Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 264
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 425
Здравейте, тези апарати по-добри ли са от онези в болниците? Моя роднина с маска поддържа 88-92 сатурация но без маска му пада до 75 което ме притеснява. Днес ми каза че му били махнали някаква течност от маската, която явно се впръсква при дишане. Това дали е проблем? Вече 9 дни е в болница и 18 дни със симптоми и няма подобрение но е стабилен но пада психически. Има вдуст плевмония.
Гого, аз не зная дали са по добри, не знам в болницата какви са закупили. Нашия е изппитана марка, доволни сме, но цената е висока, доста висока за шир потреба.

# 22 426
Здравейте, тези апарати по-добри ли са от онези в болниците? Моя роднина с маска поддържа 88-92 сатурация но без маска му пада до 75 което ме притеснява. Днес ми каза че му били махнали някаква течност от маската, която явно се впръсква при дишане. Това дали е проблем? Вече 9 дни е в болница и 18 дни със симптоми и няма подобрение но е стабилен но пада психически. Има вдуст плевмония.
Гого. защо бързаш да купуваш? Нали човекът е в болница. 92 си е добър показател. Нищо не се впръсква в маската, просто дишаш по-леко. Аз бих била по-предпазлива с "Х. Димитър", не им се връзвай, че постоянно нещо ще искат.
9 дни изобщо не са дълъг престой при двустранна пневмония, в отделението имаше хора по 20-21 дни, и още бяха там, когато мен ме изписаха. И преди ковид пневмония в болница не се лекуваше за 3 дни. Търпение малко да има, не е малко дете, все пак.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 13:21 от Djaky

# 22 427
Когато е на по-високи литри кислородът, водата, която наливат, минава по тръбичките и съответно стига до маската. Най-вероятно за тази течност става въпрос.

# 22 428
Охх сина ми вече няма темп. Но започна да кашля. Ще се побъркам.
И да се побъркаш нищо няма да му помогнеш. Моят кашля 2 месеца. И това ще мине, спокойно. Heart

# 22 429
На майка ми взехме такъв (от друга фирма), втора употреба за 1100лв. с 1г. гаранция.
Водата, която се налива е за да овлажнява.
Получихме съвет и за две капки лавандулово етерично масло във водата, но майка ми не понася лавандула.
Радвам се за всички, които се подобряват и оздравяват 🤗
Моля се за все още боледуващите 🙏
Желая бързо и пълно възстановяване на всички 🍀

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 15:02 от irchick

# 22 430
Охх сина ми вече няма темп. Но започна да кашля. Ще се побъркам.
И да се побъркаш нищо няма да му помогнеш. Моят кашля 2 месеца. И това ще мине, спокойно. Heart
Биби, колко е голям синът ти?
Валерия, пускахте ли някакви изследвания след боледуването? Посещения при лекари правихте ли, някакви добавки, витамини дава ли след това?
Има ли начин чрез изследвания да се разбере рискът от мултисистемния синдром?
Извинявам се за многото въпроси. За възрастни ми е ясно долу-горе, а за деца не.

Оф, вчера четох някакви статии за Бразилия и децата и много се спекох.

# 22 431
Вчера от болницата ми казаха че вече не интубирали, а днес слушам по тв как ползват вентилатори с изкуствено дишане. Лъже ли някой или аз не разбирам? Моля споделете за вентилаторите за изкуствено дишане, ако там нямат такива, да търся друга болница докато е време.
Не правите разлика между кислород-поддържаща терапия и интубация. Интубацията е последният етап за осигуряване кислород на пациента - в това състоияние общо взето той е между живота и смъртта, дано на никой не му се налага. "Вентилаторите" са изкуствен бял дроб, много сложни устройства, огромна част от пациентите не оцеляват.

# 22 432
  • София
Вчера от болницата ми казаха че вече не интубирали, а днес слушам по тв как ползват вентилатори с изкуствено дишане. Лъже ли някой или аз не разбирам? Моля споделете за вентилаторите за изкуствено дишане, ако там нямат такива, да търся друга болница докато е време.

Ъпдейт: направо съм бесен, вчера питах лекуващия лекар/сестра дали имат нужда да купя още инжекции за разреждане и ми казаха че имат, днес ми звънят да им нося нови. А аз си направих сметка и не съм в града.... майната му, ще се върна, но тази липса на планиране и каубойска работа ме притесняват силно. Имам ли основание или навсякъде е така?

И преди Ковид беше така -тук. Патили сме и ние, при това уж в престижна частна болница.
Икономисват от всичко - персонал, екипировка, ...
Болниците трябва да са на плюс, това е стратегията.

# 22 433
Не правите разлика между кислород-поддържаща терапия и интубация. Интубацията е последният етап за осигуряване кислород на пациента - в това състоияние общо взето той е между живота и смъртта, дано на никой не му се налага. "Вентилаторите" са изкуствен бял дроб, много сложни устройства, огромна част от пациентите не оцеляват.
Аз правя разлика, за другите не знам!

# 22 434
Аз да попитам има ли такива, боледуващи и преболедували от ковид, които се потят обилно през нощта? До кога продължава и на какво се дължи това чудо? При баща ми продължава вече 20-тина дни. Появи се в болницата и вече две седмици след изписването все се поти нощно време - случва му се и два пъти да се преоблича. Confused Тръпнене на три от пръстите на ръцете (кутрето, безименния и средния) също има - усеща го като се отпусне.
Има, майка ми и ММ. Около 6ия месец отшумя при моя мъж. Майка ми се поти и през деня, той само нощем.

# 22 435
Мъжът ми е от 25.03 с първи симптом на Ковид. Снимка със скенер направи на 02.04 о се оказа, че има "ковид пневмония"-лека към умерена.
Не пие вече антибиотик. Лекуващите лекари съветват да изчака с нова снимка, защото е голямо облъчването, а според моя приятелка педиатър било добре да се види сега как е.
Вие как постъпихте?
Изписаха ли Ви нещо за подсилване на имунитета след боледуването? На него нищо, но всеки ден пие смути с различни плодове.

# 22 436
  • Наблизо
Мъжът ми е от 25.03 с първи симптом на Ковид. Снимка със скенер направи на 02.04 о се оказа, че има "ковид пневмония"-лека към умерена.
Не пие вече антибиотик. Лекуващите лекари съветват да изчака с нова снимка, защото е голямо облъчването, а според моя приятелка педиатър било добре да се види сега как е.
Вие как постъпихте?
Изписаха ли Ви нещо за подсилване на имунитета след боледуването? На него нищо, но всеки ден пие смути с различни плодове.
Колко време траеха силните симптоми-температура и силна кашлица?

# 22 437
При мен имаше, само нощни, изпотявания, до 25 ден.

# 22 438
Вие как постъпихте?
Колко време траеха силните симптоми-температура и силна кашлица?
Температура имаше около 8 дни, като един ден след началото нямаше и пак вдигна.
Кашлица не е имал, нарочно той се опитваше да се изкашля понякога, защото усещаше дразнене, дискомфорт в областта на трахеята.

# 22 439

Температура имаше около 8 дни, като един ден след началото нямаше и пак вдигна.
Кашлица не е имал, нарочно той се опитваше да се изкашля понякога, защото усещаше дразнене, дискомфорт в областта на трахеята.

И аз бях така.
С Т 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт