Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 287 990
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 23 925
  • Пловдив
Смятам, че всеки трябва да е свободен да сподели това което има нужда да сподели. Останалите имат право да прескочат, да не отговарят.
Стига вече с тези нападки кой какво е писал.
Трябва да се подкрепяме, не да се заяждаме. Притеснявам се, че не оздравявам и имам нужда да "изслушам" всеки в темата. Достатъчно съм голяма да преценя какво да правя със споделената информация.

Прекрасно си го написала, Рори. Точно същото си мислех тези дни, четейки темата. Не мога да разбера нападки към човек, който споделя през какви изпитания е минал и дава насоки и разяснения с цел да е полезен с иниформация. Също и призиви от рода на "Стига си плашил/а". Хората просто споделят личните си и на техни близки преживявания и изводите, които са си направили и които с нищо не задължават никого. Никой се е дошъл да ни плаши.
По-плашещо ще е да не знаем какво се случва.
Благодарение на тази тема, аз мисля, че ако се сблъскам с вируса, ще съм поне донякъде подготвена поне с информация.

Писах преди месец да попитам нещо конкретно, след което безброй разбирачи почнаха да ми обясняват какво да пия и какво не.
Не влизам да се заяждам, просто отблъсквате хора, които имат нижда от помощ на момента с вашите километрични разсъждения на всяка страница.

happy1, а не допусна ли, че тези хора, които иронично наричаш "разбирачи" са проявили съчувствие и са искали да ти бъдат от полза със съветите си? Може да не са знаели отговора на конкретния ти въпрос, но са искали да помогнат все пак с насоки. Хем си питала нещо в темата, хем се дразниш, че си получила много съвети. Или очакваш, че темата е само за въпроси и кратки телеграфни конкретни отговори?  
Лека бременност ти желая и много щастие!

На всички болни пожелавам бързо и напълно възстановяване!

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 17:36 от marzeliva

# 23 926
  • Пловдив
Нека не изпадаме в конфликти. Всеки да си взима каквото му е полезно от споделеното.
Най-малко човек получава подкрепа, дори и виртуална - от помощ е.

Аз наминавам да кажа, че ние сме добре. Баба ми днес си измерила сатурация 99 след кислород. Иначе 95-96 поддържа. Към края на месеца ще ходим на рентген или скенер.
Благодарна съм на вас, на всички хора, които се молиха да се оправи и на Бог, който я запази. Heart

Бъдете здрави!

# 23 927
happy1 ,извинявай ама влезе написа два фермана колко тъпа е темата и как те дразни ,абсолютно ненужно .
Темата ми помогна и помага  в изключително  тежък момент само с това ,че я има и че можех да пиша в нея .
Това не е професионален медицински форум ,мисля че е ясно на всички освен теб явно ?!?!

# 23 928
happy1, не зная колко съм оздравяла и какви статистики четеш, че след 14 дни човек е здрав, но преди малко пак имах криза, с тежък задух, играещо кръвно от високо до ниско, пулсът ми скочи много,  неповлияващи се от помпичката и кислорода . Защото още съм на кислород в къщи.  Имах други проблеми, за повече от час, още ги има, но вече е по-леко и преминава.
Между другото , пулмологът д-р Симидчиев, също има тема за въпроси във форума, можеш към него да отправяш въпросите си, щом тук не те удовлетворява. Той е лекар, експерт по КВ. https://www.bg-mamma.com/?topic=1201466 Надявам се, че тази информация е полезна за теб.

Радвам се за теб, че бързо си се възстановила, поне от думите ти излиза така. Желая ти лека и безпроблемна бременност, леко раждане  и хубаво здраво бебоче, което много да те радва! Heart

А на всички останали, леко боледуване и бързо и безпроблемно възстановяване!!! Прегръщам ви!

ПС Благодаря на всички ,които ме подкрепяте. Това ми дава смисъл да продължа.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 17:37 от Diorela

# 23 929
Мили хора, след прием на антибиотик втори ден и една инжекция Кортикостероид с удължено действие Дипрофос, продължава да вдига температура сутрин и вечер около 38.5. Нищо друго му няма, кашлица почти няма, болки също, само тая смотана гад температура.

Температура над 38 до 38.7 имах и след 6-7 дни на антибиотик. Вчера ми беше 18 ден на антибиотици (вече пия трети) и имах температура 37.6 еднократно, най-често 37.2, но на моменти 37.4. От два дни съм на два антибиотика едновременно и за пръв път откак се разболях след втората таблетка на третия антибиотик при две последователни мерения на температура съм под 37 съответно 36.9 и 36.8. От 10 дни може би съм и на дексаметазон. И аз съм с двустранна пневмония и все още кашлям, но вече много по-рядко от миналата седмица. Зависи неговия организъм с какви темпове ще успее да се пребори.
Трябва да имате предвид, че с това заболяване всичко е много по-различно като реакция на организма. Не става както е ставало при предишни вирусни или бактериални заболявания. Пожелавам на съпруга ви бързо оздравяване!

Ние всички сме нулева положителна група. Уж най-малко рисковата. Карахме болестта различно като продължителност и тежест. Аз вече съм 23 дни от първия симптом и още не съм се оправила.
Няма как да се правят каквито и да е изводи при толкова разнородно проявление.

Благодаря много! Съжалявам много, че сте го карали толкова тежко, но е добре да чуя, че температурата не е толкова причина за притеснение. Във вторник сме на контролен при пулмолога, стискайте палци да е по-добре. Със сигурност ще пие поне още 6-7 дни антибиотик, но поне да се почувства човек малко.
И един въпрос, възможно ли е, ако средния пръст е по-дебел да отчита отклонения при сатурацията? Че на средния му показва пулс 210, той няма такъв и сатурация 93, а на показалеца е 110 пулс и сатурация 95-96... Та не не знаем кое да гледаме.
Бързо възстановяване на всички, а другите дано не го срещат!

# 23 930
Цитат
е на средния му показва пулс 210, той няма такъв и сатурация 93, а на показалеца е 110 пулс и сатурация 95-96... Та не не знаем кое да гледаме.

Най-добре замери пулса с ръка на китката за 1 минута. Така ще знаеш точен ли е апарата и коя стойност да гледаш. На мен на всеки пръст ми показва еднакво. 110 е по-вероятен, това 210 нещо не е наред.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 17:53 от Diorela

# 23 931
Цитат
е на средния му показва пулс 210, той няма такъв и сатурация 93, а на показалеца е 110 пулс и сатурация 95-96... Та не не знаем кое да гледаме.

Най-добре замери пулса с ръка на китката за 1 минута. Така ще знаеш точен ли е апарата и коя стойност да гледаш. На мен на всеки пръст ми показва еднакво.
На ръка измерен пулса беше 109-110. И на мен на всички пръсти ми показва еднакво, но неговите са малко по-дебелички от моите. А той използваше средния.

# 23 932
Хепи1, а като влезе и написа 2/3 от страницата цитат в цитат, в цитат....не мижах честно да проследя колко са, то какво точно направи. Не се ли случи онова, в което обвиняваш останалите? По принцип никой тук не е длъжен да отговаря на някого. Никой не дължи нито определено отношение, нито съвети с определена насоченост. Кой колкото може споделя, помага, търси успокоение, аз например я чета, защото искам да съм подготвена доколкото мога ако се случи да се разболея. В друга държава съм, нямам много доверие на лекарите, не съм се сблъсквала с тяхното лечение.
А ти като леко "ощипана" госпожица реши да подскочиш, че някой не те е отразил или не е било по начина, по който ти се иска. Ами, стават такива неща. Не винаги някой може да отговори, а не винаги онзи, който може, успява да прочете въпроса. Като не ти харесва, направи тема и пиши в нея. Но не мисля, че ще бъде допусната.
Аз съм леко обнадеждена. По едно време имаше много болни в темата, много критични, влизах с тежко чувство да чета и се притеснявах и връщах назад да проверя какво е станало. Сега като че ли ми се струва, че положението е малко, една идея по-добре. Не знам де...искам ми се да е така.

# 23 933
Сатурацията се мери на пръста, на който се отчита най-високият резултат. Защото другите пръсти могат да имат артритни изменения.

# 23 934
Бръм, днес гледах математика от НОЩ, каза , че тенденцията за заразяване е паднала под 1, на доста места под 2, под 3, каквото и да означават тези цифри.  Той ги цитира точно за областите. Мен като ме изписваха, събираха двата етажа заедно, хората намаляха. Та дано свърши тази вълна. За сега е намаляла силно. И дано не се развихри пак заради празниците.  И дано не идват и други вече.

А на всички прескочили до тук, пожелавам:
Късмет, не се заразявайте!!!

# 23 935
  • Sofia
И аз да се включа, че днес ми е 32 ден от положителен тест и 15 ден от изписване (бях хоспитализирана, поради двустранна пневмония). Преди седмица приключих с АБ и бромхексина. Към момента продължавам да пия Медрол, вече по 1 т. дневно и след няколко дни ще приключа с КС, както и с приема на Фамотидин и Антискенокардина.  Но ще продължа да си пия витамините Е+С+А+Д+селен.  Като цяло се чувствам добре, но на моменти ми липсва кондиция, както и това че бързо се уморявам и трябва да поседна или просто да си почина (това доста ме "озадачава"Frowning1), т.е чувствам се изцедена или все едно са ми дръпнали шалтера...т.е енергията/живеца ми е в долна граница. На 12 май ми изтича болничният и  ще съм на работа. Бъдете здрави и бързо възстановяване на тези, които се борят с тази гадина.

# 23 936
Lady Royal, това с умората май продължавало доста дълго време. Не се презорвай, за да се възстановиш по-пълноценно.

ПС happy1, пропуснах да ти кажа защо не цитирам имената на лекарите. Едните са ми приятели, които ни помагаха ,съветваха, назначаваха терапии и още го правят, другите ме лекуваха в болницата. Посочвала сум  специалностите им от време на време. Отношенията са лични, не съм поискала тяхното съгласие, да посоча имената им в публичен форум, затова не пиша имената им. Не е коректно към тях.   Не е като ходих на преглед при д-р Едикойси. Казвала съм, да са живи и здрави приятелите, че винаги са ми помагали в трудни моменти. Имам много приятели лекари, съученици и други.
А и да ги напиша, с какво би ти помогнало това?
Но тук ,във форума, има хора, на които помогнах и опитвам да помагам в момента с реални действия. Правя и това, когато мога. И те разбраха някои хора от контактите ми, разбраха за нивото им на компентентност. На кого съм помогнала, на кого опитвам да помогна, също ще замълча, пак защото не е коректно. Те си знаят и не е нужно да се афишира. Не ме интересува дали за някого звучи като ЕЖК.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 18:19 от Diorela

# 23 937
  • Ланкър, планините Овнерог
Имам две пневмонии зад гърба си (нековидни) и помня тази умора. Минава, но си иска време.

# 23 938
Скрит текст:
Темата е ужасно разводнена. Не е ли идеята да пишат болни хора или хора с близки такива- като чета се хващам за главата- то се обсъждат терапии, лекарства.. това че при един е проработило едно, не значи че и при друг ще бъде така..Вече половин доктори станали някои от вас, чак дават съвети и назначават терапии. Докато намери човек мнение по темата минава половин час.
Точно аз питах преди 5страници никой нищо,надявайки се,че ще получа съвет ,защото на думите на ЛЛ на майка ми не вярвам,изхождайки, че отиде с температура а ЛЛ я върнала с думите( не съм склонна даже антибиотик да изпиша)та се стигна да колабира БП болница, да се разбере и потвърди че е с Ковид,при това с жена ми бяхме сигурни,че е това, споделяйки но симптомите  по телефона на нас.
Направихте я на боза тази тема и отново да благодаря на твзи които ми бяха отговорили на 1то питане.Кой какво си мери в темата файда от такива постове няма.
Спомням си поста ти. Аз лично замълчах, защото не знаех  какво да ти кажа. Но бях шокирана от този отказ ада я приемат. Извинявай за това. Но не си спомням да са те нападнали. 
Как е майка ти сега?

# 23 939
Значи всички познати и колеги които са карали вируса, включително и аз 9 месеца вече, мога да каже че физически изобщо не съм същата. Изморявам се доста по бързо от преди.

Общи условия

Активация на акаунт