Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 755
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 28 950
Пандорина нали се разчита от лекар за лекаря час и преглед.
Сега с ковид не знам де.
Тук в Русе рентгеноложката си ни мери и обсъждаме, но дъщеря и е със същото изкривяване и е в час.

# 28 951
Имам два телефона на РЗИ, цял ден даваха заето. Накрая се свързах все пак и ми дадоха друг телефон, на който да звъня. Но няма кой да го вдигне. И ако утре ми се наложи да звъня отново цял ден и никой да не вдига, а да имам нужда от изследвания, после да не четат морал от екрана колко е неизпълнителен българинът. Аз искам да съм по каналния ред, но те нямат нужния капацитет. Три дни вече чакам РЗИ София да ми звъннат, че съм под карантина, може и да ми звъннат като е свършила вече. Направо ме хващат бясовете в какъв абсурд живеем и как се мъчат да прилагат неприложими за България схеми.
Не се притеснявай,върши си работа. След като си звъняла и никой не вдига. Здравето е по-важно! Никой няма да ви провери,още повече,че сте на лекар. В краен случай на районното и толкова.
Масово хората дори не казват,че са с Ковид през всичките 14 дни ...

Ще добавя и 8 ДКЦ за бързи ренгенови снимки с разчет.

# 28 952
Мери, имах предвид, че наистина това, което пишеш, е усложнено. Явно в различните периоди, различните РЗИ действат по различен начин. А и ДКЦ също. Аз не бях в карантина в началото, ЛЛ ме викна за снимка и преглед на 5-я ден, че започнах да се влошавам. Никакви коридори, никакви екипировки. Дори питах лаборантката ( тя си беше по принцип по-добре екипирана от нормалното, защо няма определени часове за ковид. А тя каза ,че няма смисъл, аз предупреждавам, но много хора дори не знаят, че са с ковид. Така, че животът си тече.

Андерс, то е ясно, че човек няма право да напуска страната по време на болничен.  Ваня Костова от Тоника, така тръгна по турнета след лек ковид и след месец инсулт или инфаркт, не помня вече, мир на праха й. И други хора, чувстващи се добре, така си отидоха. Карай лекичко, както се казва.

# 28 953
Андерс, за законовата част не знам как седят нещата - съмнява ме някой на граница да проверява дали си в болничен или не, ще искат ПСР и сертификат .
Това което е по притеснително в твоя случай, е ако летиш на самолет

https://europeanlung.org/wp-content/uploads/2021/01/bg-air-travel.pdf

Трябва да се увериш ако е самолет, че здравословното ти състояние позволява

# 28 954
За Токуда, в пика на вълната ноември бях в ковид спешното. По спомен към 170 лв ми излезе. Първо преглед от лекар, разпита ме подробно какво ми е, какво пия, мери сатурация, май и кръвно, после ме прати на кръвни изследвания, след тях на снимка. Рентгена за ковид коридор беше в определени часове и почаках.
След това дъълго чаках и проверявах няколко пъти за резултатите от кръвните и отделно на друго място за снимката.
След като и двете бяха готови се наредих на следващата опашка - за разчитане и назначаване на лечение.

Общо 5-6 часа отне, но бях доволна, много беше страшно края на ноември, паника, стрес, пълни болници, абсолютен хаос.
А превозът ми беше друг позитивен роднина, който беше по-добре, не се сетихме за друг вариант да не поставим някой в опасност. През цялото време ме чака в колата отвън.

# 28 955
  • София
Хората в ковид отделението нали са екипирани, не си ходят безгрижно.

Андерс, чудя ти се на акъла - голяма паника и обвинения към другите, че ти си болен, пък те не те разбират, бил си зле в болницата по едно време, едва излезе преди дни, и сега бързаш да пътуваш. Толкова бързо ли се възстанови, че вече ти е зор пътуването и само болничният ти пречи? Ще да си от големите късметлии, при които тежкото боледуване минава по магичен път след две седмици. И пак запчваш старите номера на нов глас. То, бива да си негативен по природа, ама твоето вече стана невероятно мрънкане и обвинения на хората за всяко нещо! Все едно слушам капризно 3-годишно дете - все за нещо ще намери да се начумери - ту му млякото горещо, ту пък друго нещо.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 06:07 от Andariel

# 28 956
Мой чичо (на 75 години) , в сряда беше на Манту, кашля от 2-3 години, не пуши, кашлицата почна след една пневмония, не се лекуваше, не се изследваше през тия години, лекарите щели да го убият, естествено не си сложи ваксина и се разболя юли месец. Леко го изкара за около седмица и малко, кашлицата обаче не спира, подържа температура, много отслабна, изплаши се и всичко възможно изследваха и стигнаха до туберкулозата, според ЛЛ има риск да е бил и преди с латентна туберкулоза и ковида да е я активирал. Това и бил вече пети случай това лято, особено при възрастни хора

# 28 957
Аз вече отговорих в другата тема. Ако няма карантина, няма да го спрат заради болничния. Неофициално единствено което правят от НОИ,е да не плащат болничния. Санкции няма капацитет да се налагат,за съжаление.
Иначе е жалко, че отношението на болни и преболедували е такова. Представете си много Андерс накуп. Ми и на вас ще ви писне да ги лекувате, обяснявате и т.н.

# 28 958
  • в страната на чудесата
Андерс оцеля ли?
Брей какъв късмет извади. Браво.

След болница има карантина, хепи.

# 28 959
Има, 14 дни. Болничния му е 30. Зависи кога пътува.

# 28 960
Искам да напиша оплакване от Токуда, но не знам докъде да го адресирам. До арменския поп?
Днес пак болна ще се влача... напред назад в гадното време и то съм вече в критичната фаза, когато нещата не се знае накъде ще тръгнат. Снимката трябваше да реши дали да взимам АБ?! Понякога си мисля, че съм в някакъв сън... не е възможно всичко да е толкова скапано! На всички възможни нива.

# 28 961
Искам да напиша оплакване от Токуда, но не знам докъде да го адресирам. До арменския поп?
Днес пак болна ще се влача... напред назад в гадното време и то съм вече в критичната фаза, когато нещата не се знае накъде ще тръгнат. Снимката трябваше да реши дали да взимам АБ?! Понякога си мисля, че съм в някакъв сън... не е възможно всичко да е толкова скапано! На всички възможни нива.
Оплакваме за какво?
Аз си мисля, че хората смятат медицинският персонал за някакви машини.
Че колко лекари останаха в БГ предвид условията и заплащането? Колко от тях са наръба на изтощението защото няма кой да ги замести или защото народа не се ваксинира и болниците всеки два -три месеца са пълни.
Знаете ли как се стига до специалист в Англия или Франция? Колко време трябва да чакате и какъв е каналният ред.
Вие ваксинирахте ли се? Или и вие сте от безотговорните но очаквате за 75 лева,  чудеса да се правят за вас?
Aко ще се оплаквате, оплачете се от управниците ни които ни забутаха в това безумие.

# 28 962
  • гр. Варна
Неофициално единствено което правят от НОИ,е да не плащат болничния. Санкции няма капацитет да се налагат,за съжаление.
Първите три дни ги плаща работодателя. НОИ като не платят, то и работодателя няма да плати.
Обаче, като не е бил в болнични(анулиран болничен лист)? - самоотлъчка за един месец, което води до дисциплинарно уволнение.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 08:54 от pkol

# 28 963
Оо, я стига! Ако според вас е нормално да оставят болен човек да виси 5 часа щото не му била разчетена снимката, ако е нормално рецепционистката да си води частен разговор 15 мин като в това време не можеш нищо да попиташ, ако е нормално да не си вдигат телефона или да затварят,а аз просто искам да знам готова ли е изобщо тая снимка, за да не се наложи да вися пак часове... За мен това не е нормално!

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 09:01 от pandorina

# 28 964
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Така е още от началото на пандемията. Когато казаха, че всички са в готовнст и РЗИ обявиха 10 телефона на които да се обаждаш при нужда. Когато аз звънях никой не вдигаше два дни. Накрая просто сама се оправих

Общи условия

Активация на акаунт