Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 317
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 325
Има и алергични деца наистина. Едното ми дете е с алергии, доказани, обострящи се пролетта. Точно той обаче ни донесе короната от училище, а симптомите му бяха като при алергия - кихане сутрин и хрема до обяд. Въобще не предположих, че е корона, докато след 4 дни с баща му не проявихме симптоми и излез а теста му.
Миналата седмица са ходили болни деца и сега от 23 са 13 на училище. Майката на едното кашлящо обясни как не може да го спира, защото работела.....

# 23 326
Деца с каквито и да е симптоми и остатъчни кашлици не трябва да са в училище. Това е. Като са напълно здрави да ходят. А не с виснал сопол до рамо и в училище.
Причина за кашлицата може да е в самото училище: близко дете е с упорита и силна кашлица, направо ехти, докато говоря по телефона с родителите. Разбира се, първо е изписан антибиотик от ЛЛ, после инжекции, най - накрая ги е пратила при детски пулмолог. След нови лекарства, неколкократни пътувания до друг град, отсъствия от работа, се оказа, че проблемът е от силните дезинфектанти в училището, и случаите се увеличавали. Та, и там някой се е престарал или не е имало контрол, или мед. лице не си е свършило работата да обясни и после да контролира лелите какво количество дезинфектант използват. Ами ще кашлят децата, да...

# 23 327
Извън темата е, но наистина в някои училища или се "престарават" в неща които вредят или "неглижират" очевадни неща. Скоро гледах позната споделила снимки от класната стая на сина си (наскоро изкара вируса донесен от сина й). Всички деца без маски, чиновете им (единични) долепени по 5 един до друг. Зад 4 такива реда от пет долепени чина много празно място, а първият ред допрян до бюрото на учителката. Такава нарочна липса на дистанция според мен е престъпна небрежност. Иначе на вратата на класната стая табели как да си слагат маските и мият ръцете. В нашата дистанционна класна стая днес се кашляше. Работата на преподавателя би трябвало да е да върне кашлящо дете в къщи. Но не, по-скоро тези в къщи са трън в очите, защото ще вземат хляба и затрудняват учителите. Старата песен с детските градини на нов глас, който оцелее, оцелее.

# 23 328
И аз пуснах малката за първи път на ясла на 15ти март. На 16ти и се запуши носа, а на 17ти вече имаше 38+ температура. На 19ти мъжа ми вече беше със запушен нос и гърло, а към 22 и аз. Последваха бабата и дядото, които живеят в съседната къща. Тях ги изолирахме, веднага щом детето имаше симптоми, но явно не е помогнало.
Та така 10 дни сополи и гърло от всички. Правихме на детето антигенен, на нас бързи тестове от аптеката- бяха отрицателни, ама това не ме успокояваше особено.
Дали ще си пусна скоро пак детето -ами не! Бабите и дядовците ще помагат с гледането.

# 23 329
  • София
Деца с каквито и да е симптоми и остатъчни кашлици не трябва да са в училище. Това е. Като са напълно здрави да ходят. А не с виснал сопол до рамо и в училище.
Хаха. Скоро спорих в групата на родителите с една майка, която си праща детето кашлящо в училище. Тя го била спряла за една седмица и това било остатъчната кашлица. ПСР питах дали е правила - не е, защото ТЯ е преценила, че не е Ковид. И ме посъветва да се попрочета как функционира човешкия организъм. Та така.

# 23 330
И аз пуснах малката за първи път на ясла на 15ти март. На 16ти и се запуши носа, а на 17ти вече имаше 38+ температура. На 19ти мъжа ми вече беше със запушен нос и гърло, а към 22 и аз. Последваха бабата и дядото, които живеят в съседната къща. Тях ги изолирахме, веднага щом детето имаше симптоми, но явно не е помогнало.
Та така 10 дни сополи и гърло от всички. Правихме на детето антигенен, на нас бързи тестове от аптеката- бяха отрицателни, ама това не ме успокояваше особено.
Дали ще си пусна скоро пак детето -ами не! Бабите и дядовците ще помагат с гледането.

Това е вечният спор в ДГ - между родители, които имат кой да им гледа децата и тези които нямат Simple Smile

# 23 331
В момента има още някакъв вирус - миналата седмица си бях в къщи с детето - от групата му в градината - от 15 деца - 12 бяха с кашлица - започва суха, почти лаеща, 3-4 деца обилно сополи, 1-2 с температура. На 3 от децата са правени комбинирани -за ковид, грип А, грип Б - всичко отрицателно. Има и няколко болни родители. Днес ми се обади шефа, дето е хоум офис итрябваше да дойде за малко, че е с 37 температура, а той ходи само до магазина под тях и е с 1 доза ваксина от преди месец.

# 23 332
Evcheto 1  , не за друго , ама и преди короната , повечето  деца в яслите следваха този график , два дена на ясла - две седмици вкъщи. Израства се  .

# 23 333
Evcheto 1  , не за друго , ама и преди короната , повечето  деца в яслите следваха този график , два дена на ясла - две седмици вкъщи. Израства се .

Да, да, напълно съм наясно и съгласна, проблемът е, че сега не знаеш дали не е донесла голям "подарък" ковид от яслата. Това четири часово ходене излезе златно. Тичане по лекари, тестове и изследвания за ковид, веднага почнахме за нас авирон и още други лекарства, изолация. А най-гадното е страхът, че не знаеш какво е и дали няма да се влошите. Sad

# 23 334
  • Пловдив
Моят тийн е от снощи с Т -37,5-38 и казва, че само гърлото го драска...Видях сестрата на лл и каза само изопренозин, да не се почва веднага с аб.

# 23 335
Имаш избор, има кой да гледа детето . Повечето хора нямат, не е по темата , но аз не бих пуснала дете на ясла и преди ковид , ако има кой да се грижи за него. Бих го задържала до 3 год вкъщи и да избегнете въртележката от постоянните боледувания . В случая и страха от ковида.

# 23 336
  • София
В момента има още някакъв вирус - миналата седмица си бях в къщи с детето - от групата му в градината - от 15 деца - 12 бяха с кашлица - започва суха, почти лаеща, 3-4 деца обилно сополи, 1-2 с температура. На 3 от децата са правени комбинирани -за ковид, грип А, грип Б - всичко отрицателно. Има и няколко болни родители. Днес ми се обади шефа, дето е хоум офис итрябваше да дойде за малко, че е с 37 температура, а той ходи само до магазина под тях и е с 1 доза ваксина от преди месец.
От 12 деца със симптоми само три тествани. Мхъм.
Толкова пък никой да не иде за направление за PCR или да се бръкне с 20-30 лв за антигенен тест. Ми за детето ти е, бе, не са пари и усилия на вятъра.

# 23 337
КОЛХИКУМ-ДИСПЕРТ ТБ. / COLCHICUM-DISPERT TABL.0.5МГ X 25 показания:
Подагра (за купиране на острия подагрозен пристъп и профилактика на подагрозен артрит); левкоцитоклазичен васкулит; болест на Bechet, синдром на Sweet, пиодерма гангренозум, склеродермия, асептични пустулози.

Предполагам го изписват заради това показание

Иначе и кортикостероидите са против възпаление и за да тушират свръх имунния отговор, вероятно

Sparkles, може ли цитат на най- същественото, че вече нямам абонамет, а явно нямам право на повече свободен достъп
Прескочила съм мнението, извинявам се за забавянето:
Скрит текст:

Колхицин: Твърдения за добри резултати, но още без доказателства

В края на януари от монреалския Институт по сърдечни заболявания (MHI) съобщиха, че според тяхно проучване колхицин, евтино и широко достъпно лекарство за подагра, може да намали вероятността от хоспитализация или смърт от COVID-19 с над 20%, ако бъде приемано на по-ранен етап на болестта. Проектът, наречен ColCORONA, включва 4159 пациенти с потвърден положителен PCR тест. На случаен принцип на част от тях е даван колхицин като част от домашното им лечение и в резултат хоспитализациите в тази група са с 25% по-малко спрямо другата група, включените на апарати за вентилация са с 50% по-малко, а смъртните случаи - с 44% по-малко.

"Ние вярваме, че това е медицински пробив. Изследването показва ефикасността на колхицин за предотвратяване на феномена "цитокинова буря" и намаляване на усложненията, свързани с COVID-19. Дотук няма одобрена подобна терапия, която да попречи на заболелите да стигнат до болницата", казва д-р Жан-Клод Тардиф, директор на Изследователския център на MHI. Ако резултатите са такива, каквито твърдят от института, то колхицин може да е първото перорално лекарство за лечение на нехоспитализирани пациенти с COVID-19.

Засега обаче има малък проблем: данните от изследването са описани единствено в съобщение до пресата. Резултати и методология не са публикувани в медицинските журнали. Освен това в прессъобщението се отбелязва и че резултатите "не са статистически значими", макар числата да са близки. Учени вече изказаха резерви за резултати, оповестявани по този начин, и въпреки че информацията звучи обнадеждаващо, предупреждават, че е твърде рано да се правят изводи. "Колко терапии изглеждаха суперобещаващи и вижте какво се случи", отбелязва пред STAT кардиологът от Университета на Сан Франциско Итън Вайс, посочвайки като пример ремдесивир на Gilead, който генерира куп противоречиви резултати, както и хлорохин. "Нека видим действителни резултати и тогава ще говорим", казва той.

# 23 338
Хайде и аз да споделя за нашето боледуване. Мисля, че ще е полезно тъй като в нито един момент, дори при наличието едностранна пневмония, не беше изписан антибиотик или кортикостероид.
При първи симптоми с мъжа и започнахме Ивермектин, плюс стандартните добавки и витамини и тонове бронхо чай.
Аз го изкарах леко – 3 дни температура до 37,3, 3-4 дни загуба на обоняние, неприятни болки в таза и малко влажна кашлица. На 15 ден си пуснах кръвни изследвания, направих и снимка на белия дроб – няма поражения.
По-интересното е при мъжа ми - 3 дни по-висока температура, ден два без обоняние, болки в гърба. Общо взето леко и към 10 ден мислеше, че вече е съвсем добре. На около 15 ден започна да подкашля, докато се накани да отиде на снимка минаха още няколко дни и се оказа, че си има едностранна пневмония, отделно и завишен Д-димер, но останалите кръвни показатели му бяха много добри. След консултация с пулмолог /която каза, че тази пневмония не е от последните дни, т.е. появила се още преди кашлицата/ и хематолог, прецениха, че ще му добавят само еликвис за кръвосъсирването, но не и антибиотик примерно за пневмонията. Да чукам на дърво, мисля, че вече мина всичко, при последните изследвания и Д-димерът му е норма.

# 23 339
Здравейте, не съм си правила още тест за антитела, минаха месец и 13 дни точно от първи симптоми. Днес някакъв тип ми се изкашля в лицето почти, детето на позната с която прекарваме много часове заедно е с температура и стомашни болки от вчера, домашен тест отрицателен. Та се чудя доколко съм защитена в момента.

Общи условия

Активация на акаунт