Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 989
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 28 875
Лекарства за разреждане на кръвта не се пият току така и се изписват само след доказан риск от тромбози и т.н.  Могат да бъдат много опасни и до доведат до кръвоизливи.  Не си изписвайте нищо сами,особено след съвет от "приятел".

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 15:02 от Anders

# 28 876
Някой може ли да ми даде телефон на РЗИ София град? От сутринта звъня на два телефона, които дават заето постоянно. В същото време полицаите ме търсят на адреса по липна карта и циркът е пълен.

# 28 877
Виждам, че се дискутират антикоагуланти.
За протокола - мъжът ми изкара ковид ноември. Той по принцип от три години е на лекарства, разреждащи кръвта, защото има наследствена тромбофилия и дори преживя белодробна емболия. Още след положителния тест, ЛЛ предписа антибиотици и той започна да ги пие, въпреки че освен леко дразнене в гърлото и температура от 37,3-4 нищо друго му нямаше. Така изкара целия ковид, без други симптоми. Според мен за лекото му изкарване имат съществена роля именно разреждащите кръвта лекарства. Леко понесе след това и ваксините.

В тази връзка - чувам, че доктори препоръчват Натаспин и дори самия ензим Натокиназа, който не разрежда кръвта, а разгражда тробмите и почиства плаките в кръвоносните съдове.
Някой с мнение?

И друг въпрос - Ивермектин може ли да се приема профилактично?

# 28 878
Ивермектин пият много хора,но на мен лекарите ми казаха,да не го пия в никакъв случай. По-скоро хората го правят на своята глава,без лекарите да го препоръчват.

Аз се чудя какво да правя със зверското ядене и апетит. Явно е от кортикостероидите,които по препоръка на ЛЛ намалих на 2 мг. от днес, но поглъщам всичко което видя,ужасно много храна и все съм гладен.....

# 28 879
Цитат
по препоръка на ЛЛ намалих на 2 мг. от днес
От колко мг ?  И каква беше предишната схема?
КС се намаляват по схема и не е случайно. Бързото намаляване има рискове. Това, което ми казаха лекарите, най-бързата схема е на всеки трети ден.

# 28 880
Андерс и аз бях така ноември, голям апетит ей.. след качени 4кг и два месеца по-късно ми мина.
Хапвай сега като ти се яде, набледни на плодове, пък после като възстановиш спорт и така.

# 28 881
Цитат
по препоръка на ЛЛ намалих на 2 мг. от днес
От колко мг ?  И каква беше предишната схема?
КС се намаляват по схема и не е случайно. Бързото намаляване има рискове. Това, което ми казаха лекарите, най-бързата схема е на всеки трети ден.
Два дни го взимах по 4 мг. ЛЛ каза че може да почна от днес по 2 мг 5 дни после през ден по 2 млг. за още 5 дни.
Предишната схема беше същата,просто трябваше още три дни да го взимам по 4 мг.  и после по 2 мг.
Дали е проблем? Щом личната го даде така...

# 28 882
Ох, и аз имах зверски апетит след ковид. Не съм била на кортикостероиди. Докато боледувах почти не ядях, в най-тежките дни разделях 1 тънка филия хляб на 2 за двата приема на антибиотик за деня и толкоз, гадеше ми се от храна и едвам преглъщах. Бях свалила 4-5 кила.
Но след това за около 1-2 месеца бяха с много ужасен апетит, от сутринта, а съм от хората, които никога не закусват. Бързо си върнах свалените килца и малко отгоре, докато се махне този апетит. 
Май доста хора се оплакват от това.

# 28 883
Скрит текст:
Само хрема имам, днес и тя почти изчезна. Не са ми правили никакви изследвания, само тест. Така като гледам нямат и намерение да ми пускат изследвания на каквото и да е. Витамин С ми е изписан по 1.5 грама дневно, вероятно затова е изписал антистенокардин и аспирин протект, нямам представа. Кандизолът си го изписах сама, защото правя гъбични инфекции от антибиотици и после ги лекувам с месеци. Моля ви, не ми говорете за инсулти, инфаркти и всякакви фатални изходи. Чувствам се много добре за разлика от миналата седмица, когато не знаех, че съм с Ковид и имах чувството, че ще колабирам на моменти, но симптомите бяха такива, че дори не заподозрях, че може да са от Ковид.
Ей така с една хрема за 3-4 дни се оказа (имам антитела), че съм го изкарала и аз, без загуба на обоняние, без температура, без покашляне дори, без ни--що.. Без никакви лекарства. Чувствах си се перфектно.
Добре, че си имах едно наум и си останах на вилата сама 10 дни, а бях отишла за  4-5 дни там да поработя на спокойствие...
Но....това "нищо" после ми докара ниско кръвно, сърцебиене, трикратно завишен Д-димер, поражения по перикарда (без излив), които за щастие са обратими, и проблеми с щитовидната жлеза, косопад и влошаване на зрението, което е епизодично. Три месеца лекувах последствията, които май-май още не са отшумели съвсем.
Така, че не пренебрегвай противокръвосъсирващите, магнезият и другите добавки. Горещият ми съвет е когато можеш, да отидеш на свестен кардиолог.
От сърце пожелавам да няма никакви последствия и майка ти да е добре.

Какви проблеми с щитовидната жлеза? Отклонение в хормоните ли? Моят МАТ беше в долна граница на ръба.
Да, отклонения в хормоните. Високо ТСХ -почти 6.

Скрит текст:
Само хрема имам, днес и тя почти изчезна. Не са ми правили никакви изследвания, само тест. Така като гледам нямат и намерение да ми пускат изследвания на каквото и да е. Витамин С ми е изписан по 1.5 грама дневно, вероятно затова е изписал антистенокардин и аспирин протект, нямам представа. Кандизолът си го изписах сама, защото правя гъбични инфекции от антибиотици и после ги лекувам с месеци. Моля ви, не ми говорете за инсулти, инфаркти и всякакви фатални изходи. Чувствам се много добре за разлика от миналата седмица, когато не знаех, че съм с Ковид и имах чувството, че ще колабирам на моменти, но симптомите бяха такива, че дори не заподозрях, че може да са от Ковид.
Ей така с една хрема за 3-4 дни се оказа (имам антитела), че съм го изкарала и аз, без загуба на обоняние, без температура, без покашляне дори, без ни--що.. Без никакви лекарства. Чувствах си се перфектно.
Добре, че си имах едно наум и си останах на вилата сама 10 дни, а бях отишла за  4-5 дни там да поработя на спокойствие...
Но....това "нищо" после ми докара ниско кръвно, сърцебиене, трикратно завишен Д-димер, поражения по перикарда (без излив), които за щастие са обратими, и проблеми с щитовидната жлеза, косопад и влошаване на зрението, което е епизодично. Три месеца лекувах последствията, които май-май още не са отшумели съвсем.
Така, че не пренебрегвай противокръвосъсирващите, магнезият и другите добавки. Горещият ми съвет е когато можеш, да отидеш на свестен кардиолог.
От сърце пожелавам да няма никакви последствия и майка ти да е добре.
Petia, бяхте ли ваксинирана, преди да го изкарате леко?

Не, не бях ваксинирана и все още не съм. Трябваше да се ваксинирам по план, но не знам какво ми щукна и отидох да си пусна антитела и така разбрах. Мислех, че проблемите с ниското кръвно и сърцебиене , най-вече, ми идват от щитоводната жлеза, тъй като  по принцип имам здравословен проблем, който влияе и на нейната работа.

# 28 884
  • Пловдив
При Ковид наблегнете на ананасите.
https://www.google.com/amp/s/zdraven.bg/%25D0%25B0%25D0%25BD%25D … 83%25D1%2581/amp/

# 28 885
Не съм лекар, не мога да преценя. Все пак  4 мг са много малка доза, при ковид дават 8 мг/ на ден. Мен ме изписаха на 60 мг дневно
Не ми се е случвало лекар, които работи с КС, да дава схема през ден.  Това, което зная, е, че се намалява постепенно и плавно.

# 28 886
Ивермектин пият много хора,но на мен лекарите ми казаха,да не го пия в никакъв случай. По-скоро хората го правят на своята глава,без лекарите да го препоръчват.

Аз се чудя какво да правя със зверското ядене и апетит. Явно е от кортикостероидите,които по препоръка на ЛЛ намалих на 2 мг. от днес, но поглъщам всичко което видя,ужасно много храна и все съм гладен.....
Пусни ТSH и виж как ти е глюкозата.

# 28 887
ТСХ най-рано месец след КС, ендокринологът така каза. Кръвната захар е добре да се следи - тя играе също като кръвното при ковид.

# 28 888
Кръвната захар беше леко завишена при приема.
Тоест от нея ли може да е апетита и възстановява ли се глюкозата по-късно?
Диорела,не е през ден,а през пет дни намаляването. Просто сега става от два дни на 4 мг на 2мг. А 60 мг.ми звучи адски много,дори в болницата не знам да дават толкова...

# 28 889
Говорите за различни КС.

Диорела има предвид метилпреднизолон. Андерс има предвид дексаметазон. Двете са несравними по милиграми.

Максималната дневна доза на дексаметазон е 16-20мг. При ковид най-често е 8мг и се намаля постепенно. Единствено при мултиплен миелом се стига до ежедневни дози от 40мг, но за друго подобно изключение не се сещам. При метилпреднизолон дозите (в мг) са по-високи, но той е в пъти по-слаб от дексаметазон.

Андерс, правилно ти го намаляват. Накрая е съвсем възможно да го пиеш И през ден. Повечето схеми на дексаметазон така завършват. Нормално е да си гладен и е нормално да направиш бузи. Желателно е да не нагъваш твърде солено. Килограмите и апетитът ще се оправят като спреш дексаметазона.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 18:31 от Hope4C

Общи условия

Активация на акаунт