Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 300 107
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 800
Diorela, колко хубаво, че си добре и си у дома! Много се радвам! 🌺

# 22 801
  • Другата България
Това да беше с ковида, стига толкова, Диорела.
Оттук насетне само здраве.
Сега и съпругът на Илияна да се оправи, молим се за него всички и стискаме палци! Hands Pray
За кортикостероидите мисля, че писах, много хора ме питаха защо ми е назначен Медрол, като не бях толкова зле, но аз от него наистина за два-три дни осезаемо почувствах подобрение.
А нямах кой знае каква кашлица, за задух да не говорим.

# 22 802
Дъждец, азитрокс пия. Но не съм си мила ръцете преди ползване на оксиметъра. Признавам не четох упътването, че са много ситни буквите. ММ не смята, че трябва да се мери сатурация. Даже се крие, че има някакви проблеми откак аз се влоших. Всяка вечер го чувам в банята, че се секне, но като го питам отрича. На мен казва, че няма температура, но пред детето се изпуснал че няколко вечери е била висока. Притиснах го с тази информация, но призна само че една вечер е имал над 37 и под 38. Взел е батерии. Сменям ги, измивам се и да видим какво ще покаже апаратчето.

# 22 803
Diorela, радвам се за теб. Друго си е в къщи Simple Smile  Бързо възстановяване ти желая.

# 22 804
Diorela, чудесно е, че си си вкъщи. Бързо възстановяване сега и дано причините за кардиолог да не се окажат сериозни!
Дано и на Илиана мъжът скоро се подобри и прибере у дома!

# 22 805
Рори, миенето с топла вода не е задължително, но подобрява кръвообращението и оксиметърът хваща по-лесно. Ръцете да са сухи преди да мериш. Все пак при вашето апаратче може и от батериите да е.
Мъжът ти започнал ли е терапия? Както се крие, да не вземе да се влоши.
Около мен пиещите Азитромицин/Азитрокс го пиха 10 дена.

Диорела, бързо възстановяване!
Радвам се, че си вкъщи.

Стискам палци и се моля за мъжа на Илиана!

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 23:12 от Дъждец

# 22 806
  • София
Диорела , добре дошла у дома си ! Всичко е добре, когато свършва добре! Simple Smile Heart

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 22:58 от maidi

# 22 807
Добър вечер на всички. Днес ми е 11 ден със симптоми, като първите 9 дни имах само ниска температура 37,1,2,3 макс и зачервено гърло. ЛЛ ме лекува с Азакс 9 дни + Нурофен. През този период имам 3 направени теста, и трита са отрицателни, но температурата не пада и отидох на снимка, където се видя начална пневмония. Посетих и пулмолог и ми назначи нов антибиотик ксимебак + селен,цинк,витамин Ц като ми каза че най-вероятно е Ковид. Измери ми и сатурацията беше 97.Забравих да спомена 1-2 дена преди първите симптоми си правих ПКК профилактично и левкоцитите и тромбоцитите ми бяха завишени. Днес правих пак и всичко е в норма, но нещата реално се влошават. От вчера започна кашлица, суха, не много често, но я има. Температурата вече 11ти ден не пада, пак 37 и малко. Започнаха и болки в мускулите и леко затруднено дишане. Някой с подобни симптоми може ли да ме посъветва какво да предприема? Вместо да се оправям аз се влошавам...

# 22 808
Гел-лакът оказва влияние при мерене на сатурацията, имайте го предвид.
Иначе да, с кортикостероиди се лекува ковид в болниците. А от тях после ефектът е потресаващ...

# 22 809
  • Пловдив
Диорела, бг мамите имаме нужда от теб! От борбеността ти, от хумора, от силата и примера! Дано най-лошото да е минало. Почини си хубаво!

Здравейте. Имам въпрос, отново свързан с тест PCR. В понеделник си правих в Рамус...”нещо се случило” с пробата ми и днес правих втори PCR. Изненадващото е, че резултатът излезе за по-малко от 4 часа - отрицателен.
Това, което ме притеснява е, че започнах да кашлям и цяла седмица държа температура между 37 и 37.4. Всичко това, в комбинация с контакт със заразен човек.

Въпросите ми са два - възможно ли е да излезе толкова бързо резултат от PCR и възможно ли е ваксината (с първа доза Астра съм) да влияе на резултат от теста, а реалнло човек да е заразен?
Кога си сложи ваксината? Аз проявих симптоми 14 дни след първата игла на АЗ. Направих антигенен на 3 ден, но не ми показа, че съм с ковид. Тъй като бях контактна на баба ми за мен е ясно, че се заразих. След това си пуснах кръвни изследвания (ковид пакет) и имах доста антитела (270 при граница 15), но въпреки това имах завишен д-димер.  Изкарах го на крак като тичах по ковид кабинети заради баба.
Така че най-вероятно си с корона вирус, дано бързо да се справиш. Приемай го и не го подценявай! Направи си кръвни изследвания, снимка ако се налага. За да знаеш как да действаш.

Teodoraiv9, следи сатурацията. Сестра ми изкара 2 седмици с такава температура и кашлица, след 3 отрицателни антигенни теста личната лекарка й каза, че нищо и няма. Изследванията и бяха перфектни,  само завишен интерлевкин -6, но антитела за активна ковид инфекция. След два дни дясна пневмония и ударна доза антибиотик.  Помогна и антибиотикът, размина се с кортикостреоида.
Но около мен много хора се повлияха добре от КС на 8-9 ден с температура.

# 22 810
Благодаря, момичета!
И аз пожелавам на Илиана много късмет и силен дух. В болниците наистина знаят какво правят и се надявам всичко с мъжа й да е наред!

Колко пъти да го кажа? КВ е васкулит и се лекува с кортикостероиди. Според лекарите, които знаят как да го лекуват. Казах ви и дозата - 2х4 мг медрол на ден. После се намалява по схема. Добре е да е под лекарски контрол.
Антибиотиците са, когато се насложи и бактериална инфекция. На мен ми даваха конски дози КС - най-различни. Сега ще ги намалявам месец по схема. След болницата съм на мноооого мг дневно. Това измъква от КВ.
А усложненията са друга бира и трябва навременни прегледи.
Моите изследвания са си перфектни, Т съм имала само 3-4 пъти инцидентно 37,2. Дори Д-димера ми е в норма. Щях да се изненадам, ако не беше в норма, винаги е бил, дори и с тромбозите. Бях ви го казала, а не разчитате на това изследване. А кръвта ми за изследване тръгна да се съсирва още при изтеглянето в спринцовката. Сатурацията ми винаги е ок, но ще трябва да съм още на кислород.
Не се лъжете по изследвания,  резултати, и други такива. Навременната и адекватна терапия, кислорода са много важни!!!

При мерене на сатурация, пръстите трябва да са топли. Но апаратчетата не са много верни. В болницата слагат по няколко едновременно.

# 22 811
  • При семейството си
ММ не смята, че трябва да се мери сатурация. Даже се крие, че има някакви проблеми откак аз се влоших. Всяка вечер го чувам в банята, че се секне, но като го питам отрича. На мен казва, че няма температура, но пред детето се изпуснал че няколко вечери е била висока. Притиснах го с тази информация, но призна само че една вечер е имал над 37 и под 38. Взел е батерии.
Дано всичко мине бързо и безпроблемно при всички ви. Но съвсем добронамерено, променете след това ежедневието си, точно заради детето ви.

П.С. Диорела, радвам се за теб. Звучиш добре и ще бъдеш така.

# 22 812
Ковид не се лекува с КС, освен ако нямаш нужда от кислород. Винаги се гледа полза/риск. Сега всички ще се юрнат за КС...

# 22 813
Не знам как миже да се каже че кортикостероид лекува. Той подобрява състоянието, облекчава симптома, това от моя опит с кортикостероиди. Но, не лекува, защото не достига до причината за състоянието, а само въздейства върху симптома. Не съм медик, както написах това е от моя личен опит. Може и да не стм права, ще се радвам ако някой, който е по-наясно от мен, сподели

# 22 814
За КС отдавна се знае, че такъв тип пневмонии се лекуват с тези лекарства и обаче трябва много да се внимава с тях защото отслабват имунитета и имат куп странични реакции. Радваме се че вече си по-добре, че тука се изпопритеснихме всички ... не че повечето те познаваме лично, но това ми харесва тук във форума, че напълно непознати могат да станат почти близки. Желая ти успешно възстановяване и да слушаш най-вече лекарите а не нас философите Wink

Общи условия

Активация на акаунт