Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 983
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 28 935
Няма да ти разчетат снимката в Токуда. На малкия гръбначното изкривяване следихме там снимка+преглед. Като измерването д-р Яблански го правеше с приложение на телефона 100 кинта 😏
Роднини на мъжа ми по бащина линия са починали тези дни съпрузи , бяха от невярващите или по-скоро от вярващите в конспирации.
Анреееес мърморанко, добре дошъл 😊 у чужбината мислиш да ходиш, това е добре ☺️
Хапвай, разсейвай се с нещо  и се стабилизирай психически!

# 28 936
Тази карантина след болница изобщо не я разбирам, при положение, че след 14 ден не се изисква отрицателен тест. А човек, бил в болница, е бил болен повече от 14 дни, със сигурност.

# 28 937
  • София
Нали е бил в ковид отделението, където бъка от вируса, той  на практика излиза като носител.

# 28 938
Мери, то много сложно това.
Април се обаждах на РЗИ, на тел., който е в сайта им, че излизам със собствен транспорт за преглед. Първия път се опитаха да  ми обясняват ,че трябвало да се обадя и на МВР, аз ги отрязах, че съм ги уведомила и няма да звъня по всички институции, те да си се уведомяват сами, аз съм болен човек и нямам сили да се занимавам да им звъня безконечно. И толкова. Нито съм се обяснявала за часове, нито като се върна съм се обаждала пак.
И без това им бях набрала, заради карантината след болница, при положение, че бях с отрицателен ПСР, а  лекарите казаха, че не съм заразна, имах нужда от куп прегледи и не бях добре.

При мен стана за 3 минути. Два телефона,не виждам проблем. Ако те спрат навън как ще оправдаеш излизането?

И аз не разбирам карантината след болница! Вече може да са 7,но плащаш два PCR теста на 7-мия ден... Ужасно е нови 14 дни в къщи,да не говорим колко ще се забавя в работата с 30 дни болничен,а ме чакат толкова проекти...

За снимки ви съветвам в 12 ДКЦ. Стават веднага,има и разчет. 30 лв.струва. Има и безплатен ковид кабинет отвън,могат да ви съдействат.

# 28 939
Отново питам как излизате докато сте под карантина, а с РЗИ няма свързване? Ако може конкретни отговори, не се заяждам със сигурност. Искам в понеделник да направя снимка и кръвни, но как да се случи точно? ЛЛ ми говори пълни дивотии, че ако се налагало трябвало да звънна на 112, те да дойдат екипирани, да ме закарат и да ме върнат, ама това ако се влоша явно. Откъде накъде ще викам бърза помощ като ми няма нищо сериозно, а в същото време има умиращи хора? Никой не ми отговаря на въпроса, никой не дава телефон, на който уведомява РЗИ, че излиза, което ме навежда на мисълта, че всеки си излиза както си иска.
Аз звънях на РЗИ,бяха ми дали телефон. След това се звъни на районното полицейско управление и дадох номера на колата. Това е.

Аз имам друг казус,налага ми се пътуване в чужбина в края на месеца,възможно ли е ако съм в болничен? Не искаха да ми намалят болничния...Звънях на НОИ,никой не вдигна. Чисто законово дали има казус ако напускаш държавата?
Когато се издава болничен, на него пише дали е домашен, дали е с право да напускаш населеното място.
С право да напускаш държавата не съм виждала болничен.

# 28 940
  • Другата България
Нали е бил в ковид отделението, където бъка от вируса, той  на практика излиза като носител.
Joy
Говориш смехории.
Всеки ден медици излизат от същите отделения, в които "бъка от вируса".
Да не стоят под карантина?
Нищо общо няма това, абсолютно недомислица е, първо в болница влизат хора поне след 5ти ден минимум от +тест, някои и по-късно, после там престой поне 7 дни, и като излязат още 14 дни карантина....за някои след изписване са минали над 20 дни от първи симптоми и + тест, и тези още 14 са безсмислени. Никой не е заразЕн или зАразен толкова дълго, дори и да позитивира тест след такъв период, човекът не е опасен за околните.

Диорела, съфорумката попита, аз ѝ казвам как стоят нещата. Не знам дали е сложно, но са два телефона, изобщо не ми беше сложно, аз съм си стриктна и исках всичко да е ок, а що е отнася до часа за рентген - така според мен е редно, защото в ДКЦ то е един апарат, на който се снимат и други пациенти, не само аз. Нямахме ковид зона. Да отида и да си мълча....или да кажа там на момента, и хората да се бавят, докато си облекат предпазните облекла, не беше вариант. Това го свърши ОПЛ, аз само до МВР и РЗИ съм се обадила.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 23:25 от Merri_An

# 28 941
  • При семейството си
Отново питам как излизате докато сте под карантина, а с РЗИ няма свързване? Ако може конкретни отговори, не се заяждам със сигурност. Искам в понеделник да направя снимка и кръвни, но как да се случи точно? ЛЛ ми говори пълни дивотии, че ако се налагало трябвало да звънна на 112, те да дойдат екипирани, да ме закарат и да ме върнат, ама това ако се влоша явно. Откъде накъде ще викам бърза помощ като ми няма нищо сериозно, а в същото време има умиращи хора? Никой не ми отговаря на въпроса, никой не дава телефон, на който уведомява РЗИ, че излиза, което ме навежда на мисълта, че всеки си излиза както си иска.
Аз звънях на РЗИ,бяха ми дали телефон. След това се звъни на районното полицейско управление и дадох номера на колата. Това е.

Аз имам друг казус,налага ми се пътуване в чужбина в края на месеца,възможно ли е ако съм в болничен? Не искаха да ми намалят болничния...Звънях на НОИ,никой не вдигна. Чисто законово дали има казус ако напускаш държавата?
Когато се издава болничен, на него пише дали е домашен, дали е с право да напускаш населеното място.
С право да напускаш държавата не съм виждала болничен.

Чл. 15, например:
https://www.lex.bg/bg/mobile/ldoc/2137150573
При това тежко протичане и усложнения, дири и да нямаше законови пречки, редно ли е да се пътува в чужбина?!

# 28 942
  • пустинята Гоби
Проблема е когато телефоните не се вдигат. Пак ще кажа, пробваш да звъннеш, ако никой не вдигне - спасявай се, както намериш за добре. Не се шегувам, аз така бих направила, с тази разлика, че на никой няма да звъня. Егати и процедурата, при условие, че нямат капацитет да поемат обажданията.

Андерс, който беше на умирачка, още не излязал от болницата и хуква към чужбина? Човекът, на който 150 кинта за лекарства са му много? ЖДНБ…

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 09:38 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 28 943
На законодателя не му е дори хрумнало, че човек, който е в болничен поради неработоспособност, може да му хрумне да пътува в чужбина. Ама предполагам, че Ковид не е съществувал по времето на писане на закона.
Аз не разбрах колко добре се чувства Андерс здравословно, че да пътува в чужбина, обаче си слвдва рецептата на болницата, ко роптае срещу нея.
След пневмония дават месечен болничен. Пневмонията е тежко състияние и изисква възстановяване. Това-отпреди Ковид и Андерс, с чуждестранните му неволи.

# 28 944
Няма как да пратя друг да вземе снимката защото трябва да влезе в ковида сред болните. Няма друг начин.
Илияна, защо казваш, че няма да ми разчетат снимката?
И сега за пореден път се оказва, че като се опитваш да подходиш коректно и отговорно си наказан! Ако бях отишла в поликлиниката да съм забравила вече. За Токуда вече не искам да чуя! Ако пак се наложи снимка отивам в поликлиниката.

# 28 945
Аз предлагам да питаш РЗИ, и без това им имаш номерата, не дребните човечета тук.

# 28 946
Когато ние боледивахме от РЗИ ми отговориха, че за спазването на карантината отговаря МВР.
Понеже имам телефона на квартаният му се обадих на него за да питам къде да информираме, че отиваме на преглед. Той записа имената ни и часовият диапазон. В Софиямед имаха Ковид коридор. След 18 часа вечерта. Така ММ си направи скенер на 6-тия ден, че имаше задух. Беше чакал с пациенти от Ковид отделението. После на 10тия ден и двамата си пуснахме всички кръвни изледвания. А на 14-тия мен ме снимаха за да решат дали да продължа с втори АБ.

# 28 947
Е, те снимките се оставят на рецепцията пред рентгена. Той е един и за Ковида, и за другите.
В другите болници не е нещо по-различно. Навсякъде се чака по много и зависи на какъв лекар ще попаднеш. Нищо ново под слънцето. И преди Ковида по спешните беше така.

# 28 948
Имам два телефона на РЗИ, цял ден даваха заето. Накрая се свързах все пак и ми дадоха друг телефон, на който да звъня. Но няма кой да го вдигне. И ако утре ми се наложи да звъня отново цял ден и никой да не вдига, а да имам нужда от изследвания, после да не четат морал от екрана колко е неизпълнителен българинът. Аз искам да съм по каналния ред, но те нямат нужния капацитет. Три дни вече чакам РЗИ София да ми звъннат, че съм под карантина, може и да ми звъннат като е свършила вече. Направо ме хващат бясовете в какъв абсурд живеем и как се мъчат да прилагат неприложими за България схеми.

# 28 949
Калина, ако в София се развива действието - на мен никой никога не ми се обади да ми съобщи, че съм в карантина. За посещение от РЗИ или кварталния и дума не може да става. Имах два положителни PCR теста. Действието се развива през 10.2020, когато болните бяха 3 пъти по-малко от днес.

Та по-добре Годо да чакате отколкото контакт от РЗИ. За прегледи - звъните на кварталния полицай или оставяте съобщение на телефонния секретар в РЗИ през нощта с лични данни и къде ще ходите.

Спазването на изолацията лежи на добрата съвест на болните. Няма кой да обикаля хиляди адреси.

Общи условия

Активация на акаунт