Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 391 424
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 25 020
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
дънди, как си, не си писала отдавна? Как е сърцебиенето, пооправи ли се?

# 25 021
А някой да е напълнял драстично?

# 25 022
Аз, но не точно напълнях, а буквално се подух от кортикостероидите. Като по учебник-  качих на врата, корема, гърбица на врата отзад и огромни бузи. Откакто ги спрях, малко поспаднах....но има още какво да се желае.
Вече два месеца след разболяването, още се задъхвам( перикардита още е факт) и все още ме болят кости, мускули, глава......не мога да спя. ЛЛ ми даде направление за невролог, но честно вече се чудя дали да ходя- защото ми писна от хапчета и най- вече от страничните им ефекти.
При мм, пък  цялото нещо се отрази на зрението- при перфектно такова преди( редовно се следим при познат офталмолог), сега се оказа с два диоптъра и още куп други проблеми. на моменти буквално не вижда нищо.

# 25 023
Аз съм пила само витамини и аспирин протект. Напълнях навсякъде. усещам тежест в корема ниско долу. Не знам дали ми се струва или наистина сякаш имам нещо в корема и го усещам, когато клякам, сгъвам крака или се навеждам. Задъхвам се, но мисля че е от напълняването.

# 25 024
Аз продължавам да пия витамини и разреждащи кръвта. Отделно и лекарства за сърцето. И мисля, че задъхването от сърдечните проблеми и  от обездвижването. А и самото напълняване не е нормалното за мен- краката ми отслабнаха и се издух само в гореописаните области.

# 25 025
Аз съм пила само витамини и аспирин протект. Напълнях навсякъде. усещам тежест в корема ниско долу. Не знам дали ми се струва или наистина сякаш имам нещо в корема и го усещам, когато клякам, сгъвам крака или се навеждам. Задъхвам се, но мисля че е от напълняването.
Не е зле да отидеш да те видят на ехограф. Аз съм правила кисти на яйчниците и точно така се усещат при сгъване, клякане..

# 25 026

Не е зле да отидеш да те видят на ехограф. Аз съм правила кисти на яйчниците и точно така се усещат при сгъване, клякане..
[/quote]
А при кисти на яйчниците напълнява ли се? Защото аз все се надявам да е някакъв временен ефект при пост-ковид.

# 25 027
А някой да е напълнял драстично?
драстично не, но качих 4 кг.
Моя позната също ми сподели, че качила след Ковид, майка ми също.

# 25 028
Съвсем лекото дразнене в гърдите може ли да е сигнална лампичка за Ковид? Тип дразнене, което предизвиква изкашляне?

# 25 029
  • София
Аз също качих поне пет кила от есента, когато боледувах, до януари-февруари. Не мога да ги сваля. Не съм сигурна, че не е от обездвижване и лакомия при мен, но изведнъж трупнах.

# 25 030
И аз след ковид качих 4-5 кг, без никаква промяна в режим и движение. Но пък и заради засилен косопад след боледуването започнах да пия добавки с витамини, може и от това да е.

# 25 031

А при кисти на яйчниците напълнява ли се? Защото аз все се надявам да е някакъв временен ефект при пост-ковид.
[/quote]
Не се напълнява от кисти. Grinning

# 25 032
  • В тъмната гора.
Не знам как растат тези пусти антитела. Дъщеря ми беше болна през декември, с два положителни антигенни теста, симптоми 14 дни. Точно на 6 месец след това отново с два положителни антигенни теста. Този път с тежест в
гърдите и кашлица като допълнение на другите симптоми. Направихме качествен (бърз) тест за антитела. Няма никави. Отново е затворена и на лечение. Дано се размине пак леко.
Според лекаря има повторно боледуваши, както и болни след ваксинация.
Или просто тестовете реагират на незнайно какви още вируси. Просто май е важно адекватното лечение, за да няма усложнения, другото е уравнение с много неизвестни.

На 14 април излезнах от болница, където ме лекуваха 11 дни от ковид. Направих си тест за антитела-вирусонеутрализиращи и резултатът беше - 10300 /по референтните стойности на Рамус/. Сега, два месеца по-късно, на 12 юни -/вчера/ си направих отново тест и съм с 7100 антитела. За два месеца съм загубила 3200 от антителата. С това темпо, след шестия месец ще остана незащитена. Докато синът ми /на 21 г./ преди два месеца имаше 3200 антитела след зараза и леко преболедуване, а сега е с 6000 антитела.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 05:49 от _Мishel_

# 25 033
  • в джунглата

Уж съм добре, кашлям все още. Мислих че е от алергии и правих изследвания, но се оказаха  негативни. После мислиха че е рефлукс и в момента пия хапчета за стомаха, но явно и това няма да е, защото все още имам секрети в носоглътката и кашлям. Сърцето не го усещам дори и да е повече пулса нищо не усещам, като го меря сутрин веднага след сън е около 100, после след като си пия ББ се нормализира до около 80. Минах на ниска доза ББ конкор от 2,5мг  дневно.  
 С една дума съм ОК, предстой ми лято и много работа и немога да ходя по лекари /работя по 16ч/ даже смятам и с кашлицата да не се занимавам повече, живот и здраве септември.

# 25 034

Уж съм добре, кашлям все още. Мислих че е от алергии и правих изследвания, но се оказаха  негативни. После мислиха че е рефлукс и в момента пия хапчета за стомаха, но явно и това няма да е, защото все още имам секрети в носоглътката и кашлям. Сърцето не го усещам дори и да е повече пулса нищо не усещам, като го меря сутрин веднага след сън е около 100, после след като си пия ББ се нормализира до около 80. Минах на ниска доза ББ конкор от 2,5мг  дневно.  
 С една дума съм ОК, предстой ми лято и много работа и немога да ходя по лекари /работя по 16ч/ даже смятам и с кашлицата да не се занимавам повече, живот и здраве септември.
А пускала ли си секрет от гърлото? Да не би да е от  някоя бактерия този секрет?

Общи условия

Активация на акаунт