Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 663
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 28 965
Оо, я стига! Ако според вас е нормално да оставят болен човек да види 5 часа щото не му била разчетена снимката, ако е нормално рецепционистката да си води частен разговор 15 мин като в това време не можеш нищо да попиташ, ако е нормално да не си вдигат телефона или да затварят,а аз просто искам да знам готова ли е изобщо тая снимка, за да не се наложи да вися пак часове... За мен това не е нормално!
5 часа чаках за преглед на дете на възраст година и половина. През нощта. Детето закачено на монитор, залегнало в мен, разкарваха ме от стая в стая.  Познайте за 5 часа дали бях отишла до тоалетна. В чужбина.

# 28 966
  • пустинята Гоби
По принцип Токуда е доста огранизирана болница, но явно всичко се случва.

Това, което искам да кажа е че там може да се подаде официално оплакване на рецепция, имат си бланки и ще ти разгледат случая. За повече информация, питай на информация.

# 28 967
  • София
В Токуда е доста скъпо. По принцип си е голяма болница и е доста натоварено винаги. Подайте жалба или попитайте на информация как стоят нещата.

# 28 968
Андерс, и аз ти се чудя на акъла да тръгнеш по самолети. След пневмония организмът е отслабнал. След Ковид още повече. Има и други вируси. Самото пътуване изтощава.

Пандорина, прати някой да я вземе. Няма никакъв смисъл да се разкарваш. Мисля, че рентгенът е достъпен от другата част на болницата, тъй като се ползва и от нековидни. Или се обади да качат в системата разчитането. Ако лл така или иначе няма да гледа самата снимка, а ти е спешно да решиш за Аб.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 09:49 от Дъждец

# 28 969
Андерс, и аз ти се чудя на акъла да тръгнеш по самолети. След пневмония организмът е отслабнал. След Ковид още повече. Има и други вируси. Самото пътуване изтощава.

Пандорина, прати някой да я вземе. Няма никакъв смисъл да се разкарваш. Мисля, че рентгенът е достъпен от другата част на болницата, тъй като се ползва и от нековидни. Или се обади да качат в системата разчитането. Ако лл така или иначе няма да гледа самата снимка, а ти е спешно да решиш за Аб.
Как да се обадя като не вдигат? Вече пътувам натам.

# 28 970
Аз не мога да се съглася , че това в нормално . След като си плащам за услугата, очаквам да получа резултата в някакъв разумен срок, нали изследването не е по каса. Според мен нямат достатъчно персонал
Подайте оплакване на рецепцията .
Иначе да, пациентите в спешни кабинети  се обслужват  не по реда на пристигане , а по степента на спешност.
Аз в Пирогов чаках два часа да слезе лекар от отделението да зашие крака на детето (раната почистена от сестрата, детето само в отделението нали трябва да е стерилно, а аз в чакалнята (7г).
На мен ми се струваше много страшно , но реално като разсъждавам хладнокръвно нямаше разкъсана артерия или голяма загуба на кръв, която да изисква незабавна намеса.

При майка ми днес няма температура , сатурация 97

# 28 971
Разбира се,че не е нормално! Стига сте критикували хората,които са болни,притеснени и чакат с Ковид по 6 часа. Много е лесно,когато сте здрави,легнали на дивана в къщи и "критикуващи" някой във форума.
Още повече,че си плащате,търсете си правата. Лекарите получиха достатъчно пари за първа линия,дори когато нямаше Ковид до есента на 2020 и не правеха нищо. Стига съжаление....за това са учили и това работят. Като ще вземат по 200 лв. за преглед,ще преглеждат и още как! Те също са виновни,че сме първи по смъртност!  В нормална държава ги съдят за всяко нещо,тук реално нямаш права над нищо.

Явно няма да пътувам със самолет,след всичко изчетено.
И да,чувствам се много добре,да чукна на дърво. Не се чувствам болен,няма проблем с дишането. Единствено спането ми е неспокойно и усещам лека умора. Мисля,че се възстановявам много бързо за това не чувствам нужда от лекарствата,които пия. Възрастта също има значение,аз нямам други болести,спортен тип съм и се храня здравословно. Нормално е да се оправя по-бързо.  Живее ми се,излиза ми се,още днес!

Диорела,благодаря за съвета,но както много хора те помолиха...стига с този инфаркт и инсулт към всеки с Ковид! Ваня Костова беше много болна жена с много тежки здравословни проблеми.

# 28 972
  • София
Разбира се,че не е нормално! Стига сте критикували хората,които са болни,притеснени и чакат с Ковид по 6 часа. Много е лесно,когато сте здрави,легнали на дивана в къщи и "критикуващи" някой във форума.
Още повече,че си плащате,търсете си правата. Лекарите получиха достатъчно пари за първа линия,дори когато нямаше Ковид до есента на 2020 и не правеха нищо. Стига съжаление....за това са учили и това работят. Като ще вземат по 200 лв. за преглед,ще преглеждат и още как! Те също са виновни,че сме първи по смъртност!  В нормална държава ги съдят за всяко нещо,тук реално нямаш права над нищо.

Явно няма да пътувам със самолет,след всичко изчетено.
И да,чувствам се много добре,да чукна на дърво. Не се чувствам болен,няма проблем с дишането. Единствено спането ми е неспокойно и усещам лека умора. Мисля,че се възстановявам много бързо за това не чувствам нужда от лекарствата,които пия. Възрастта също има значение,аз нямам други болести,спортен тип съм и се храня здравословно. Нормално е да се оправя по-бързо.  Живее ми се,излиза ми се,още днес!

Диорела,благодаря за съвета,но както много хора те помолиха...стига с този инфаркт и инсулт към всеки с Ковид! Ваня Костова беше много болна жена с много тежки здравословни проблеми.

Изобщо не лежи на тая кълка. Доста хора, които спортуват и се хранят здравословно си отвисяха по болниците и с месеци не успяват да си възобновят старият начин на живот. Та по принцип това помага, но в случая с Ковид не винаги. Пази се и не се изсилвай! Имаш време да си живееш.

# 28 973
Повечето коментираме, защото сме минали през това. И то в период, когато и да си много зле, няма да те вземат в болница.
Да, гадно е и не трябва да е така, ама за съжаление нямаме много други опции. И определено не е само в БГ така. 
Моите 5-6 часа чакане в Токуда, не знам как ги издържах, седейки по земята или подпирайки се по стените, защото нямаше къде да се седне от народ, а аз от дни бях вкъщи на легло.
И все пак бях тооолкова щастлива, че съм някъде с лекари, а не сама вкъщи,  и че някой ще ме прегледа. Като си тръгнах просто бях по-спокойна вече и по-убедена в лечението.

# 28 974
  • София
Един бърз въпрос. Когато има дете в семейството с Ковид, а родителите са ваксинирани и без симптоми, пак ли подлежат на двуседмична карантина заедно с детето?
Благодаря предварително за отговорите!

# 28 975
Добре де, как сте под карантина и ходите напред-назад по прегледи? Аз от сутринта не мога да, се свържа с РЗИ.
И аз това се чудя. И то 3 дни обикаляне напред-назад. Доколкото разбрах без проблеми със сатурацията или висока температура. При това положение най-доброто лечение е сън, чай и витамини (личен опит). Сега с това препускане нагоре надолу за някаква самоназначена снимка, не виждам ползата, освен някой лекар, който накрая, за да се отърве ще изпише 3-4 вида антибиотик и кортикостероиди. А после ще четем как месеци наред организмът не може да се възстанови след тия лекарства....
За обикалянето заразен няма да коментирам, защото според мен всеки има право да отиде някъде по неотложна нужда, не е чума. Само дето в случая е излишно и самонатоварващо.

# 28 976
  • София
Предписването на лекарства не се основава само на "чувство". Все пак, учи се там едно 5-6-10 години.
Поздравления за бързото възстановяване! Само доказва, че на халос се набута в бациларника, вместо на спокойствие да си се лекуваш вкъщи без много химия. Но важен е крайният резултат.

# 28 977
Един бърз въпрос. Когато има дете в семейството с Ковид, а родителите са ваксинирани и без симптоми, пак ли подлежат на двуседмична карантина заедно с детето?
Благодаря предварително за отговорите!
Ако не проявят симптоми карантината е 10 дена. Ако проявят започват да броят 14 дена от първия ден на симптомите. Това е със сигурност, в момента съм в това положение.

# 28 978
  • Пловдив
Andres Какво те посъветваха лекарите след като вече препободува ще се ваксинираш ли след няколко месеца?И имаше ли в болницата около теб хора които са карали вируса имали са антитела и пак са болни?

# 28 979
Абе, и аз хич не намирам за нормално снимката да не е качена. Айде чакането ясно, ама неглижирането не е оправдано.

Андерс, ако пиеш Левофлоксацин или от тази група, не почвай да спортуваш. Им а опасност от скъсване на мускул или сухожилие.

Общи условия

Активация на акаунт