Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 055
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 310
На някой да са му предписали Колхикум-дисперт?
Чета в нета и се втрещявам, защото пише че е лекарство да подагра, а болният няма такава.

Да, изписват го като противовъзпалително
а кортикото не са ли и те такива?
Понеже има и Дексаметазон.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2021/02/15/417 … enie_na_covid-19/ "Ние вярваме, че това е медицински пробив. Изследването показва ефикасността на колхицин за предотвратяване на феномена "цитокинова буря" и намаляване на усложненията, свързани с COVID-19."

# 23 311
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
КОЛХИКУМ-ДИСПЕРТ ТБ. / COLCHICUM-DISPERT TABL.0.5МГ X 25 показания:
Подагра (за купиране на острия подагрозен пристъп и профилактика на подагрозен артрит); левкоцитоклазичен васкулит; болест на Bechet, синдром на Sweet, пиодерма гангренозум, склеродермия, асептични пустулози.

Предполагам го изписват заради това показание

Иначе и кортикостероидите са против възпаление и за да тушират свръх имунния отговор, вероятно

Sparkles, може ли цитат на най- същественото, че вече нямам абонамет, а явно нямам право на повече свободен достъп

# 23 312
Чета в нета и се втрещявам, защото пише че е лекарство да подагра, а болният няма такава.
Ами на баща ми, но той е с подагра. Сега пак ще чета и аз, защото пие още едно лекарство за подаграта и то е милурит

# 23 313
  • Sofia
Диорела, и аз моля да продължиш да пишеш и споделяш, защото си изключително полезна, обективна и позитивна.😀 За мен този форум е полезен, защото тук намирам инфо. от "първа ръка" от хора сблъсквали се челно с КВ, и всичко през което са преминали или преминават все още, също като мен. Да, всяко мнение е субективно, но всеки може да приеме или игнорира инфо., която "не резонира" на неговите нагласи, светоглед или житейски опит. Апелирам към всички да споделят личен и не само личен опит от сблъска с тази Гадина. За това е този форум, да разширяваме и обновяваме информацията, а всеки има глава на раменете да пресява или пропуска, това, което не го засяга/интересува. Бъдете здрави и бързо възстановяване на тези, които продължаваме да се борим.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 10:17 от Lady Royal

# 23 314
  • София

Да, на моят мъж. Пише още и за перикартдит, т. е  свързано е със сърцето. На листовката пише по-подробно. И аз като вас се облещих, но сигурно има защо.
Моят мъж е четвърти ден от първите симптоми. Първите два с температура 37,8- 38.5.Има включен авирон, дексаметазон по схема, антибиотик, колхикум, витамини, сироп за кашлица, антистенокардин, аспирин проект. От третият ден е без температура, храни се и пие доста вода и чай.Не е отпаднал. Кислорода, измерен с апаратчето е между 98-96, пулс, 63.
Аз искам да питам, на кой ден е най-добре да се направи снимка и кръвни?

# 23 315
Здравейте! Все още не са минали и 40 дни от първи симптом при мен. На 35 ден изследвах антитела - 93 при минимум 15. Днес разбирам, че съм отново контактна. Случвало ли Ви се е и дали е възможно повторно заразяване толкова скоро?
Макар че всекидневно съм в контакт с ученици, от които всеки ден все повече са със симптоми. Няма смисъл да казвам, че "той е настинал, това е алергия, това е остатъчна кашлица" и т.н. Пффф, няма край вече... Ама няма и да има, като гледам всички хора около мен.

# 23 316
  • София
Как го казахте ужас... Под впредвид, че съм майка на дете с остатъчна кашлица и отрицателен ПСР направо съм потресена.
Иначе се съмнявам, че толкова скоро пак ще се заразите нали имате антитела. Дори и да стане би трябвало да го изкарате леко.

# 23 317
Как го казахте ужас... Под впредвид, че съм майка на дете с остатъчна кашлица и отрицателен ПСР направо съм потресена.
Иначе се съмнявам, че толкова скоро пак ще се заразите нали имате антитела. Дори и да стане би трябвало да го изкарате леко.
Не съм искала да Ви засегна. Имах предвид 60 симптоматични в момента ученици / от общо 200/ и нито едно с тест. Има родители с положителен тест от аптека, чиито деца в момента СА в училище.

# 23 318
  • в кукувиче гнездо
Деца с каквито и да е симптоми и остатъчни кашлици не трябва да са в училище. Това е. Като са напълно здрави да ходят. А не с виснал сопол до рамо и в училище.

# 23 319
  • София
Незнам какво разбирате под остатъчна кашплица. Стоят си ама все пак тия кашлици могат да продължат доста дълго време както при ученици така и при деца.

# 23 320
  • София
Ония ден с един такъв понастинал двайсетгодишен младеж се разправях. Подсмърча, т.е. си смърка сополите,но маската му е под носа. Сто пъти му направих забележка да си я носи правилно, пипна я още хиляда пъти, като не гледах я сваляше даже. Накрая ми подава едно нещо с тея ръце, покрити с... Бляяяяк. Да, може и да не е коронавирус, алергия може да е. Ама пък никакво съобразяване няма.

# 23 321
  • София
Това вече си е въпрос на възпитание дали ще си избърше сополите в ръката ви или не Simple Smile

# 23 322
  • в кукувиче гнездо
Незнам какво разбирате под остатъчна кашплица. Стоят си ама все пак тия кашлици могат да продължат доста дълго време както при ученици така и при деца.
Както казах, не знам дали ме разибрате, във времена на пандемия хора със симптоми не трябва нито да са на работа, нито на училище. А с кашлица и сополи най-малко. Егати отврата. Преди пандемията се борех с родители, чиито деца имат остатъчни кашлици, алергични кашлици, бистри сополки, пак от алергия... Айде, ама от неразбрали.

# 23 323
  • София
И вие защо решихте, че тези диагнози не съответстват на реалността? Иначе и аз съм против майките да си пускат децата болни по ясли и училища, но все пак ако детето наистина има алергия няма как да го задържите цял живот вкъщи.

# 23 324
Днес пак има близо 200 починали.... А уж сме овладели вируса...Нелепо е! Държавата с най-голяма смъртност от Ковид!

Общи условия

Активация на акаунт