Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 437
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 22 395
  • Пловдив
matahari, веднага! Колкото по рано започне прием на медикаменти, толкова по-вероятно е болестта да премине по-леко.

По отношение на моите антитела - правих си тест три седмици преди ваксина - нямах никакви. Каквото имам е от ваксина и боледуването сега.

Искам да попитам за ивермектина. От лекар чух за трети прием на медикамента - 7 дни след втория прием. Но ми се струва някак безмислено...

mimi.7299, мисля, че бъркате понятия - антибактериално действие, дезинфекция, убива вируси. Всеки един продукт, който има биоцидно действие - следва да посочи срещу какво действа.
Сапуните сами по себе си нямат антибактериално действие, нито дезинфекциращо. Твърдя го защото сме изпращали за тест конвенционален сапун с различни активни биоцидни вещества и няколко пъти не сме успели да покрием критерия Антибактериално действие.

В конкретния случай с корона вируса - имаме истински късмет, че етанол над 65% го убива, както го инактивират и повърхностно активните вещества.
Но това не може да се превърля върху останалите вируси, бактерии или други микроорганизми. Има изключително устойчиви микроорганизми.

# 22 396
Благодаря ви, ще ви послушам. Честно казано се надявах да ми се размине, защото съм с първа доза ваксина, но тази температура от днес ме притесни.

# 22 397
Днес ми е 20тия ден от както съм болна. Вчера успях да отида на преглед при пулмолог и той ми изписа четвърти антибиотик. Имам колебание дали да го започвам. Утре имам среща с друг лекар да видим и той какво ще каже. Иска да ми прави трета снимка. Толкова ми беше зле след като се прибрах от прегледа, че успях да си изпия само единия антибиотик от двата, които пия. През ден повръщам и много малко ям. Единственото хубаво нещо е, че вече не вдигам температура.
След 4 АБ за 20 дни как няма да ти е зле..? Като те прегледаха, изследвания правиха ли или то си им е ясно?

Здравейте,
Чувствам се неудобно от въпроса, но няма кой да попитам.
Прекарах ковид средно тежко края на ноември. Близо два месеца нямах обоняние , задъхвах се като говорех и ме мъчеше страшна умора. Това нещо отшумя в рамките на месец-два след вируса.
От тогава ми остана обаче един проблем, който според мен по някакъв начин е свързан с вируса . Месечният ми цикъл се промени ужасно много - стана много обилен и продължителен и нередовен. Изключвам бременност и менопауза ( все още не съм в тази възраст ). На някой случвало ли му се е такова нещо и как се оправя.

Разбичква нещо хормоните вероятно. Посетете гинеколога си.
По-скоро причина за обилния цикъл е кръворазреждащото лекарство ако е пила, логично е.

# 22 398
Някой има ли представа какво се случва с Диорела. Излиза ми, че е била последно активна във форума на 14ти по обяд. И двамата с мъжа и бяха още болни и се притесних...

# 22 399
някой от вече  сблъскалите се има ли синини тук там по тялото? Току що открих  синина с големината на орех  на горната част на дланта си , но не съм се удряла.    Вчера ми изтече 14 -я ден от карантината, имах две синини на левия крак, Днес ЛЛ не ми назначи никакви изследвания, само ме преслуша и кардиограма ...

# 22 400
Скрит текст:
Някой има ли представа какво се случва с Диорела. Излиза ми, че е била последно активна във форума на 14ти по обяд. И двамата с мъжа и бяха още болни и се притесних...

Предполагам, че е в болница.

# 22 401
  • There I was on a July morning
някой от вече  сблъскалите се има ли синини тук там по тялото? Току що открих  синина с големината на орех  на горната част на дланта си , но не съм се удряла.    Вчера ми изтече 14 -я ден от карантината, имах две синини на левия крак, Днес ЛЛ не ми назначи никакви изследвания, само ме преслуша и кардиограма ...
Синините би могло да са от антикоагулантите, които сте приемали/приемате. Питахте ли ЛЛ за тях?

# 22 402
Карах го октомври ноември. От тогава силно ме боли кръстът, в някои дни не мога да направя повече от 300 крачки на ден. Друг път съм добре. В смисъл, мога да ходя, макар че ме боли кръстът, но приемливо.
Това е вече 6 месеца.

А преди ходех без никакви проблеми, на дълги разстояния.
Някой нещо такова?

# 22 403
Скрит текст:

Gabito1504 там е.

# 22 404
  • Пловдив
В болница е. В четвъртък я чух - в ковид отделение, но основно заради астмата и алергиите. Добре звучеше, дано овладеят проблема бързо.

# 22 405
Вчера от болницата ми казаха че вече не интубирали, а днес слушам по тв как ползват вентилатори с изкуствено дишане. Лъже ли някой или аз не разбирам? Моля споделете за вентилаторите за изкуствено дишане, ако там нямат такива, да търся друга болница докато е време.

Ъпдейт: направо съм бесен, вчера питах лекуващия лекар/сестра дали имат нужда да купя още инжекции за разреждане и ми казаха че имат, днес ми звънят да им нося нови. А аз си направих сметка и не съм в града.... майната му, ще се върна, но тази липса на планиране и каубойска работа ме притесняват силно. Имам ли основание или навсякъде е така?

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 08:57 от Gogo1979

# 22 406
  • Наблизо
Иланг,как е баба ти? Вдигна ли сатурацията

# 22 407
Днес ми е 20тия ден от както съм болна. Вчера успях да отида на преглед при пулмолог и той ми изписа четвърти антибиотик. Имам колебание дали да го започвам. Утре имам среща с друг лекар да видим и той какво ще каже. Иска да ми прави трета снимка. Толкова ми беше зле след като се прибрах от прегледа, че успях да си изпия само единия антибиотик от двата, които пия. През ден повръщам и много малко ям. Единственото хубаво нещо е, че вече не вдигам температура.
След 4 АБ за 20 дни как няма да ти е зле..? Като те прегледаха, изследвания правиха ли или то си им е ясно?
четвъртия още не съм го започнала, днес съм на преглед да видя и този лекар какво ще ми изпише. Имам правени изследвания миналата седмица, които са горе долу добри.

# 22 408
  • Пловдив
Иланг,как е баба ти? Вдигна ли сатурацията
събужда се без температура трети ден. Отпаднала е, пие два антибиотика. Днес 13 ден отсимптоми - можем ли да очакваме някакмо рязко влошаване? Държим я на кислород и вдига сатурация до 95. Иначе 91.
Вчера намалихме кверцетина и цинка на по 1 таблетка на ден, защото многото хапчета я стресират. Хапва по малко, но хапва - вчера стана да си сложи печена ябълка. Даже се опита да попее (тя до миналата седмица си пееше в хора на православна църква). Дано да може да пее отново, защото нея това я крепи.

# 22 409
В болница е. В четвъртък я чух - в ковид отделение, но основно заради астмата и алергиите. Добре звучеше, дано овладеят проблема бързо.
Благодаря. Дано скоро да се включи с добри новини Hands Pray.

Общи условия

Активация на акаунт