Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 118
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 895
  • Ланкър, планините Овнерог
Колко време след втората доза се пуска тест за антитела, за да е верен?

# 23 896
Аз си пуснах след 6 седмици теста за антитела, след втора доза, процентен за неутрализиращи (така разбрах от хората, че е най-добър този тест) Но някъде след 4 седмици вече може са писали, за по-рано ...може да не е точен и да се променят към по-добро нещата. Така поне съм чела и каквото пишат хората...все повече разбират. Внимавайте с тестовете обаче, не всяка лаборатория ги прави май ясно и което ви точно интересува разбирам. Ще искате за неутрализиращи антитела след втора ваксина , някъде 40 лв струва и малко. Моят го правих в Пирогов, доволна съм, чака се за резултат към 3-4 дни обаче.

# 23 897
Скрит текст:
след месец нещата ще са същите с електронните рецепти.
ЛЛ изписва прочетените лекарства и ти отиваш в аптеката да ги купиш.

След месец може би. В момента нямаме рецепта при такова назначение, нали?
не, нямаме , а трябваше да имаме.
но принципа е еднакъв - няма среща на ЛЛ с пациент.
ако сега си недоволна след месец надали ще си.

Така ли?
Че те ще фалират ЛЛ.
Нали сега за рецепта вземат по 2.90.
Не вярвам безвъзмездно да ги пишат, та даже елелктронно.

Милинка, и мен така ме лекуваха, нямаше проблем с купуването без рецепта, но ако имах, можех да си възстановя разходите от ДЗО.

Аз предлагам да се сложи край на безкрайния дебат за/против КС.
Също съм на мнение, че не са безусловно нужни при КОВИД.
А освен това мисля, че на доста хора проблемите със сърцето са свързани с ползването на КС.
Такива от рода на висок пулс примерно.

# 23 898
    Здравейте, след изкаран ковид от баща ми, който е с митрална недостатъчност и пиеше синтром по схема, сега е само на аспирин, от 2-3  дни има червени и лилави петна по краката. Преди 5-6 дена кървя от носа, два дни тече, после спре и така. Пи 3 витамин С след консултация с лекар по телефона. На какво може да се дължи това? На кислород е все  още, става и ходи с помощта на проходилка. Карантината изтича днес и трябва да отиде на контролен преглед понеделник/вторник

# 23 899
    Петната ще минат. Аз съм на синтром и все съм синя по краката.

# 23 900
    • София
    [/quote]

[/quote]
    Изобщо не говоря за недоволство. Питам, ако пратя някого в аптеката да купи издиктуваните лекарства, официално с рецепта ли са изписани или не? Издиктувала ги е ЛЛ на мъжа ми по телефона. Конкретно ме интересува единия препарат (дексаметазон), който едва ли ще го дадат без рецепта.

DeVa, благодаря за информацията. Той също е с ДЗО, но разбирам, че макар и диктувани от лекари, това не са рецепти и няма ел.рецепти. Антикоагуланта, който препоръчаха от Бърза помощ, е доста скъп, но за него няма рецепта, а и с милион обяснения са го дали в аптеката.

# 23 901
    deni_ds, наскоро четох за кожни прояви при КВ, че имам ранички, май имаше описани и такива. Ето тук:
    https://www.thelancet.com/journals/lanrhe/article/PIIS2665-9913( … )30420-3/fulltext
    Трябва да го види лекар.

# 23 902
      Здравейте, след изкаран ковид от баща ми, който е с митрална недостатъчност и пиеше синтром по схема, сега е само на аспирин, от 2-3  дни има червени и лилави петна по краката. Преди 5-6 дена кървя от носа, два дни тече, после спре и така. Пи 3 витамин С след консултация с лекар по телефона. На какво може да се дължи това? На кислород е все  още, става и ходи с помощта на проходилка. Карантината изтича днес и трябва да отиде на контролен преглед понеделник/вторник
      Според мен (без да съм медицинско лице) кръвта е разредена в повече.

# 23 903
      И аз мисля, че е разредена в повече.
      Майка ми имаше такива синини и кръвоизливи, без КОВИД. Като ѝ намалиха Клопидогрел наполовина, изчезнаха.

Гейзер, Пфайзер си сложи.
      Модерна и тя има реакции при някои пациенти.

# 23 904
      И аз мисля, че е разредена в повече.
      Майка ми имаше такива синини и кръвоизливи, без КОВИД. Като ѝ намалиха Клопидогрел наполовина, изчезнаха.
      Скрит текст:
      Гейзер, Пфайзер си сложи.
      Модерна и тя има реакции при някои пациенти.

Цитат
      червени и лилави петна по краката
      Не зная, все пак е бил на синтром, а сега от аспирина да се разреди толкова... Да, кървенето от носа навежда на такива мисли. Трябва да го види лекар, да прецени от какво са петната.

deni_ds, тук има и някакви снимки, ако нещо ти заприлича. Но не разбрах дали снимките са от КВ, или на заболяванията , които имитира.
      https://www.ajemjournal.com/article/S0735-6757(20)30486-1/fulltext

# 23 905

[/quote]
      Изобщо не говоря за недоволство. Питам, ако пратя някого в аптеката да купи издиктуваните лекарства, официално с рецепта ли са изписани или не? Издиктувала ги е ЛЛ на мъжа ми по телефона. Конкретно ме интересува единия препарат (дексаметазон), който едва ли ще го дадат без рецепта.

DeVa, благодаря за информацията. Той също е с ДЗО, но разбирам, че макар и диктувани от лекари, това не са рецепти и няма ел.рецепти. Антикоагуланта, който препоръчаха от Бърза помощ, е доста скъп, но за него няма рецепта, а и с милион обяснения са го дали в аптеката.
      [/quote]
      Моят опит с лекарства, изписани по телефона- в една аптека само ми искаха бележка за антибиотик. Казаха, че може с някакъв номер(не телефонен, а нещо като код) на ЛЛ да ми дадат и аз й го исках.
      Понеже нямаха всичко в тази аптека ходих до друга, поискаха ми рецепта, като казах ,че нямам ми дадоха без проблем.
      Опитайте да поискате от ЛЛ номера му.

# 23 906
      Имайте предвид, че от юни вече няма да има хартиени рецепти, а само електронни. Трябваше да е от 1 май, но заради няколко болници пак отложиха.

# 23 907
      • пустинята Гоби
      Moderna е сравнително нова компания, а Pfizer e стара и позната. Да не спекулираме коя ваксина е по-добра, въз основа на лаишки доводи като цената. Всеки да си слага която ваксина намери и прецени.

И между другото си има тема за това, тази е с друга насоченост.

# 23 908
      • София
      Ваксината “Файзер” си има едно П отпред Wink . А иначе между Пфайзер и Модерна, бих избрала Модерна по съвет на блъзък лекар, който твърди, че е по-пречистена.

# 23 909
      • пустинята Гоби
      Всъщност е Файзер. И не е ваксината, а производителя.

Общи условия

Активация на акаунт