Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 750
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 22 785
Илиана, не спирам да ви мисля откак писа, че е на респоратор. Моля се съвсем скоро да се оправи мъжът ти и да си бъдете отново заедно. Прегръдки и кураж

# 22 786
Илияна стискам палци всичко да се нареди ,дано се оправи мъжа ви по-бързо.
АЗ съм 8 ден и още имам т реших да я измеря 37.8.Вие по колко дни сте имали температура?Няма ли край това?Пожелавам искрено на всички болни да се оправят ,и който е в тежко състояние да се подобри.
Дени, различно е при всеки, аз имах за кратко. Но пък никак не се чувствах добре. Мериш ли сатурацията, тя е важна? И ако се появят затруднения при дишане, търси помощ. Как са децата, дано не са се заразили?
Заразиха се и те за сега бивало го карат.
Дано да мине леко тая гадост искам да съм добре и всички да сме добре.Почвам малко да се притеснявам вече.

# 22 787
  • в кукувиче гнездо
Илияна, стискам палци да сте скоро двамата заедно вкъщи ❤️

# 22 788
Сила и подкрепа и от мен на всички нуждавщи се! Дано Бог е милостив!

# 22 789
  • Наблизо
Новини от Рори има ли?

# 22 790
Илияна, стискам палци и аз бързо да се оправи мъжът ти Heart и скоро да бъдете заедно вкъщи и забравите този гаден период.

При мен нещата са горе долу. В понеделник реших, че вече съм в супер добро състояние и отказах продължение на болничния, което беше много голяма грешка. Вторник вече бях пак като парцал. Никаква сила и болки на всякъде и това на 25тия ден. Днес ходих да се моля на личната да ми даде направление за комисия и за щастие не ми отказа.
Не съм споделяла, но преди да се разболея бях започнала да бягам три пъти в седмицата по 15 минути, а сега от най-малката разходка ми се разтреперват краката и се задъхвам. Край няма тази гадост.

# 22 791
  • София
Илияна, сили и кураж, мило момиче! Само положителна енергия и нищо друго! Ако те нападнат лоши мисли, върни се на първото! Много положителна енергия и от мен! Hands Pray

# 22 792
Илианка, кураж!
Стискам палци и вярвам, че мъжът ти ще се пребори!

На втория ден от започване на антибиотика температурата ми падна до 37.5 и не е минавала 38 гр., но ми се появи гърлобол и малко разбъркване на иначе празния стомах. Според ММ гърлобола е от кашлицата. Имаше период през деня когато при кашляне се отделяха храчки, после спряха. Сатурацията днес не знам каква е, защото апаратчето мери много странни стойности от 80 до 97 и пулс от 32 до 102 и смятам, че се е развалило и спрях да меря. Пратих мъжа ми за ново, но в аптеката му казали първо да сменим батериите. Сега ще видя донесъл ли е нови батерии. На моменти сякаш усещам парене в носа, но не съм загубила обоняние. И вкус имам, но променен. Някои неща които преди са ми харесвали сега са ми много неприятни и ям само хляб.
ММ нещо се е поуплашил като чува как кашлям и днес звънял на ЛЛ да пита той какво да взима и след това купи тестове и за двамата. А вчера твърдеше, че няма нужда от тест дори за мен.
Ушите ме болят от миналия четвъртък или петък, кашлицата и температурата започнаха в неделя и смятам че утре е идеалния момент за тест. Надявам се, че и този път ще е отрицателен и се боря с грип.

Бързо оздравяване на всички болни!

# 22 793
  • Наблизо
Рори,мила,като слушам какво казваш,едно към едно е с мама преди 10 дни.И тя така не изгуби а обоняние веднага,темепратурата също толкова и беше и кашлицата първо беше с храчки после спряха и стана суха.Голяма умора и нужда от сън. На нея много й помага айрян и супа.Слава Богу кашлицата почна да й се кърти.Надявам се да мине бързо .

# 22 794
Бютифюл, аз предишните дни бях с 38.2 до 38.7, но антибиотика почна да действа. Но са само 3 хапчета и утре е последното. Вероятно ще ми дадат още антибиотик, защото не съм се оправила. Храчки отделях само днес за 2-3 часа и после пак само суха кашлица имам.

# 22 795
През ноември изкарах тежко Ковид с пневмония. Сега отново не се чувствам добре, с отпадналост, без температура. Кръвните изследвания са добри, на рентген - бронхит. Дали е необходим скенер?
Непрекъснато имам шум в ушите. Това последствия от Ковид ли е? Има ли други с такива симптоми?
На мен много ми помогна  физиотерапията и пих фиброзим. Изменения нямало как да не останат ...

# 22 796
Здравейте. Имам въпрос, отново свързан с тест PCR. В понеделник си правих в Рамус...”нещо се случило” с пробата ми и днес правих втори PCR. Изненадващото е, че резултатът излезе за по-малко от 4 часа - отрицателен.
Това, което ме притеснява е, че започнах да кашлям и цяла седмица държа температура между 37 и 37.4. Всичко това, в комбинация с контакт със заразен човек.

Въпросите ми са два - възможно ли е да излезе толкова бързо резултат от PCR и възможно ли е ваксината (с първа доза Астра съм) да влияе на резултат от теста, а реалнло човек да е заразен?

# 22 797
Късмет и кураж на всички.

Има ли и други с жестоко сърцебиене и задъхване, умора, задух след прекаран Ковид. Колко време продължиха при вас?

# 22 798
Дени, следи тези дни какво е състоянието ти. Ако не си пускала кръвни, сега е моментът. Също ако кашляш повече или вдигаш т след период без т, може да помислиш за снимка/скенер.

Рори, Азитромицин ли пиеш?
Мий си ръцете с топла вода преди да мериш сатурацията и ги разтърквай. При мъжа ти пак ли показва такива разнородни стойности?
При нас единия апарат показваше по този начин при ММ и мислех, че той прави нещо грешно, защото при мен стойностите бяха винаги еднакви. Е, сега като се разболяхи тръгнах да меря, ми показва разнородни стойности и често изобщо не хваща. Според мен е някакво нарушение на кръвообращението.

# 22 799
Здравейте, всички!
Вече съм в къщи, изписана. Simple Smile Оцелях след много тежък пристъп, чак лекарите се изплашиха. Сега ще трябва да ходя на кардиолог, подозират такава причина, освен алергията.
Това, което научих в болницата, че ковид се лекува яко с кортикостероиди. И навреме започнатата, адекватна терапия, е много важна.
Благодаря на всички за подкрепата, разбрах, че сте мислили за мен и сте ми пращали позитивна енергия. Благодаря!

Е, нали се сещате, че и в болницата се шегувах непрекъснато. Смехът повдига духа и човек се справя по-лесно и бързо с болестите.  Joy

**Sisi**, повечето са с такива симптоми. Дори и ММ, който го изкара сравнително леко, без КВ пневмония, още се задъхва и изморява. Добре е да не се бавиш и да отидеш на преглед при кардиолог, пулмолог, щом имаш такива симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт