Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 135
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 22 560
  • София
Може би сте прави. Аз съм постоянно вкъщи, не ходя никъде, но те ходят. Обаче сега вече не знам какво да правя оттук нататък. Те ще продължат да излизат, аз вкъщи не мога да се пазя от тях и няма и да се пазя.Не знам как не съм се заразила и аз докато имах все още по-висок титър. А ваксината засега е далечна работа за мен. Обаче болестите ми не са....
Не, че съм специалист, но от това, което съм чел и срещал, едва ли твоите са се срещали повторно с вируса.
По-скоро въпросът ми към теб е: защо смяташ, че "гастрото" няма да ти разреши ваксина? Това първо.
Второ, досега верно ли не си го питала?
Трето - друг гастро смяташ ли да питаш? Погледна ли препоръките в сайта на МЗ на специалистите у нас, основните препоръки говоря? Не съм ги изчитал детайлно за лица с имуносупресорна терапия, но ти - би трябвало да си.
Четвърто, какви други противопоказния за ваксина би имала, освен....най-много да не те "хване" ваксината? Което ще провериш с тест за антитела, каквито и без друго виждам, че регулярно си правите....

# 22 561
  • София
Реюниън е отговорила вече.
Изказваха се подобни предположения от някои лекари-ревматолози, но още няма категорични данни.
За мен не е изключено, но не мога да дефинирам механизъм, по който да се случва това. Само за хидроксихлорохина имаше някакви данни, но и те са противоречиви.

# 22 562
Здравейте! Сатурация 92 - 94, температура 38.5 + позволява ли отлагане на антибиотика (не е правен тест за ковид) или е време за сериозно лечение.

# 22 563
  • Другата България
Благодаря ви, момичета.

# 22 564
  • в джунглата
Здравейте! Сатурация 92 - 94, температура 38.5 + позволява ли отлагане на антибиотика (не е правен тест за ковид) или е време за сериозно лечение.

Според мен си е за започване на АБ и то веднага.

# 22 565
Благодаря за отговора! Не мога да приемам храна - гади ми се, нито вода - повръщам водата, вероятно и хапчетата, които се опитвам да пия. Можете ли да ме посъветвате как да не повръщам поне водата.

# 22 566
О, Рори звънкай на док ще се обезводниш то и АБ е безсмислено да вземаш през уста ако ще го повръщаш

# 22 567
  • София
Рори, изследвала ли си дали нямаш киселини. Понякога не се усещат, но предизвикват рефлукс синдром. Доста е сходно с това, което описваш.

# 22 568
Говорих сутринта с лекаря и искаше да чакаме с антибиотика. Тогава още не знаех че и водата повръщам. Ще звънна пак, но няма вариант в който да ходя да ми слагат инжекции например. Трябва да намеря начин да задържа хапчетата.
Понякога имам киселини, но не съм имала подобни проблеми досега

# 22 569
Рори,  във водата изцеждам няколко капки лимонов сок, пие се на малки глътки. Попитай ЛЛ  дали е добре да пиеш Деган, дори на децата се дава. Не отлагай, ще се обезводниш. От това човек се чувства още по-зле. Ако знаеш на мен рентгеноложката как ми се накара, че съм обезводнена, а ми е и добра позната. 🙂

# 22 570
  • София
Първо разбери, защо повръщаш. Попитай и за течни антибиотици.

# 22 571
Рори аз вместо вода съм пила гьозум при тази ситуация и ми е помагал... Не мисля ,че би си пречил с лекарствата.

# 22 572
  • София
Незнам дали може да приемате Вомитусхил и дали е редно при коронавирус, но спира повръщането. Вашият лекар не ви ли предписа нещо за това повръщане?

# 22 573
Свещички Вомитусхил. Нищо през устата. Ако се налага АБ, ще трябва да постъпите в болницаза венозен прием. Или първо да овладеете повръщането. Освен свещичките се слагат прахчета във водата. На малки глътки и начесто.

# 22 574
  • Deutschland/HE
В краен случай ампула Деган да се изпие, но е ужасно гадно. Правила съм го по съвет на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт