Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 653
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 22 545
Да, моя грешка- Свиленград е. Но не променя смисъла на написаното ми.

# 22 546
Ден 10 от теста и болница на ММ сатурацията 78-82 както е нот стоп на кислород и в носа и с маска. Поне няма Т вече 😔
Отчаяно ми е, и трябва да лъжа свекърите и нашите, че се подобрява. Но ще се борим!
 Маргарита съболезнования 😔
Темата е много полезна и със споделянето за лекарства и изследвания и със съпричясността!
Аз все още поддържам от време навреме Т, АБ ми свърши, но петък ще ходя на тест /от работа ни искат само след отлицятелен/ ако е ок ще пусна изследвания, друг АБ изписан по тел. няма да пия.
Не се отчайвай, ще видиш, че ще се оправи, индивидуално е при всеки. Досега не си ли правила ПСР? Не си ли прегледана, преди да ти изпишат АБ? Ако е така, този ЛЛ м. юни го сменям, без никакво колебание. Да си облече хазмат, като е толкова притеснен, и да си върши работата. Сега и като на първа линия им плащат допълнително. Видя се, в тази криза, кой е лекар по призвание, кой е съвестен и отговорен към пациентите си, и кой дори не заслужава да носи титлата доктор.

# 22 547
С тест съм ЛЛ на ММ изписа лекарства по тел и взех и аз да ги пия,това преди да се влоши и да влезе в болница .Беше му изписала Азакс и аз след като поддържах ниска сатурация няколко часа ,реших да го започна .
На моята Лл просто и казах какво ще пия и тя вика "добре"  просто не става жената  и това е .
Преди години и обяснявах надълго и нашироко защо ще заменя безплатната ваксина с Пентаксим ,хабер си нямаше и беше силно впечатлена .
п.п. били са му инжекция в стомаха ,някой знае ли какво е ?Сменат му явно лечението ,закачали откачали някакви неща.Пратих му апаратче , 73-76 сатурация

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 15:48 от iliana__

# 22 548
  • София
Фракси или клексан е това в стомаха.

Мери, рядко ми идва музата да пиша по такива теми, вече всички разбират от медицина, та не ми се налага да давам акъл Simple Smile . Благодаря ти Simple Smile

# 22 549
  • Sofia
Margarita1976, приеми най искрени съболезнования. Силна прегръдка и кураж желая. За мен да кажа, че вече шести ден в болница и се чувствам все по добре. Гадната кашлица почти отшумя, само вадя секрети. Т. Нямам и добивам сила. За екипа мога само добро да кажа. Добронамерени, помагащи и човечни  санитари, сестри и лекари.

# 22 550
  • Другата България

Мери, рядко ми идва музата да пиша по такива теми, вече всички разбират от медицина, та не ми се налага да давам акъл Simple Smile . Благодаря ти Simple Smile
Напротив, мнение на медицинско лице винаги е полезно да се прочете.

# 22 551

За какво е ?
Присъединявам се и аз ,че мнение на мед . лице е винаги полезно !

# 22 552
антикоагуланти, за разреждане на кръвта

# 22 553
  • Другата България
Антикоагуланти са, и двата медикамента.

# 22 554
  • Наблизо
Дъждец,кое е втора фаза?
Казва ,че няма температура,Мери я постоянно.Сатурацията й играе между 90 и 95.Като стане от сън е обикновено 90,явно заради лежането.Като хапне,пие течности (най-често чай и айрян) и походи ,се вдига.Като има криза с кашлица също сваля сатурацията.Кашля лошо,така ми казва.Боли я трахеята от напъните,но пък може и часове да не се разкашля.Утре има час при пулмолог,този път ще иде на крака,защото 14 дни минаха от най-първите симптоми.Опитва се да пее и да прави дихателни упражнения.Има някакъв апетит и си хапва.Уморено й е и спи следобед.
Взима два антибиотика,медрол и антикоагулант и цинк и витамин д и разни пробиотици..

# 22 555
Антителата далеч не са единствената защита на организма. Покрай мен има доста хора, които вече нямат антитела, изкараха го през есента, но и сега не се заразяват при контакт.
Най-опасна е първата среща. След това вече има имунна памет, вирусът няма да изчезне, неминуемо ще се срещнете пак.

Лекар ли сте, аз спрях да посещавам често темите и не съм наясно...
Благодаря за това напомняне. Спомням си ,че проф. Кюркчиев - ръководи имунологичната лаборатория на Иван Рилски, обясняваше нещо, но не съм сигурна дали съм го разбрала правилно. Той обясняваше, че като мине време, антителата вече не са в кръвта, а в лимфните органи и трудно могат да се уловят с кръвно изследване. Ако обаче се стигне до нова среща с вируса те веднага реагират и започват да се размножават отново.Правилно ли съм разбрала обясненията на професора?
В София вече правели изследване на клетъчен имунитет, в Пирогов. Аз съм в Пловдив, не знам тук дали има....
Ужасно се разстроих, мислех да ходя другата седмица или началото на май на контролен преглед в болницата, а той трае половин ден. Сега вече няма да посмея...Sad Ако пък ми се наложи спешно лечение не ми се мисли....

# 22 556
  • София
Ън, хич няма да си направиш услуга да си неглижираш цялостното здраве, заради риска от заразяване. Аз лично съм твърдо против да се пропускат профилактични прегледи заради вируса - слагаш маска, дезинфектант и си гледаш здравето. Веднъж си го преборила, а си спомням от предната тема какви черни очаквания имаше, а ето, че си добре. Гледай по-оптимистично на нещата. Simple Smile
Не съм лекар, фармацевт съм, не мога да изнеса изцяло детайлен урок за имунитета, той е много сложна наука, далеч от моите компетенции. Но има достатъчно мнения на имунолози, които потвърждават това, което писах - антителата са неутрализиращата защита, но клетъчния имунитет също ще разпознае вируса и ще ни предпази, дори да не е напълно, най-малкото ще бъде леко боледуването. Отделно и не се реагира така бурно към познат патоген и не се получават цитокинови бури и т.н.

# 22 557
  • Другата България
Мери, аз искам да те питам друго.
Сега покрай Ън се сетих.
Имам приятелка с две автоимунни заболявания, за които приема медикаменти, нямам идея какви.
Едното е артрит, другото е хашимото.
Когато аз съм била заразена и заразна, но още не знаех естествено/ако трябва да съм по-точна - два или три дни преди първи симптоми/, бяхме на едно скромно събиране и седяхме часове наред плътно една до друга, в затворено помещение, дори по едно време с моята вилица опита една торта. После, след мен съпругът ѝ беше с положителен тест, с него естествено пак не са се пазили докато и той не е проявил първи симптоми, а е ясно, че е бил заразен преди това.
Тази жена не се разболя, не прояви никаква симптоматика, и двата пъти - и след мен, и след съпруга си прави ПСР.
Та възможно ли е медикаментите, които се приемат за автоимунните заболявания, да са нещо като превенция?
Това и за Ън ще е полезно, мисля, а и не само, ако имаш представа.

# 22 558
  • София
Мери, не съм Мередит, но няма открита зависимост. Поне по нещата, които чета. Не е ненормално, че не се е заразила. Аз не всяка година боледувам от сезонни вируси, макар че децата влачат редовно някакви. От както не съм в болнична среда не съм се ваксинирала.

# 22 559

Тази жена не се разболя, не прояви никаква симптоматика, и двата пъти - и след мен, и след съпруга си прави ПСР.
Та възможно ли е медикаментите, които се приемат за автоимунните заболявания, да са нещо като превенция?
Това и за Ън ще е полезно, мисля, а и не само, ако имаш представа.
Същия случай с моята колежка, поне 4 дни сме били в една стая преди да цъфна. Има автоимунно, не се разболя. Онзи ден ходи да си прави антитела и няма, значи до момента тя не се е сблъскала реално с вируса.
Аз от грип не съм боледувала от 2009 май, не помня, а мъжа ми влачи през зима. Това не пречи да имам често хреми, и не толкова често ангини.

Общи условия

Активация на акаунт