Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 629
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 24 135
lady_Joy, моля те, дай рецептата как се приготвя? Това не го знаех. Благодаря!

Sparkles, същата история съм. А ти отиди на гастроентеролог навреме, че проблемите могат да станат хронични. Май и в стомаха удря тази гад. Основно се храня с кисело мляко, да не ме запича - по 1-2 кофички на ден. Кардиологът каза, че не е успял да ми порази сърцето, добре е. Но ми отключи старите проблеми с пристъпи, да пръскам микротромби в белия дроб, дето уж се бяха уталожили с антикоагулантите, също и алергичните астматични пристъпи. И сега лекарите пак гадаят, защото не би трябвало да имам такива - на много висока доза фраксипарин съм все още, на добра доза КС. И не би трябвало да е някое от двете. Ама знае ли човек тоя КВ какви ги върши...
И все повече при мен нещата вървят на някакво кофти автоимунно, все още неоткрито заболяване, от регистъра на ревматолозите. Та ме чакат много изследвания.  И алерголозите искат да ме приемат, да проконтролират астмата и алергията поне...
Охх, писна ми от обиколки по лекари и болници. Искам вече да живея нормално...

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 07:22 от Diorela

# 24 136
  • София
Sparkles, да, горе долу е точно там, където го описваш. Сякаш някой ми забива шило в гърба, чак до сърцето. Случвало ми се е и преди, но все с рехабилитация се е решавал въпросът. Сега ще ги погледна какви са тия точки, благодаря!

# 24 137
милинка, с тази болка , отиди да те види кардиолог - ЕКГ и задължително ехокардиография. КВ много удрял в сърцето с перикардити, така ми каза кардиологът при прегледа. И не отлагай! Да се изключи кардиологичен проблем. А ако е само невралгична болката, ще се справяш после.

# 24 138
Кардиоложката която е прегледала майка ми и казала,че Ковид отключва стари заболявания,и я е питала на младини от какво е боледувала и какви проблеми е имала.Поне я е упътила на някъде,ще пуска кръвни изследвания доста  ,ехокардиография и от там ще се търси подходящо лечение след Ковид.Бъдете здрави.

# 24 139
  • София
милинка, с тази болка , отиди да те види кардиолог - ЕКГ и задължително ехокардиография. КВ много удрял в сърцето с перикардити, така ми каза кардиологът при прегледа. И не отлагай! Да се изключи кардиологичен проблем. А ако е само невралгична болката, ще се справяш после.
Този проблем го имам от поне 10 години. Не ми е за пръв път, но досега съм ходила при мануални терапевти и рехабилитатори, за да се успокои болката.
Не е инфаркт (при предишните пъти са ме изследвали), плексит е, в случая ще трябва да решавам проблема с хапчета и мазила.
Така или иначе, като мине карантината, ще ходим на изследвания и прегледи.

# 24 140
  • в кукувиче гнездо
Този проблем го имам от поне 10 години. Не ми е за пръв път, но досега съм ходила при мануални терапевти и рехабилитатори, за да се успокои болката.
Не е инфаркт (при предишните пъти са ме изследвали), плексит е, в случая ще трябва да решавам проблема с хапчета и мазила.
Така или иначе, като мине карантината, ще ходим на изследвания и прегледи.
Все едно съм писала аз. От десет години съм с такова ръчкане в гърба, изтръпване, болка, все едно някой дълбае с нож и то точно в определени точки. В ляво, малко под плешката. Плексит е, като ходя на масаж винаги го напипват. Но е страшно неприятно, влача го толкова време вече. Мазала съм с какво ли не, пия витамини от Б група и от тях ми е добре. Мислела съм, че е сърце, дроб, МС, всякакви тежки заболявания... Моя близка, лекар, ми каза - ако е било едно от всички тия неща, дето изброяваш  отдавна да сме те изпратили...

# 24 141
  • София
В кръга на шегата, но първият път, когато отидох на лекар по спешност и му казах, че мисля, че получавам инфаркт заради тези симптоми, човекът се смя близо 5 минути след това с моето самодиагностициране. Laughing
И после ме прати на масаж, разбира се. Simple Smile

# 24 142
В кръга на шегата, но първият път, когато отидох на лекар по спешност и му казах, че мисля, че получавам инфаркт заради тези симптоми, човекът се смя близо 5 минути след това с моето самодиагностициране. Laughing
И после ме прати на масаж, разбира се. Simple Smile
Аз получих първо такова схващене на 25, на всичкото отгоре с аритмия. Тогава и аз мислех че е инфаркт, и на мен ми се смяха ... Скенер от пролетта на миналата година ми показа ошипяване на всички торакални прешлени, а това може да води до най-разнородни симптоми. Но и с ковид трябва да се внимава, ако на човек не му се е случвало досега и има възможност да се провери не е лошо.

# 24 143
Ох, момичета, скъсахте ме от смях. Simple Smile На мен обикновено лекарите сами ми обясняват, че нещо си е много неприятно, но не се умира от това, а на мен дори не ми е минало през главата такава мисъл. Вече няколко пъти така. Явно покрай други пациенти, които са били уплашени, почват да ме успокояват и мен. Simple Smile Последно беше миналото лято - някакви разместени кристали в ухото, адски световъртеж, никакъв баланс, ММ ме водеше. Док обяснява, че не се умира, че друг пациент се бил простил с близките, а аз само си мислех как да не се паркирам по паветата, че да не сцепя и главата. Joy

Колкото и да се смеем, важно е наистина,  да се изключат първо най-опасните неща, а другите ще ги мислим.

Лошото е, че при мен нещата вървят към неоткрито автоимунно заболяване, от гадните. Но засега съм решила, като ме изследват, тогава ще го мисля. Ми може пък и да не е така, лекарката само предполага.
А се налага и ЯМР на глава да правя... Уф.

# 24 144
Здравейте, от 2 дни ме боли гърбът, но не е схващане, а болка в 2-3 точки и сякаш някой дълбае с шило там. Невробекс дали ще свърши работа или да пращам човек за Милгама или Уримил? Не мога да спя, не мога място да си намеря. В нормални ситуации минава с масаж, но в сега е неприложимо.

На мен ми помогна едно гръцко мазило. Но първия ден с такива нетърпими болки в гърба пих и обезболяващи.

На моите кръвни изследвания излезе хемоглобин 105, по принцип ми е не повече от 111-112, но сега е спаднал. Започнах Желзо с витамин С и фолиева киселина. Витамин Д също изследвах, и той ми е доста нисък. Пия и него сега.

# 24 145
  • София
Благодаря, имам го и гръцкото мазило. Пих "една шепа" Б-та, мазах се, дано облекчи. Явно комбинацията от температурата и мускулните болки от ковида, ведно с плексита, ме изстреляха в космоса. Да не говорим за залежаването, защото предните дни бях като блъсната от трактор и не можех да се вдигна от леглото. Трети ден подред се опитвам да намеря сили да си измия косата. Не помня да съм имала друг момент, когато това да ми е представлявало такова непреодолимо усилие. В момента имам вид на туземец, изпълзял от пещерата. Scream

# 24 146
След ковид забелязвам как започна да ми се повишава кръвното на 130/80 или 120/70 (не всеки ден).
Моето нормално кръвно е 100/70.
Вчера ми беше много лошо с някакво странно усещане в главата , не болка, а сякаш някакво налягане.
Личната утре ще ми пусне кръвни, според нея е от магнитни бури в момента, а не е пост ковид.
Някой има ли подобни оплаквания?

# 24 147
Dessi, аз имах такъв период с кръвното + главоболие.
Преминаха сами. Пих 1-2 аналгина и по половин таблетка Кордафлекс, останал от татко.

# 24 148
След ковид забелязвам как започна да ми се повишава кръвното на 130/80 или 120/70 (не всеки ден).
Моето нормално кръвно е 100/70.
Вчера ми беше много лошо с някакво странно усещане в главата , не болка, а сякаш някакво налягане.
Личната утре ще ми пусне кръвни, според нея е от магнитни бури в момента, а не е пост ковид.
Някой има ли подобни оплаквания?
И аз имах, много кратки, един ден има после доста време няма, подобно на световъртежа, скоро не съм имала.

# 24 149
Диорела, ако искаш ме послушай... Но майка ми страда много от крампи и има изписан магнезий, но задължително с калий ✌️а иначе е необходим и цинк за магнезия.
Когато ми се случи да задържа вода и да отека... взимам дехидратиращо, но задължително добавям цинк, магнезий и калий.
Аз съм намерила хубав продукт на GNC, но има и други в аптеките - преди време беше Паматон

Общи условия

Активация на акаунт