Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 997
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 625
  • в джунглата
Дънди, как си? Hug
Успокои ли се сърцето?

Какво става с Рори, Иланг?

Да,  DeVa мисля че го поуспокоих . Между 75-90 и съм на 2 х 2,5 ББ /блокбис кор/. Разбира се, идеалния вариант е  до 80пулс,  но ми се вижда невъзможен за мен дори с лекарства.
Предполагам че е по-висок и заради кашлицата която имам и приемам още медикаменти.

За крампите и аз като примам високи дози магнезии /1000мг дневно/ не се оправят, но включа ли вит.В групата и калии нещата бързо отшумяват. Много съм доволна от "магнум антиспазми/. Мойте крампи не са със схващане , а  неперкъснато вътрешно мърдане на мускулите, все едно играят.

# 23 626
Към момичетата които са с окосмено лице споделете с какъв лазер ще ги махате космите 🤦♀
И тази гърбица дали ще изчезне или ще остане така 😣
Бриа, ако сте пила големи дози кортикостероид, а гърбицата за която споменавате е в зоната на преминаване на врата към раменете и е тип мастна топка прочетете за синдром на Кушинг и вижте дали откривате други външни белези на синдрома. Мастна гърбица на врата е един от тях. Ако прецените се консултирайте с ендокринолог, защото този синдром може да се отключи и от големи дози кортикостероиди според казаното ми от лекари.

При мен все още има температура, кога 37.4, кога 37.2, рядко е под 37. Сатурацията е добре. Когато съм си взела дозата дексаметазон кашлицата е много нарядко и повече маркираща. Когато наближи време за следващата доза се засилва и зачестява, но е много по-добре от миналата седмица. Три дни имах проблем с гласа. Днес още не съм пробвала да говоря с никой и не знам как е. Вчера имах няколко пъти много ниско кръвно, от типа 92/48 и съм все едно на 2 чашки вино, с кратко нормализиране до 120/70. Предишни дни е било и 140/90 при положение, че обикновено съм с ниско кръвно около 100/60, което не ми е съвсем по мярка, но пък съм свикнала с него. С ниското кръвно меря и нисък пулс между 55 - 77. Това може ли да е причината да се чувствам непрекъснато много уморена. Днес свършвам втория антибиотик и ще говоря с ЛЛ ще има ли и трети. Карам трета седмица от първия симптом.
При детето изглежда, че се овладя по-бързо. Сигурно това, че толкова внимавам да съм винаги с измити ръце при него, проветрявам често, веднага слагам маска и при най-малкото неразположение при мен е допринесло да се ограничи вирусния товар стигнал до него.
Обаче чистата логика показва, че най-големия вирусен товар би трябвало да е бил при ММ, а той кара най-леко и най-бързо се оправи за около 5 дни.
Факт е, че той беше единствения човек, който имаше пряк контакт с други хора, с маска и твърди и че винаги е с ръкавици на работа (поне купува и ръкавици освен маските). И теста му правен в същия ден като моя, абсолютно същия като моя беше отрицателен.
Друг интересен факт, но слава богу за тази особеност на вируса е, че 2-3 дни преди времето по което се изпоразболяхме в къщи ММ имаше двудневен контакт с възрастната си майка, но при нея не се проявиха абсолютно никакви симптоми. Съответно не си е правила тест.
Моят мъж също имаше контакт с майка си няколко дни преди симптомите и нищо й няма. По-интересното е, че е работил с хора цял ден, супер близо, без маски няколко часа преди да вдигне Т, на тях също нищо им няма.

# 23 627
Нормално ли е да се поддържа разлика в кръвното между двете ръце над 10 -17 ?
    Нормално е, стига да не е голяма разликата. На лявата ръка излиза по-ниско.
     Ама ти си питай лекар за всеки случай.
     Според тази статия, разлика над 10 се води за голяма - https://drkehayov.com/hipertoniya/kravno-nalyagane-koya-raka

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 09:41 от geizer

# 23 628
Здравейте, извинявам се ако вече е коментирано. Мъжа ми е с гърлобол, хрема и лека отпадналост от няколко дни. На кой ден от първите симптоми да си направи бърз тест?

# 23 629
  • в страната на чудесата
Здравейте, извинявам се ако вече е коментирано. Мъжа ми е с гърлобол, хрема и лека отпадналост от няколко дни. На кой ден от първите симптоми да си направи бърз тест?
Днес

# 23 630
geizer, видях статията, благодаря. Питах кардиолога, нищо не каза, затова попитах и тук, някой може да се е сблъсквал с такова нещо. При мен е по-високо ту на едната, ту на другата ръка, а разликата беше към 17.

Зная, че при КВ  кръвното много играе, че пулсът играе, че сърцето прескача. Лекарите казаха, че всички са така. Една сестра каза, че октомври го е карала и сърцето й още прескача. Има и виене на свят, дори и при добро кръвно и сатурация.
За тези, на които кръвното и пулса играят, не се притеснявайте толкова, всички били така, но и не се успокоявайте прекалено и ходете на прегледи, за да се овладяват нещата навреме.
НА ММ кардиологът, освен неговите лекарства, му даде и някакъв леко успокояващ сироп за прескачането, каза му, че помагал. Но ММ си е с високо кръвно от преди КВ.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 12:13 от Diorela

# 23 631
Моята свекърва кара вируса през ноември и още не е съвсем във форма. По принцип има проблеми с бъбреците и казва че е имала нисък хемоглобин и преди, което са обяснявали с проблема с бъбреците. Приема малтофер от 3 седмици, но изследванията днес не показват повишаване на хемоглобина, отново е 89. Тези дни ще се консултира с нефролог, но се чудя може ли ковид да е отключил проблем с ертироцитите и затова да е така?

# 23 632
Моята свекърва кара вируса през ноември и още не е съвсем във форма. По принцип има проблеми с бъбреците и казва че е имала нисък хемоглобин и преди, което са обяснявали с проблема с бъбреците. Приема малтофер от 3 седмици, но изследванията днес не показват повишаване на хемоглобина, отново е 89. Тези дни ще се консултира с нефролог, но се чудя може ли ковид да е отключил проблем с ертироцитите и затова да е така?
Важно е да се знае дали ниския хемоглобин се дължи на ниски нивана желязо,би следвало да се изследва групата B витамини,фолат б12.Пиша го от личен опит с хемоглобинът.

# 23 633
Важно е да се знае дали ниския хемоглобин се дължи на ниски нивана желязо,би следвало да се изследва групата B витамини,фолат б12.Пиша го от личен опит с хемоглобинът.
Само ПКК пуска последно

# 23 634
Само ПКК пуска последно
Трябва да изследва Желязо, ЖСК, Феритин, Витамин Б12 и да направи ако може консултация и с хематолог.

# 23 635
Само ПКК пуска последно
Трябва да изследва Желязо, ЖСК, Феритин, Витамин Б12 и да направи ако може консултация и с хематолог.
Да не казвам задължително.

# 23 636
  • София
Да,  DeVa мисля че го поуспокоих . Между 75-90 и съм на 2 х 2,5 ББ /блокбис кор/. Разбира се, идеалния вариант е  до 80пулс,  но ми се вижда невъзможен за мен дори с лекарства.
Предполагам че е по-висок и заради кашлицата която имам и приемам още медикаменти.
дънди, а сърцебиенето намаля ли? Аз ходих при друг кардиолог за второ мнение и се оказах с перикарден излив. Предписа ми Корлентор и Колхицин. Пулсът спадна още след второто хапче и вече не вдигам над 85, но сърцебиенето, слабостта и задъхването не се повлияват ни най-малко до момента.

# 23 637
Само ПКК пуска последно
Да не казвам задължително.
Благодаря,  момичета!

# 23 638
ПКК, СУЕ и С-Реактивен протеин, феритин, Д-димер, AST, ALT, LDH, креатинин
"Витамин Б12 + Витамин Д"
Това мисля да пусна профилактично "пост ковид"  нещо друго да предложите ?Вечерно време съм все в едни черни мисли и искам максимално да се погрижа детето да не остане пълен .....

# 23 639
Вечерно време съм все в едни черни мисли и искам максимално да се погрижа детето да не остане пълен .....
Недей, повечето сме така. Коварен вирус!!! Тези мисли и на мен ми минават през ума, но аз загубих и близки, та още повече ми е черно. Опитвам се да си върна старите навици, да си намирам интересни и ненатоварващи теми, дори тук във форума, но безуспешно. От семейството ми никой не се разболя / или не сме разбрали / и май само аз съм в депресия. Не срещам разбиране... Тези неща са "глезотийки" за другите.
Затова си налагам да се стегна.
Трудно е.

Общи условия

Активация на акаунт