Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 118
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 910
  • София
Всъщност е Файзер. И не е ваксината, а производителя.
Даже, ако трябва да сме точни - Pfizer -Biontech;)
А при положение, че основателят й е германец (Karl Pfizer), то “П”-то не е за изпускане:), макар, че като цяло е “поамериканчено произношението. Simple Smile
(Това малко офф-топик и за разнообразяване на темата)

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 17:03 от Skiorche

# 23 911
  • пустинята Гоби
Поамериканченото произнасяне сигурно се дължи на факта, че фирмата е американска. Кой как се е казвал в Германия не знам, то си има едно възприето наименование - официалното. На български Пфайзер, на английски Файзер. Пък кой както иска да ѝ казва на фирмата/ ваксината. Факт е че е стара и изпитана. Модерна е нова фирма с един известен препарат - ваксина за ковид.

# 23 912
Темата е ужасно разводнена. Не е ли идеята да пишат болни хора или хора с близки такива- като чета се хващам за главата- то се обсъждат терапии, лекарства.. това че при един е проработило едно, не значи че и при друг ще бъде така..Вече половин доктори станали някои от вас, чак дават съвети и назначават терапии. Докато намери човек мнение по темата минава половин час.

# 23 913
happy1, точно така, тук пишем болни хора и споделяме опит. На мен днес ми е 37 ден. Следя темата , откакто се заразих. Не следя другите за КВ.  Темата наистина стана огромна. Питай каквото те интересува и предполагам , веднага ще получиш отговори. Както се случва непрекъснато.
Не разбирам какво , според теб, трябва да пишем, ако не споделяме терапии, лекарства и при кого какво е проработило? И се подкрепяме взаимно, даваме си сили да преминем през това изпитание КВ, страдаме заедно мъката на някого.  Знаеш ли колко сили ми даде на мен лично, когато разбрах колко хора тук се молят за мен, да се преборя в болницата! И съм им много благодарна!!!
Ами да, от време на врем опитваме и да се разведрим. Това също помага много.
Доста полезна информация има  в темата. А има и търсачка във форума.

ПС
Цитат
© Пфайзер Люксембург САРЛ Клон България
- така е записано в сайта на бг клон.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 14:39 от Diorela

# 23 914
happy1, точно така, тук пишем болни хора и споделяме опит. На мен днес ми е 37 ден. Следя темата , откакто се заразих. Не следя другите за КВ.  Темата наистина стана огромна. Питай каквото те интересува и предполагам , веднага ще получиш отговори. Както се случва непрекъснато.
Не разбирам какво , според теб, трябва да пишем, ако не споделяме терапии, лекарства и при кого какво е проработило? И се подкрепяме взаимно, даваме си сили да преминем през това изпитание КВ, страдаме заедно мъката на някого.  Знаеш ли колко сили ми даде на мен лично, когато разбрах колко хора тук се молят за мен, да се преборя в болницата! И съм им много благодарна!!!

ПС
Цитат

На мен лично нищо не ми трябва- бях болна от корона вирус преди повече от 3 седмици и съм си ок. Следя темата от интерес, например кога да си направя тест за антитела, такива неща. Но ми идва в повече обсъждане от хора с немедицинско образование, какво да се включи в терапията и какво не. Още повече че звучи несериозно- един доктор ми каза, малко като приятел на приятел на познат. Доктора няма ли си име? Ако е толкова сигурен в това, което уж е казал, със сигурност би го казал публично.
Едни и същи хора пишат в темата и дъвкат едно и също и така се губи малкото полезна информация, която има в теи 1500+ страници..

На теб ти е 37 ден, в които си болна? Интересно, нали след ден 14 се водиш оздравял?

# 23 915
Темата е ужасно разводнена. Не е ли идеята да пишат болни хора или хора с близки такива- като чета се хващам за главата- то се обсъждат терапии, лекарства.. това че при един е проработило едно, не значи че и при друг ще бъде така..Вече половин доктори станали някои от вас, чак дават съвети и назначават терапии. Докато намери човек мнение по темата минава половин час.
Точно аз питах преди 5страници никой нищо,надявайки се,че ще получа съвет ,защото на думите на ЛЛ на майка ми не вярвам,изхождайки, че отиде с температура а ЛЛ я върнала с думите( не съм склонна даже антибиотик да изпиша)та се стигна да колабира БП болница, да се разбере и потвърди че е с Ковид,при това с жена ми бяхме сигурни,че е това, споделяйки но симптомите  по телефона на нас.
Направихте я на боза тази тема и отново да благодаря на твзи които ми бяха отговорили на 1то питане.Кой какво си мери в темата файда от такива постове няма.

# 23 916
На теб ти е 37 ден, в които си болна? Интересно, нали след ден 14 се водиш оздравял?
Оздравял само за статистиките. Аз на 15-тия ден влязох в болницата. Ако бях здрава,  дали щяха да ме държат още 10 там? И после още 14 задължителна карантина? Да не говорим, че дори на 68-мия ден от първите симптоми все още не съм здрава...

# 23 917
Аз изпитвам яд,че вече има свободно ваксини,  а баба си отиде преди това. Става въпрос за дни..Тя искаше да се ваксинира и дори отиде,точно тогава спряха АЗ за няколко дни. Заради скапаната държава в която живеем и кашата в която сме забъркани. Умирам от яд,няма никаква справедливост в този свят! Оставиха най-болните хора да преминат през вируса и който оцелее..  Още малко и ще емигрирам от тази държава завинаги!

# 23 918

ПС
Цитат

На мен лично нищо не ми трябва- бях болна от корона вирус преди повече от 3 седмици и съм си ок. Следя темата от интерес, например кога да си направя тест за антитела, такива неща. Но ми идва в повече обсъждане от хора с немедицинско образование, какво да се включи в терапията и какво не. Още повече че звучи несериозно- един доктор ми каза, малко като приятел на приятел на познат. Доктора няма ли си име? Ако е толкова сигурен в това, което уж е казал, със сигурност би го казал публично.
Едни и същи хора пишат в темата и дъвкат едно и също и така се губи малкото полезна информация, която има в теи 1500+ страници..

На мен ми е 24 ден откакто съм болна. Не се водя, болна съм и  съм 19 ден с антибиотици - 3ти вече, тежката артилерия и кортикостероид, а още съм с температура пък било то и 37.2, кашлица и един куп други проблеми. Ти може би са карала леко. Чудесно! Но при всеки е различно. Темата е за всички, които са имали малшанса да се разболеят. Смятам, че всеки трябва да е свободен да сподели това което има нужда да сподели. Останалите имат право да прескочат, да не отговарят.
Стига вече с тези нападки кой какво е писал.
Трябва да се подкрепяме, не да се заяждаме. Притеснявам се, че не оздравявам и имам нужда да "изслушам" всеки в темата. Достатъчно съм голяма да преценя какво да правя със споделената информация.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 15:52 от Рори72

# 23 919

ПС
Цитат

На мен ми е 24 ден откакто съм болна. Не се водя, болна съм и  съм 19 ден с антибиотици - 3ти вече, тежката артилерия и кортикостероид, а още съм с температура пък било то и 37.2, кашлица и един куп други проблеми. Ти може би са карала леко. Чудесно! Но при всеки е различно. Темата е за всички, които са имали малшанса да се разболеят. Смятам, че всеки трябва да е свободен да сподели това което има нужда да сподели. Останалите имат право да прескочат, да не отговарят.
Стига вече с тези нападки кой какво е писал.
Трябва да се подкрепяме, не да се заяждаме. Притеснявам се, че не оздравявам и имам нужда да "изслушам" всеки в темата. Достатъчно съм голяма да преценя какво да правя със споделената информация.

Изобщо не карах леко.. Бях писала по-напред в темата- с алергия към аналгин и парацетамол съм, бременна. На ехограф на белите дробове се видя двустранна пневмония, отслабено дишане и още куп неща. Дали съм го карала леко- с 39 температура и почти без лекарства, понеже каквото мога да пия, не се изписва при бременност. Не съм споделяла каква е била терапията при мен, защото тя е индивидуална, според моето състояние.

Писах преди месец да попитам нещо конкретно, след което безброй разбирачи почнаха да ми обясняват какво да пия и какво не.
Не влизам да се заяждам, просто отблъсквате хора, които имат нижда от помощ на момента с вашите километрични разсъждения на всяка страница.
Като не оздравяваш на 20 ден отиваш на доктор и пак и пак, докато не оздравееш. Правиш нещо градивно, полезно за себе си- тук си чешеш езика, всеки си знае.
Аз лично спирам да следя темата, защото не ми е полезна.

Бъдете здрави!

# 23 920
Рори, кураж и търпение. Става бавно, но ще мине. Аз боледувах ей така леко, 2 месеца и половина. От които 30 дена бях на Вибрамицин с Ципрофлоксацин.
И аз ей така си мислех че край няма това чудо. Ама мина и сега съм добре. И при теб ще мине, не се тревожи. Само се следи за нови симптоми или влошаване, за да се действа веднага с лечението.
    Т. мина последна. Сигурно още 3 месеца след като се почувствах добре играеше нагоре, надолу, ама се нормализира и тя накрая.
    Имам чувството че се държи на супер продължителна имунна реакция. Сякаш имунната система не може да се успокои.
Аз направих астма, задна хрема. Едно давене във собствен сос... Все алергия спрягаме, а имуноглобулина в норма. Още съм суперчувствителна към дим и прахоляци и съм на помпичка. Ама като цяло съм си  добре.

# 23 921
Благодаря много, Гейзер! Наистина имам нужда хората да споделят как са минали през това изпитание.
Не е само температурата. Споделих за нея заради Мира, която се тревожи за мъжа си, че това чудо не е като другите болести. Непрекъснато избиват нови проблеми, но да важно е човек да вярва че ще се справи.
От сърце ти желая да си се възстановила и от тук нататък от здраве да не се отървеш!

Изключително егоистично е уж възрастни хора да държат сметка на други хора какво ще пишат и споделят. Дни на ред се разиграват словесни схватки вместо просто да се подкрепяме.

# 23 922
Ами имам намерение и да се ваксинирам и се надявам с това да приключа със срещите ми с този вирус Joy
    Понеже някои попитаха, в Гърция в края на месеца казаха че ще дадат право на избор на ваксина за 30-44 годишните.

# 23 923
Двоумя се между Файзер и Модерна. Вие коя ваксина бихте избрали?
За Модерна съм чувал, че активната съставка е 5 пъти повече от тази на Пфайзер, не знам дали ще е по-ефикасна, но общо взето и двете са много добри ваксини с изключително висока ефективност и поносими странични ефекти.

# 23 924
Благодаря. Мен ме интересува най вече добрата защита срещу различните варианти, че тука си имаме вече и южно-африкански, а доколкото знам ваксините по трудно се справят със него.

Общи условия

Активация на акаунт