Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 669
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 505
Ковида е жесток и непредсказуем. Работих в ковид отделение,видях хора уж добре, без придружаващи заболявания да се влошават буквално за часове. Млад лекар на 46 г почина, без да има никакви други заболявания. Не мислете че не се прави всичко възможно. Медиците сме изправени пред нещо непознато и коварно.
Сега съм в Спешна помощ. Идват пациенти при коиито има промяна в рентгена за един ден-огромна промяна. Чак да не повярваш, че снимките са правени с един ден разлика. При това човека се лекува.
Идват изписани, които са се влошили, а са били добре.
Разберете че вируса наистина е непредсказуем

# 23 506
Ковида е жесток и непредсказуем. Работих в ковид отделение,видях хора уж добре, без придружаващи заболявания да се влошават буквално за часове. Млад лекар на 46 г почина, без да има никакви други заболявания. Не мислете че не се прави всичко възможно. Медиците сме изправени пред нещо непознато и коварно.
Сега съм в Спешна помощ. Идват пациенти при коиито има промяна в рентгена за един ден-огромна промяна. Чак да не повярваш, че снимките са правени с един ден разлика. При това човека се лекува.
Не отричам,че е така. Просто обикновенния човек иска да разбере какво се е случило, а информацията е оскъдна. 112 дойдоха след 11 часа чакане и ни казаха,че е добре,казаха че в ковид отделенията било ужас и да не влиза..така загубихме още няколко дни. Няма как да не съм гневен и на това. Уважавам лекарите,но хаоса е пълен.

# 23 507
Не отричам,че е така. Просто обикновенния човек иска да разбере какво се е случило, а информацията е оскъдна. 112 дойдоха след 11 часа чакане и ни казаха,че е добре,казаха че в ковид отделенията било ужас и да не влиза..така загубихме още няколко дни. Няма как да не съм гневен и на това. Уважавам лекарите,но хаоса е пълен.
Да, хаоса е пълен Лекарите и спешна помощ се задъхват и все са виновни Всеки които звъни на 112 си мисли че е най, най спешен. Какво искаш да разбереш-как и от какво е починала баба ти. По спокоен ли ще си. Продължавайки да ровиш само си вредиш, момче. Може да е станало всичко-емболия, сърдечен проблем, падане на сатурация та

# 23 508
Да, хаоса е пълен Лекарите и спешна помощ се задъхват и все са виновни Всеки които звъни на 112 си мисли че е най, най спешен. Какво искаш да разбереш-как и от какво е починала баба ти. По спокоен ли ще си. Продължавайки да ровиш само си вредиш, момче. Може да е станало всичко-емболия, сърдечен проблем, падане на сатурация та

Няма да съм по-спокоен,но ми е болно,че хората умират само защото са родени в България или...Индия. В един и същи ден многомилионната ЮК имаше 4 починали,ние 204. Определено има нещо сбъркано! Лекарите не са виновни, а държавата и ужасната система на здравеопазване и то не е от днес. Имаме много старо и болно население,което обра всичко от пандемията за да не загинела икономиката...

# 23 509
Извинявайте ако е било коментирано преди, но се интересувам доколко надеждни са домашните тестове за антитела. Имаме съмнение, че мой близък е карал преди време вируса безсимптомно и искаме да разберем има ли антитела. Не иска да посещава лаборатории и видях, че се предлагат основно касети на Clungene и Smartest. Струва ли си или са пари на вятъра?

# 23 510

Няма да съм по-спокоен,но ми е болно,че хората умират само защото са родени в България или...Индия. В един и същи ден многомилионната ЮК имаше 4 починали,ние 204. Определено има нещо сбъркано! Лекарите не са виновни, а държавата и ужасната система на здравеопазване и то не е от днес. Имаме много старо и болно население,което обра всичко от пандемията за да не загинела икономиката...
Не е така. Хората умират навсякъде. Сочиш Англия сега, но имаше период в който там умираха с хиляди.
В другите държави също В Италия как беше. Не е само България и... Индия

# 23 511
  • София
Anders Ако продължавах така ще се съсипеш съвсем! Много неща можеше да станат, но не станаха... Живота трябва да продължи или засядаш някъде и няма мърдане! Няма да е добре за теб.

# 23 512
Цитат на: Anders link=topic=1204545.msg427
В Епикризата пише само, лечение за ковид "по протокол". Изобщо не можеш да разбереш как е лекувана.  Ковид отделенията работят под пълна завеса.  Аутопсия не се прави,няма данни за лечението. Изобщо как разбираш дали всичко е било правилно...?! Никаква информация за вида лекарства и т.н., никаква консултация с кардиолог.
В кой град става това? Със сигурност лекарите не пренебрегват придружаващите заболявания. Пробвай да изискаш подробна епикриза. Аз поисках по имейл, доказах роднинска връзка и сутринта на следващия ден я получих. Беше много подробна с изредени всички лекарства и изследвания. Видях, че са направили всичко възможно. Аутопсия ние самите отказахме, по-добре лекарите да помагат на живите, и без друго са на предела на силите си.
В спомените баба ти още живее, гледай я на снимки, разказвай за нея, ще ти олекне. Наблегни на хубавото.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 20:58 от Kanela

# 23 513
В Епикризата пише само, лечение за ковид "по протокол". Изобщо не можеш да разбереш как е лекувана.  Ковид отделенията работят под пълна завеса.  Аутопсия не се прави,няма данни за лечението. Изобщо как разбираш дали всичко е било правилно...?! Никаква информация за вида лекарства и т.н., никаква консултация с кардиолог.
В кой град става това? Със сигурност лекарите не пренебрегват придружаващите заболявания. Пробвай да изискваш подробна експертиза. Аз поисках по имейл, доказах роднинска връзка и сутринта на следващия ден я получих. Беше много подробна с изредени всички лекарства и изследвания. Видях, че са направили всичко възможно. Аутопсия ние самите отказахме, по-добре лекарите да помагат на живите, и без друго са на предела на силите си.
За София. Как да изискам подробна експертиза? Не съм чувал за такова нещо? В Епикризата е много резюмирано,общо взето нищо не пише...

# 23 514
Странно... На баща ми е две страници ситен шрифт. На брат ми бяха дали само смъртния акт, там почти нищо не пишеше, а и аз като теб исках да знам, затова им писах. Опитай, имаш право да знаеш.

# 23 515

Означава ли това, че вируса е изкаран?

# 23 516
В моята и на съпруга ми епикризи са изредени абсолютно всички лекарства с които сме лекувани, както и всички кръвни и  други изследвания, които са ни правени по време на престоя.  Нямат право да ви откажат епикриза.

# 23 517
Spate, аз все пак да се обадя, може да ти е някаква насока. Правех подобни пристъпи 2-3 години + тежка кашлица с обилни храчки. Когато успявах да стигна до спешен кабинет, пристъпите вече преминаваха. Правят кардиограма, няма ти нищо, имаш ПА. Само пулмологът не приемаше, че е ПА, но не можа да се докаже друго.
Накрая направих свирепа тромбоза, оперираха ме, вадиха висящи тромби, после с такъв пристъп ме приеха в болница с БТЕ , антикоагулантите започнаха да овладяват и тези пристъпи. Тогава стана ясно, че толкова дълго време съм пръскала микротромби в белия дроб, а някои от пристъпите са били алергични, но повечето - тромби. Но преди това не можа да се докаже нищо, нито с Д-димер, нито сцинтиграфия.
КВ предизвиква тромбообразуване. Симптомите при ПА, микротромби в белия дроб и алергичен астматичен пристъп са еднакви. Това го научих по трудния начин. ююпри БТЕ открих една специфика - много дълго ми се виеше свят и ми причернавяше, кръвното падаше. Но при КВ кръвното играе ( и това от опит научих) - ту ниско, ту се качва.

Моят съвет е да си провериш съсирването на кръвта, разните други неща, които са при тромби. Варно е, че КВ създава и много психически проблеми, но тромбозите трябва да се изключат първо.

ПС Андерс, извини ме, кавала съм ти го. А и много хора ти го казаха. Вече прекалено дълго време не можеш да преработиш смъртта на баба си. Потърси квалифицирана помощ. Дори те насочих къде да я търсиш. Спри да търсиш разни други неща и се погрижи за себе си, не си малък. Виждаш и djoleva, дригите какво ти казват.  Ще си задълбочиш проблема и после няма връщане назад. Форумът, повече от това, не може да ти помогне.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 21:38 от Diorela

# 23 518
В кой град става това? Със сигурност лекарите не пренебрегват придружаващите заболявания. Пробвай да изискваш подробна експертиза. Аз поисках по имейл, доказах роднинска връзка и сутринта на следващия ден я получих. Беше много подробна с изредени всички лекарства и изследвания. Видях, че са направили всичко възможно. Аутопсия ние самите отказахме, по-добре лекарите да помагат на живите, и без друго са на предела на силите си.
За София. Как да изискам подробна експертиза? Не съм чувал за такова нещо? В Епикризата е много резюмирано,общо взето нищо не пише...
Момче, престани да дълбаеш и се стегни. Няма безсмъртни хора. Някои си отиват рано, други по-късно. Баба ти трябва да е щастлива на небето, че има внук, който толкова я обича. Но за тебе животът продължава. Погребах баща ми, когато бях на 36, отиде си за няколко часа, не искам да описвам как се опитваше да ме рекетира патологът в болницата (трябваше да го разпозная и да потвърдя, че е той) , че трябва да наема фирма, иначе няма да го погребат! Това в разгара на Жан Виденовата зима.
Е, още съм жива след четвърт век, не съм се сринала психически, но ще го помня винаги и понякога си плача за малко.

# 23 519
Някой знае ли плазма дали се влива по протокол, без да си търсиш донор?
Бивша колежка е в болница и казва, че ѝ вливат плазма.
Тя е с наднормено тегло, питам я дали ѝ мерят КЗ, имаше проблеми по принцип, каза, че не? Thinking

За паник атаките не знам. За мен беше важно да съм информирана и да се следя, не съм правила никакви изследвания, снимки, камо ли да изпадам в паника. Но хората са различни.

Общи условия

Активация на акаунт