Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 836
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 22 185
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, сега прочетох за това.
По принцип желязото играе много важна роля в размножаването на всякакви бактерии и когато тялото вдигне температура, намалява и нивата на желязо в кръвта, така бактериите спират да се размножават и умират.

За Ковид, понеже е вирус, не зная какъв е механизма, но при него има идеи за лечение с Lactoferrin, който естествено се открива в прясното мляко
Така, че ако някой има много високо желязо, може да пробва да увеличи приема на мляко.

Не зная дали ще помогне, но няма да навреди

Нали винаги го има това за баланса калций- желязо
който на мен ми е трудно да спазвам с моя предимно млечен начин на хранене

# 22 186
Здравейте, отново аз с отрицателните тестове.
С пневмония съм, сатурацията ми е 92 и пия трети антибиотик. Търся пулмолог работещ със здравната каса. Ще съм благодарна ако ми дадете връзка с такъв. За София става дума.

# 22 187
Някой от Бургас за съвет и съдействие. Как мога да получа информация за състояние и лечение на пациент в огръжна? По телефона от 12-13 не става. Благодаря.

# 22 188
С пневмония съм, сатурацията ми е 92 и пия трети антибиотик. Търся пулмолог работещ със здравната каса. Ще съм благодарна ако ми дадете връзка с такъв. За София става дума.

Дано ви е полезно.
https://superdoc.bg/lekari?sort=3&specialty_id=15&region_id=23&nzok=1

Бързо  оздравяване желая!

# 22 189
  • Другата България
И аз си пих Аспирин от самото начало на разболяването, но d-dimer ми беше 5 пъти над нормата след края на карантината. Не са ми сменяли Аспирина, само добавих Натаспин и Фиброзим, седмица по-късно ми беше спаднал до 3 пъти над нормата, а сега ми е 2 пъти над нормата, но вече спада значително по-бавно. Нямам никакви други показатели в отклонение, CRP ми беше под 1. Вдъхновена от разни разкази за пневмонии без никаква кашлица и симптоми, днес си направих и рентген на бял дроб за всеки случай, но всичко е перфектно.
Да, има случаи,в които само аспирина не е достатъчен.
Затова се добавят и други медикаменти, както и в твоя случай, и то два.
Аз приемах само Натаспин, димера ми е в норма.

# 22 190
  • София

В Токуда има добри пулмолози пробвайте там.

# 22 191
  • в кукувиче гнездо
Някой от Бургас за съвет и съдействие. Как мога да получа информация за състояние и лечение на пациент в огръжна? По телефона от 12-13 не става. Благодаря.
Никак. Освен, ако нямате много близък лекар вътре в болницата. И пак не е съвсем сигурно.

# 22 192
  • Пловдив
Извинявам се за закъснелия дневен отчет.
Баба днес се събуди без температура, цял ден не е вдигнала над 37. Не бързаме да се радваме, но все пак лъч надежда.
Сатурация 89. След кислород 91,92.
Пулмоложката каза, че за нейното състояние сме на лечение максимално за вкъщи. Антибиотик -14 дни. Да следим - температура, сатурация, кръвно и задух.

Надявам се включването на втори антибиотик да помогне и да тръгне да се възстановява.

Сестра ми си пие аб, аз съм без температура втори ден. В петък мисля едни изследвания да си пусна, за да видя как е положението.

Не мога да не разкажа и за пулмоложката д-р Петрова, в момента има кабинет в ДКЦ 5 в Тракия.
Обърна ни внимание без да ни познава, не сме ходили при нея повече от 2 години, а не съм платила до сега и един лев. Каза ми -не се притеснявай, нека оправим баба ти, после ще се оправяме.
Малко са такива лекари.

# 22 193
Човекът просто няма пари нито за частна болница, нито да си плати осигуровките, колкото и да е неприятна истината.
Amy nka, явно съм те разбрала грешно, извинявай. Не става въпрос за столицата. Няколко дни го мотаят от 2 места, без да изписват каквито и да е лекарства (само течен аналгин), прави и няколко снимки, днес изведнъж се оказа, че спешно трябва да влезе в болница. Ще видим. Благодаря за мненията.
Да отиде в спешното. Ако е насочен за прием през спешен кабинет са длъжни да го приемат (ако има места) и не се заплаща.

# 22 194
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Извинявам се за закъснелия дневен отчет.
Баба днес се събуди без температура, цял ден не е вдигнала над 37. Не бързаме да се радваме, но все пак лъч надежда.
Сатурация 89. След кислород 91,92.
Пулмоложката каза, че за нейното състояние сме на лечение максимално за вкъщи. Антибиотик -14 дни. Да следим - температура, сатурация, кръвно и задух.

Радвайте се!
И при нея протече както наблюдавам да се случва. На 14 тия ден температурата спада. А на 30 тия ще ѝ дойдат силите отново. Сега ще е като пребита още около две седмици

Като навърти един месец от началото на заболяването, направете изследвания

Трябва да се радваш, че не  взеха в болница

Стискам палци!

# 22 195
И аз си мисля, че при вас е добре, че сте останали да се възстановявате вкъщи, иланг иланг. Чисто психически на тази възраст. Дано проблемите да са зад гърба ви и оттук насетне само да се подобрявате - цялото семейство. Наблюдавайте се, ден с ден няма еднакви, но се надявам да чуваме само добри новини от вас следващите дни.

Моят близък не го взеха в болница, защото тестът излезе отрицателен. Изписан е нов антибиотик, след като пи 7 дни Азитромицин и е пратен за лечение вкъщи. Сатурацията е била 84, но измерена през ръкавица на ръката му, не знам дали това не не дава отражение. Той си има и хронични белодробни проблеми, а сега е и с двустранна пневмония. Иначе е в добро общо състояние. Дано се закрепи по-скоро. Благодаря на всички, които се включиха със съвет. Бъдете здрави!

# 22 196
  • Пловдив
Кога ходите на консултация с пулмолог? Месец след вируса или по-рано?

# 22 197
Мисля, че от 17 часа дават информация

# 22 198
  • гр.София

Дано ви е полезно.
https://superdoc.bg/lekari?sort=3&specialty_id=15&region_id=23&nzok=1

Специално за този лекар,първо съфорумката да се разрови в отзивите. Не става ясно кой точно преглежда, това е групова практика и невинаги тя е там,а другите не са пулмолози.Аз също се залетях да си запазя час.  При нея все седи надпис- свободен час утре,8.00 ч.  Само като предупреждение го пиша. Или да се провери по телефон.

# 22 199
И аз да влезна да ви дам отчет😁
Месец днес от положителна проба.
Едва пред седмица започнах да се чувствам по-добре, т. е нямам главоболие и не ми е замаяно и отнесено. По-лесно се измарям и се опитвам да си върна формата лека - полека с леки тренировки, но повече от 15 мин не издържам като че ли....и имам и мускулна на др. Ден🙄
Обонянието започна частично да ми се възвръща, което е добре,щом усетих ароматизатора в банята😂
Абе има светлина в тунела, но бавно и славно става:)

Общи условия

Активация на акаунт