Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 607
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 295
Здравейте,

Искамда попитам няколко неща:
1. Ако човек има 11 единици (не зн каква е мерната единица) при тест за антитела, означава ли че го е изкарал? Възможно ли е преди 9-12 месеца да го е изкарал и сега да му е паднало нивото на антитела? Човека беше дълго време контактен с ковид болен, преди 3 седмици и все още нищо му няма, т.е един вид е резистентен.

2. Ако човек е с ковид от 29.03, установен е 8.04, бил е в болница от 8.04 до 21.04 и рзи го държат под карантина до 5.05, то може ли той да е заразен към днешна дата, след като са минали вече 29-30 дена от първи симптоми и 20-21 от пср.

# 23 296
Много пишете и не мога да ви изчета, за това директно на въпроса. С две ваксини съм на пфайзер, втора доза миналия вторник. От вчера със силно главоболие и запушен  нос, а днес с положителен пср. Друг случай в  групата има ли ?

# 23 297
Здравейте,

Искамда попитам няколко неща:
1. Ако човек има 11 единици (не зн каква е мерната единица) при тест за антитела, означава ли че го е изкарал? Възможно ли е преди 9-12 месеца да го е изкарал и сега да му е паднало нивото на антитела? Човека беше дълго време контактен с ковид болен, преди 3 седмици и все още нищо му няма, т.е един вид е резистентен.

2. Ако човек е с ковид от 29.03, установен е 8.04, бил е в болница от 8.04 до 21.04 и рзи го държат под карантина до 5.05, то може ли той да е заразен към днешна дата, след като са минали вече 29-30 дена от първи симптоми и 20-21 от пср.
Гого, по точка 1.:
На изследването за АТ трябва да има референтни стойности. Реф. стойности са различни, в зависимост от това, на кой производител е теста. Така че, не можем да ти отговорим дали стойност 11 на антителата говори за прекарана инфекция, но пък в изследването го има отговора. Да, възможно е да го е изкарал преди 9-12 месеца и да са му паднали АТ, но въпреки всичко да са достатъчни и да са го предпазили от разболяване при контакта му със заразоносител.
2. Има хора, които дълго време дават положителен ПСР след боледуване, но са рядкост, а и  някъде се бяха изказали специалисти, че тези хора не са зарАзни.

# 23 298
Много пишете и не мога да ви изчета, за това директно на въпроса. С две ваксини съм на пфайзер, втора доза миналия вторник. От вчера със силно главоболие и запушен  нос, а днес с положителен пср. Друг случай в  групата има ли ?
Мога да споделя случай с познат на приятел - след две дози Модерна (и обиколка по тв студиа) с положителен тест. Боледуването - два дни с температура и "малко хрема".

# 23 299

Това са така наречените "пробивни инфекции".

В Швеция при 430 000 ваксинирани с две дози до 26 март има около 200 пробивни инфекции и според шведската Агенция за обществено здраве, броят на пробивните инфекции след втората доза е в съответствие с очакванията, защото нито една ваксина осигурява 100% защита.

тук съм писала по-подробно, коментар 10 243
https://www.bg-mamma.com/?topic=1308546.msg42657113#msg42657113

# 23 300
Diorela,  казваш че след изписването са те изстреляли при други специалисти за доуточняване на проблемите. И че след карантината тръгваш по още изследвания. Да обаче, как те "изстреляха"? Как успя да минеш тези прегреди?
Баща ми има препоръка за консултация с кардиолог и хематолог,  които обаче няма как да осъществи, защото е под карантина... Има предложена терапия за смяна на синтром с еликуис,  а е изписан без нищо от тях , само с аспирин. Днеска като ходих в МВР болница, защото кръвното му налягане не може да се качи над 90 горна граница, ми казаха да го докарам в спешното. И аз им казвам, ама той е у дома, закачен на кислород, в карантина.. дори не ме допуснаха до лекар. Отговориха, взимате си линейка ( един вид като луксозно такси от 50 до 150 лв) и го водите тук в спешното... мислих, мислих пред болницата и набрах кардиологичното им отделение. Вдигна един лекар, обясних накратко какво е положението и той предложи да се спре едното лекарство за кръвното, защото той е с хипертония и митрална инсуфициенция и склонност към тромбози (затова го лекуваха със синтрома по схема). И така после при ЛЛ и при един кардиолог с частен кабинет в квартала.   Мнението им беше да махне едно от лекарствата на сегашния етап. Но пак остава въпроса къде да заведеш такъв човек с карантина за преглед? Ако се налагат няколко консултации и е на кислород, какво дя правя 5 пъти да викам линейка? Това е големия парадокс,  не може да влезеш в болница с тест, а да излезеш без. И после 14 дни още изолация и през тези дни нищо - нито сестра иска да дойде, нито рехабилитатор. И аз какво да направя,че да съм сигурна че ще оцелее? Не знам...Има вариант да му спра карантината сред 7 дни, като пусна 2 пср- а на свой разноски. Но с този IgM 19 единици, с който са го изписали, нищо чудно да покаже пак положителен.
Та това ми е въпроса, какво да направя, за да го види кардиолог и хематолог?
Отделно , на епикризата му написали контролни кръвни изследвания след 1 месец, а на мама, която беше с доста по-лек ковид, контроли на 15тия ден .... объркано е..

# 23 301
Това, че IgM е положителен, не значи, че и PCR ще е. IgM може да позитивира до 150 дни след инфекция. Средното е 40-50 дни. Не значи, че човекът е болен.

Може да отидете на допълнителни прегледи дори да е под карантина. Трябва да се обадите на районния инспектор предварително и да кажете три имена, къде и кога отивате.

# 23 302
Това, че IgM е положителен, не значи, че и PCR ще е. IgM може да позитивира до 150 дни след инфекция. Средното е 40-50 дни. Не значи, че човекът е болен.

Може да отидете на допълнителни прегледи дори да е под карантина. Трябва да се обадите на районния инспектор предварително и да кажете три имена, къде и кога отивате.
Благодаря ти Hope4C, утре звъня.

# 23 303
deni_ds, обадих се в РЗИ и ги уведомих, че ми се налагат важни прегледите, по препоръка на лекарите. Казах и какъв пристъп съм имала 2 дни по-рано и , че главно той налага консултациите, защото трябваше да се изключи и тромбоза.
mal1na, да , наша близка. На 9-ти ден от втора доза Пфайзер. Оказа се, че се е заразила.

nolii, Изтрих постовете ми, помолих и Маргарита да изтрие цитата. Моля и ти да го изтриеш и няма да има объркани.
Не боравя свободно, а цитирам дословно какво са ми казали/написали лекарите.  Не зная дали разбра, но аз съм на 60 мг КС на ден в момента, а в болницата ме спасиха на косъм, ако бях у нас, нямаше да оцелея. Не зная какви неща се вихрят, отдавна спрях да чета. Интересувам се само във връзка с моето състояние. Медицинската ми документация вече е огромна и трудна за бързо ориентиране, а и не винаги е в мен. Важно ми е да ги зная и да мога да ги предам бързо и точно на лекар, който не е запознат. От година ми повтарят, че прогнозите за мен са за много тежко протичане, предвид другите ми заболявания. Опитвах да не мисля за страха и да го игнорирам
 Ако е грешка или неточност в понятията, то тя не е моя. Но все си мисля, че лекарите са по-запознати и знаят какво говорят. Не уточниха тежка или не, само това ми казаха.

Не мисля, че е необходимо да  се обяснявам и да се оправдавам тук, във форум пред хора, от които само няколко души ме познават лично, приемам за приятели  и които знаят каква съм в действителност и могат да  ме преценят - как и защо съм научила толкова медицински термини и дали ги ползвам точно, както и дали е възможно лекари да ми кажат какво ми се случва в момента. Дори, ако знаех, че някой ще сподели, че съм в болница, щях да предупредя да не го прави.
Кой и как ще възприеме, осмисли и интерпретира информацията, не зависи от мен. Аз съм точна в понятията, когато не съм сигурна, също го посочвам.
Надавам се, този отговор те удовлетворява и считам дискусията за приключена.

За пръв път споделих толкова лични неща, какво ми се случи на мен, и бях обвинена в свободни интерпретации, объркващи другите.
Аз съм много борбена и имам силата да се шегувам и да  се смея дори и в много трудните моменти и вярвам, че и този път ще се справя и ще се измъкна от това. Но тази борба е моя и на семейството ми. Вас не ви засяга. Съжалявам, че споделих.

Май е най-добре да спра да пиша в темата, мислех, че съм от полза, но щом преча и обърквам другите, спирам. И без това силите ми са малко и трябва да мисля за собственото си възстановяване. Има достатъчно информирани хора, които пишат.

Късмет,  успех и оздравяване на всички!

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 03:11 от Diorela

# 23 304
  • София
И ние имаме позната, която се разболя след ваксинирането. Беше в болница, но заради придружаващи заболявания, които се обостриха.

# 23 305
За всеки естествено изписват различни неща, според кръвните изследвания и заболяванията му.
Като изписаха ММ, нямаше кортикостероиди и фраксипарин. 9 дни в болницата са давали кортикостероид дексаметазон и инжекции фраксипарин.
Но за дома дадоха само рецепта за аспирин протект и панцеф за 5 дни. Виждам в епикризата, че Д - димерът му е нормален, може би затова няма фраксипарин.

# 23 306
  • Пловдив
На някой да са му предписали Колхикум-дисперт?
Чета в нета и се втрещявам, защото пише че е лекарство да подагра, а болният няма такава.

# 23 307
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Чета в нета и се втрещявам, защото пише че е лекарство да подагра, а болният няма такава.

Да, изписват го като противовъзпалително

# 23 308
Те и лекарство против паразити изписват с надеждата, че ще спре възпроизвеждането на вируса, и хората го пият. Вече година няма лекарство срещу това заболяване и по цял свят се пробват различни неща и се надяваме, че ще проработят. Напишете “колхицин и Ковид” в търсачката и четете.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 09:19 от Flo Ann

# 23 309
  • Пловдив

Да, изписват го като противовъзпалително
а кортикото не са ли и те такива?
Понеже има и Дексаметазон.

Общи условия

Активация на акаунт