратите. Тази захар и нас ни втрещи.
Но най-притеснително е, че започна да кашля, поддържа температура, а има три отрицателни антигенни. Странното е - ниски ливкоцити, ниско суе.
Изследването е правено в дкц 12 в София, утре мисли да отиде в Циба лаборатория.

# 21 187
Утре ще си пусне пакет ковид+кръвна захар+гликиран хемоглобин.
Тя почти не яде сладко, слабичка е, не злоупотребява с въглехидратите. Тази захар и нас ни втрещи.
Но най-притеснително е, че започна да кашля, поддържа температура, а има три отрицателни антигенни. Странното е - ниски ливкоцити, ниско суе.
Изследването е правено в дкц 12 в София, утре мисли да отиде в Циба лаборатория.
Гледайте от много обикаляне по ллабораториите да не лепне вируса, защото в момента може и да кара нещо друго при отрицателни тестове. Сами ли си назначавате изследванията, лекар не чете ли резултатите?

# 21 188
Лекарят, който я лекува смятам ще види стойностите и ще прецени как и каво е необходимо да се направи за тази кръвна захар. И пак казвам, това не е много висока стойност. Нека да не стресираме потребителите излишно.
Не е излишно стресиране. Просто с едно елементарно изследване може да се види реалното положение. Защо мислите, че сме шампиони по диабет спрямо населението? При това в много от случаите с усложнения (не е темата, в която да ги описвам). И защо при високо образовани и интелигентни хора се открива диабет при подготовка за друга операция? Ако се вземат мерки навреме, няма да се стигне до него. А съм се нагледала на идиотски последствия при доста мои близки и познати. Да не говорим, че все повече се твърди, че ковидът отключва диабет.
Отделно колко млади жени не могат да забременеят заради кисти в яйчниците, предизвикани от инсулинова резистентност (предшественикът на диабета).

# 21 189
Никой не казва да не взима мерки, но няма нужда да се поставят диагнози предварително, като диабети и предиабетни състояния. И не виждам защо хората не си дават изследванията на лекар да им ги разтълкува ми търсят мнения по форума. Едва ли ние тук знаем по добре.
Болна жена е по добре да се излекува и тогава да хукне да мери захари и т.н. Седмица по късно едва ли ще е фатално.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 21:42 от mimi.7299

# 21 190
Май до към 5-6 ден е заразно, но знае ли човек.

Поне до десетия.

# 21 191
mobdep Показателите са съвсем леко отклонени, АЛАТ и АСАТ при проблем скачат в пъти...вашето е нищожно. СУЕто показва, че си върви инфекцията, имате назначено лечение плюс  АБ, не виждам повод за тревога. Аспирин протекст пиете ли?
Иланг иланг на девети ден антитела не могат да излязат!
Да приемаме Аспирин протект. Благодаря Ви за отговора!

# 21 192
mobdep Показателите са съвсем леко отклонени, АЛАТ и АСАТ при проблем скачат в пъти...вашето е нищожно. СУЕто показва, че си върви инфекцията, имате назначено лечение плюс  АБ, не виждам повод за тревога. Аспирин протекст пиете ли?
Иланг иланг на девети ден антитела не могат да излязат!
Да приемаме Аспирин протект. Благодаря Ви за отговора!
Слушайте лекарите си, щом тя не счита че има нужда от друго тя си знае работата. Нали за това е учила, ние от форума не сме.

# 21 193
Иланг-иланг, на рентген бяхте ли? Мн. бързо се развива пневмони. Сатурацията как е?

# 21 194
За сестрата - това, което бие на очи, е много високата кръвна захар. Да не говорим, че и горната граница на нормата е много завишена. Ако е дала кръв на гладно, и без да има коронавирус, се замислете за диабет или поне преддиабетно състояние. Ако няма таласемия (тогава ще има фалшиф резултат), е добреда се пусне гликиран хемоглобин (не се поема от касата), но дава много добра информация за евентуален проблем с кръвната захар.
По принцип се въздържам от коментари, но ми прави впечатление, че НЕ медицински лица много уверено се изказват и дискутират кръвните изследвания, които се публикуват. Та не се удържах- кръвна захар от 6,9 не е много висок резултат, още повече при болен с Ковид( при това заболяване често се наблюдава покачване на кр.захар и чернодробните ензими). Ако изследването не е правено сутрин на гладно, то напълно нормален резултат.
P.S. Ако е на терапия с кортикостероиди, то имайте впредвид, че те вдигат кръвнаната захар.
Желая бързо оздравяване на всички, които се борят с Ковид!

Общи условия

Активация на акаунт