Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 310 313
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 26 910
Mariana Koicheva, може ли да споделите това първо заразяване с Ковид ли ви е, имате ли ваксина?
Ами сама реших така. Понеже така правя като се разболявам. Знам, че звучи несериозно, глупаво и абсурдно, но ни предстоеше и почивка и си викам айде по-бързо да ми мине. Съжелявам сега доста, понеже не съм дала на имунната система да се задейства. Но свършен факт!

Първо зарзяване, нямам ваксина.!

# 26 911
Mariana Koicheva, може ли да споделите това първо заразяване с Ковид ли ви е, имате ли ваксина?
Ами сама реших така. Понеже така правя като се разболявам. Знам, че звучи несериозно, глупаво и абсурдно, но ни предстоеше и почивка и си викам айде по-бързо да ми мине. Съжелявам сега доста, понеже не съм дала на имунната система да се задейства. Но свършен факт!

Първо зарзяване, нямам ваксина.!
Доколкото знам температура може да се вдига по-дълго време, аз след пети ден температура започнах антибиотик, след два-три приема спадна. По принцип ако антибиотикът действа на бактериална инфекция се очаква до три дни максимум да има ефект ако е правилния, но ако е вирусна температурата може би може да се вдига пак. Казват че 9-10 ден може да са най-напрегнати при този вирус после започва подобрение. По принцип след 7 ден може да започне възпалителната и свръхреакция на имунната система затова трябва да се следи дали има влошаване или подобрение, пожелавам Ви да се подобрявате, много хора карат леко.

# 26 912
От понеделник, тест чак в събота, днес сме вторник. 8 дни, в т.ч. ходене на почивка.
Чудесно...
Излишно е да питам дали сте се изолирали.
В понеделник ме дразнеше гърлото, вторник хрем и вечерта започнах антибиотик, след това ми поотмина остана само запушен нос и тзи темпертута 37.2, 37,4.. Реших, че ми е минло, но в събота изгубих обоняние и тогава си нпевих тест. Не съм казвала, че съм отишла на почивка. Пътувах н климатик 2 дни и изпотена, реших, че е от това. Дори личнт ми не врваше, че е друго, но уви. Груба ств госпожо, при положение, че не знае всичко н 100%.

# 26 913
Mariana Koicheva 700923, поддържах от време на време такава температура 2 месеца.
Субфебрилна Т може да се поддържа и от тромбоза.
Освен АБ, приемате ли и други лекарства? Антикоагуланти, други?
Пожелавам леко и бързо оправяне!

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 20:34 от Diorela

# 26 914
От понеделник, тест чак в събота, днес сме вторник. 8 дни, в т.ч. ходене на почивка.
Чудесно...
В понеделник ме дразнеше гърлото, вторник хрем и вечерта започнах антибиотик, след това ми поотмина остана само запушен нос и тзи темпертута 37.2, 37,4.. Реших, че ми е минло, но в събота изгубих обоняние и тогава си нпевих тест. Не съм казвала, че съм отишла на почивка. Пътувах н климатик 2 дни и изпотена, реших, че е от това. Дори личнт ми не врваше, че е друго, но уви. Груба ств госпожо, при положение, че не знае всичко н 100%.
Бях чела, че загубата на обоняние е индикатор за по-леко преминаване, не знам дали е вряно.

# 26 915
Mariaподдържах от време на време такава температура 2 месеца.
Субфебрилна Т може да се поддържа и от тромбоза.
Освен АБ, приемате ли и други лекарства? Антикоагуланти, други?
Пожелавам леко и бързо оправяне!

Аспирин протект, витамини цинк, селен, Д3 и С. Вирупротект(спрейче за гърло) антибиотика ми е Ксимебак. От утре ще пия и кверцетин.

# 26 916
Чудесно...
Бях чела, че загубата на обоняние е индикатор за по-леко преминаване, не знам дали е вряно.
За вас кое е леко и тежко?

# 26 917
Клер, благодаря ти отново миличка. Радвам се, че Господ ги е опазил и са живи и здрави! ♥️

# 26 918
Чудесно...
За вас кое е леко и тежко?
За мен лично леко е, ако човек не стигне до задух и след 7 ден се подобрява и не стига до болница, т.е.преминава почти като банален вирус. Сигурно съм чела цитиран проф. Кантарджиев  https://offnews.bg/zdrave/prof-kantardzhiev-zagubata-na-obonianie-e-prognoza-za-leko-protichan-743354.html а той сигурно се позовава на научни данни, напр. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7380219/

# 26 919
При нас с мъжа ми загубата на обоняние беше сред първи симптоми и беше леко.
При родителите ми, загубата на обоняние дойде на 6ти ден за по-кратко. Бяха с пневмонии и на 4 вида антибиотици общо.

# 26 920
Според мен всичко е индивидуално. Мъжът ми нямаше обоняние за ден може би и бих казала, че не го изкара леко.
Аз нямах няколко дни и изкарах леко. След това уж ми се възстанови, но след това отново го загубих и сега усещам само много силни миризми и то ако си доближа до носа си. Миризми като от душ гел и шампоан въобще не усещам. Бяхме болни края на март месец.

# 26 921
  • Варна
Доколкото съм чела загуба на обоняние има(ше) при голям процент от леките случаи и малък процент от тежките. Никой никога не е казвал, че ако загубите обоняние със сигурност ще преболедувате леко, а че просто е по-вероятно да не се стигне до усложнения.
При делтата май загубата на обоняние липсва като симптом или поне се среща рядко.

# 26 922
Не съм чувала такова нещо и не мисля, че има подобна закономерност. Леля ми нямаше обоняние и беше 2 седмици в болница. И аз загубих моето декември, не съм стигала до болница, но пак беше кофти боледуване.
Разбирам, че да се хващате за такива сламки е за самоуспокоение, но така само се самозаблуждавате.

# 26 923
  • София
Не съм чувала такова нещо и не мисля, че има подобна закономерност. Леля ми нямаше обоняние и беше 2 седмици в болница. И аз загубих моето декември, не съм стигала до болница, но пак беше кофти боледуване.
Разбирам, че да се хващате за такива сламки е за самоуспокоение, но така само се самозаблуждавате.

Какво значение има, дали е сламка или не. По-добре болните да са спокойни психически и да са оптимистично настроени, отколкото да си мислят, че непременно ще изкарат тежко или ще умрат. И без това ще го изкарат, както го изкарат, много важно, че търсят повод за успокоение.

От всички в семейството ми аз загубих най-силно и за най-дълго обоняние и го изкарах най-леко. Като изключим децата, разбира се, че при тях мина само с хрема.

# 26 924
А, защо трябва да е другата крайност? Не трябва да си мислят, че ще умрат, разбира се. Но и не мисля, че това да се самозалъгват е полезно за тях. Просто стоиш и си следиш състоянието, а ако си си навил на пръста, че щом нямаш обоняние, ще го изкараш леко, може и да не си обърнеш внимание навреме, ако е нужно. Както много млади си навиха на пръста, че точно защото са млади не е проблем да се разболеят, а ако се разболеят всичко ще е ок, съответно не се и лекуват както трябва и накрая става беля.

Общи условия

Активация на акаунт