Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 423
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 520
Здравейте! През м. ноември боледувах след контакт с доказано болен, имах редица симптоми, бях се изолирана за 14 дни, без тест, а когато изследвах антитела - бяха под нормата. Та е под въпрос какво точно изкарах тогава. Сега от сряда имам болки в гърлото и отпадналост. Направих два теста от аптеката - отрицателни. Утре ще направя антигенен в лаборатория. Въпросът ми е кога настъпва загуба на обоняние? Струва ми се, че моето е намалено. Съпругът ми ме е обявил за пълен хипохондрик, но аз съм много притеснена. Иска ми се всичко това да приключва!

# 23 521
При мен на 4 ден изчезна обонянието.

# 23 522
В момента съм с ковид.Понеделник получих първите симптоми,вторник джипито уж чу хрипове(да съм си купила най-простия сироп),вчера ми изчезна мирис,вкус...Вчера пуснах и антигенен.

# 23 523
В момента съм с ковид.Понеделник получих първите симптоми,вторник джипито уж чу хрипове(да съм си купила най-простия сироп),вчера ми изчезна мирис,вкус...Вчера пуснах и антигенен.

Имаш ли АБ?
Аз го започнах след като изгубих обоняние, вкус си имах.
Иначе как се чувстваш, Съни?

# 23 524
  • Sofia
Spate, аз все пак да се обадя, може да ти е някаква насока. Правех подобни пристъпи 2-3 години + тежка кашлица с обилни храчки. Когато успявах да стигна до спешен кабинет, пристъпите вече преминаваха. Правят кардиограма, няма ти нищо, имаш ПА. Само пулмологът не приемаше, че е ПА, но не можа да се докаже друго.
Накрая направих свирепа тромбоза, оперираха ме, вадиха висящи тромби, после с такъв пристъп ме приеха в болница с БТЕ , антикоагулантите започнаха да овладяват и тези пристъпи. Тогава стана ясно, че толкова дълго време съм пръскала микротромби в белия дроб, а някои от пристъпите са били алергични, но повечето - тромби. Но преди това не можа да се докаже нищо, нито с Д-димер, нито сцинтиграфия.
КВ предизвиква тромбообразуване. Симптомите при ПА, микротромби в белия дроб и алергичен астматичен пристъп са еднакви. Това го научих по трудния начин. ююпри БТЕ открих една специфика - много дълго ми се виеше свят и ми причернавяше, кръвното падаше. Но при КВ кръвното играе ( и това от опит научих) - ту ниско, ту се качва.

Моят съвет е да си провериш съсирването на кръвта, разните други неща, които са при тромби. Варно е, че КВ създава и много психически проблеми, но тромбозите трябва да се изключат първо.

ПС Андерс, извини ме, кавала съм ти го. А и много хора ти го казаха. Вече прекалено дълго време не можеш да преработиш смъртта на баба си. Потърси квалифицирана помощ. Дори те насочих къде да я търсиш. Спри да търсиш разни други неща и се погрижи за себе си, не си малък. Виждаш и djoleva, дригите какво ти казват.  Ще си задълбочиш проблема и после няма връщане назад. Форумът, повече от това, не може да ти помогне.
Diorela, Благодаря ти искрено за съветите, които са много адекватни! Бях в болница след втората ПА в неврологично отделение, правиха ми доплер, всички изследвания за тромбози, скенер на глава, отоневролог заради световъртежа и още други изследвания. Според лекарите няма тромбози, нищо притеснително нямало, все диагнозата е пост-ковид синдром. Само консултация с ендокринолог нямаше, защото имам такава преди 2 месеца и носех резултатите.
След толкова прегледи, изследвания и консултации съм наясно, че са паник атаки. Толкова са интензивни и ужасни, че ми е трудно да ги приема и да се справя с тях на този етап! Но много е важно да си наясно и да търсиш квалифицирана помощ. Дано ми се получи.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 22:32 от Spate

# 23 525
Spate, а приемаш ли някакви антикоагуланти или антитромбоцитни? Ако не са ти включени такива, може би трабва да се замислиш.
На мен, през всичките тромби, през кито минах, винаги Д-димера ми е бил в норма. Сега, с КВ също. На ММ е по-висок, той е на тромбекс, аз съм на фраксипарин, но и преди фракси, с ксарелто, беше в норма.
Та понякога не се доказва нищо при изследвания. Може да са ПА, но може и да не е. Моите пристъпи са продължавали и по 12 часа - олеква за малко, пак започва, а те на това му казваха ПА и аз се успокоявах, че това не е страшно, мъчително , но не е страшно. Доколкото съм чела, ПА продължават най-дълго до 30, 40 минути, обикновено до 10 мин, а често и по-кратко. Това също е някакъв ориентир.
Трябва да се вземат лекарства, пазещи от тромби, и то за по-дълъг период, който да покрива и късния риск от инсулт и инфаркт. Много е гаден този вирус, месеци няма отърване от последиците. Човек се подобрава, мисли, че се е измъкнал и го тресва инсулт.

ПС Ако са наистина ПА, не ги мисли, ще се оправиш с времето, не се умира от тях, нищо страшно не може да ти се случи, а и траят кратко. Но от другите се умира. Не мисли, че може да ти се случи и така ще се разреждат пристъпите. Ако ги мислиш, ще се сгъстяват. Аз си свирках 2 години, като бях повярвала, че моите са ПА.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 23:18 от Diorela

# 23 526
  • гр.София
Скрит текст:
Означава ли това, че вируса е изкаран?
Би трябвало.
Аз правих същия тест този месец, имам 2 единици резултат. Ковид , доказан с ПСР преди повече от 4 месеца.

# 23 527
Здравейте! През м. ноември боледувах след контакт с доказано болен, имах редица симптоми, бях се изолирана за 14 дни, без тест, а когато изследвах антитела - бяха под нормата. Та е под въпрос какво точно изкарах тогава. Сега от сряда имам болки в гърлото и отпадналост. Направих два теста от аптеката - отрицателни. Утре ще направя антигенен в лаборатория. Въпросът ми е кога настъпва загуба на обоняние? Струва ми се, че моето е намалено. Съпругът ми ме е обявил за пълен хипохондрик, но аз съм много притеснена. Иска ми се всичко това да приключва!
Семейството на сестра ми наскоро боледува.. Положителен тест от аптеката. Лечение от познат лекар в ковид отделение. Обоняние и вкус не са губили.

# 23 528
15 ден ми е от положителния тест,не съм губила обоняние и вкус.

# 23 529
  • Sofia
Spate, а приемаш ли някакви антикоагуланти или антитромбоцитни? Ако не са ти включени такива, може би трабва да се замислиш.
На мен, през всичките тромби, през кито минах, винаги Д-димера ми е бил в норма. Сега, с КВ също. На ММ е по-висок, той е на тромбекс, аз съм на фраксипарин, но и преди фракси, с ксарелто, беше в норма.
Та понякога не се доказва нищо при изследвания. Може да са ПА, но може и да не е. Моите пристъпи са продължавали и по 12 часа - олеква за малко, пак започва, а те на това му казваха ПА и аз се успокоявах, че това не е страшно, мъчително , но не е страшно. Доколкото съм чела, ПА продължават най-дълго до 30, 40 минути, обикновено до 10 мин, а често и по-кратко. Това също е някакъв ориентир.
Трябва да се вземат лекарства, пазещи от тромби, и то за по-дълъг период, който да покрива и късния риск от инсулт и инфаркт. Много е гаден този вирус, месеци няма отърване от последиците. Човек се подобрава, мисли, че се е измъкнал и го тресва инсулт.

ПС Ако са наистина ПА, не ги мисли, ще се оправиш с времето, не се умира от тях, нищо страшно не може да ти се случи, а и траят кратко. Но от другите се умира. Не мисли, че може да ти се случи и така ще се разреждат пристъпите. Ако ги мислиш, ще се сгъстяват. Аз си свирках 2 години, като бях повярвала, че моите са ПА.
Всъщност, при положителния ми резултат за Covid веднага започнах с Аспирин протект, по препоръка на личната ми лекарка, който пих около седмица, после ме посъветваха да премина на NatAspin, защото лесно получавам огромни синини, без да усещам че съм се ударила. Приемах го около 40 дни, заедно с други витамини и Стимол. След множеството изследвания, които показаха добри резултати, спрях всички лекарства.Сега единствено приемам витамин Д на капки, защото ми е под нормата. Толкова ми писна от множеството неща, които пиех по време на Ковид-а, както и антибиотика просто за застраховане, че вече нищо не искам да приемам. Зная, че антикуаголанти се приемат поне 3 месеца след Ковид, но лекарите решиха, че нямам нужда. Въпреки това ще започна отново NatAspin.

# 23 530
Диорела, не разбрах ти си била на Ксарелто още преди Ковида нали?
А като получи преди години БТЕ не си пиела никакъв антикоагулант така ли? И въпреки това тогава дедимерът и другите показатели за тромби са били в норми? Тогава със скенер ли ги диагностицираха?

# 23 531
Да, Дъждец, на ксарелто съм над 2 години вече. С БТЕ лежах в болница малко след операцията - тромбектомия и вече бях от 2 седмици на АК - фраксипарин, за кратко синтром, след  БТЕ минах на ксарелто. Тогава вече нямаха съмнение за ПА, преди това само пулмологът казваше не е ПА. Постепенно и пристъпите намаляха и се овладяха с АК. Последващото мнение на лекарите е, че съм пръскала микротромби преди това, а някои от пристъпите са били алергични астматични, които си продължават и сега, но рядко.  
Сега, с КВ, също подозираха тромб при пристъпа, който получих в болницата, въпреки високите дози АК. Казаха, че е кардиологичен, спазъм на малките съдове, но прилича и на БТЕ и още нещо, което не можаха да определят по симптомите и изследванията, които направиха. Оставиха ме на високи дози фраксипарин и в къщи. А изследванията - снимка, кардиограма, кръвни, бяха ок. Не зная защо, но винаги, когато са ми правили Д-димер, все е в норма, дори и сега с КВ. Лекарите нямат обяснение за това.  Скенер не са ми правили. Пратиха ме след изписването на доплер, да ме огледат добре, колкото е възможно.  Очакват ме доста други изследвания, като се възстановя малко и болниците заработят нормално.

Скрит текст:

Диорела, моля ви, престанете да плашите хора. Момичето има поставена диагноза от лекарите, вие пространно я заплашвате с тежко развитие.  Спрете се малко, инсулти, емболии, не може само това да се пише и чете.
Виждам вече няколко дни че търсите на кого да разкажете своите преживявания. Няма ли друга тема, където хората не боледуват и имат повече нерви да ви четат?

nolii , аз съм с КВ от месец, скоро изписана от болница и затова съм в тази тема. А Вие защо сте в тази тема?
Не изпитвам нужда да си споделям личните преживявания и да се жалвам, дори се въздържам от емоции. Как го видяхте това, че търся къде да си споделям, не зная. Опитвам и да повдигам духа на останалите, за да се борят и те като мен.
Плашещо би било, ако разкажа какво преживях при пристъпа и ми спасиха живота на косъм, но се въздържам от емоции. А какво плашещо намерихте в израза, че ако е ПА няма страшно и ще мине с времето?
Да разбирам ли, че Вие позволявате в темата да се коментира всичко друго, но не и най-сериозният риск при КВ?  КВ предизвиква тромби, спазми на съдовете, при това за дълъг период от време. Това е една от най-големите опасности при КВ. Пиша, за да го знаят хората и да вземат мерки навреме, с адекватно поведение и лечение,  преди да е станало късно. Ако мога да помогна дори само на един човек,  усилията си заслужават . Намирам това за правилно и отговорно поведение.
А защо, при всичките споделяния и ужас, които се изписаха в тази тема, Вие имате подобно отношение само към моите постове, при това не за първи път правите подобен коментар и ме поучавате?
Достатъчно зрял, отговорен и разумен човек съм, за да ме поучавате как да се държа. Моля Ви, не се грижете толкова за форумната психика, има кой да преценява и да се грижи. Ако Вашите нерви не издържат, не четете написаното от от мен. За друг то може да е много важна информация.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 06:27 от Diorela

# 23 532
На 30 години съм, карах го леко и многократно питах личната ми лекарка за кръворазреждащи и тя ме уверяваше, че според нея няма нужда при мен. Мъжът ми при друг личен лекар и същите симптоми също това получи като отговор.

# 23 533
На 30 години съм, карах го леко и многократно питах личната ми лекарка за кръворазреждащи и тя ме уверяваше, че според нея няма нужда при мен. Мъжът ми при друг личен лекар и същите симптоми също това получи като отговор.
Дени, следи тези дни какво е състоянието ти. Ако не си пускала кръвни, сега е моментът. Също ако кашляш повече или вдигаш т след период без т, може да помислиш за снимка/скенер.

Рори, Азитромицин ли пиеш?
Мий си ръцете с топла вода преди да мериш сатурацията и ги разтърквай. При мъжа ти пак ли показва такива разнородни стойности?
При нас единия апарат показваше по този начин при ММ и мислех, че той прави нещо грешно, защото при мен стойностите бяха винаги еднакви. Е, сега като се разболяхи тръгнах да меря, ми показва разнородни стойности и често изобщо не хваща. Според мен е някакво нарушение на кръвообращението.
Ами сега вече ни изтече карантинатя върнах се на работа.Свекървини ми са заразени.
Децата го изкараха биващо ,аз съм още измаляла,мъжа ми е супер .Кога преминава това замаляване,и аз имам още нещо като хрема секрети в носа но не точно говоря носово.
Личната ми изписа тавипек и капки билкови и каза да пия и пръскам докато мине.Правих 2 снимки имам само бронхит  и ковид изменение.

Това са ми изследванията каза да ям сини боровинки и капките с тавипека ,аспирин и антистенокардина.
Само за това разтройство нищо не помага особено,някой ако е правил комбинация от пробиотици или нещо подобно ще се радвам да сподели.За изследванията нищо не ми каза.

# 23 534
Скрит текст:
Дени, следи тези дни какво е състоянието ти. Ако не си пускала кръвни, сега е моментът. Също ако кашляш повече или вдигаш т след период без т, може да помислиш за снимка/скенер.

Рори, Азитромицин ли пиеш?
Мий си ръцете с топла вода преди да мериш сатурацията и ги разтърквай. При мъжа ти пак ли показва такива разнородни стойности?
При нас единия апарат показваше по този начин при ММ и мислех, че той прави нещо грешно, защото при мен стойностите бяха винаги еднакви. Е, сега като се разболяхи тръгнах да меря, ми показва разнородни стойности и често изобщо не хваща. Според мен е някакво нарушение на кръвообращението.
Ами сега вече ни изтече карантинатя върнах се на работа.Свекървини ми са заразени.
Децата го изкараха биващо ,аз съм още измаляла,мъжа ми е супер .Кога преминава това замаляване,и аз имам още нещо като хрема секрети в носа но не точно говоря носово.
Личната ми изписа тавипек и капки билкови и каза да пия и пръскам докато мине.Правих 2 снимки имам само бронхит  и ковид изменение.

Това са ми изследванията каза да ям сини боровинки и капките с тавипека ,аспирин и антистенокардина.
Само за това разтройство нищо не помага особено,някой ако е правил комбинация от пробиотици или нещо подобно ще се радвам да сподели.За изследванията нищо не ми каза.
 Две опаковки рекомфорт ми помогнаха. И лимонов сок.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 13:58 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт