Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 620
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 28 980
това с инсулта е много гадно Sad четох го че се получава известно време след ковид при определен процент от хора ...
Андрес, нах-добре се консултирай с правно лице какво да правиш...

# 28 981
Абе, и аз хич не намирам за нормално снимката да не е качена. Айде чакането ясно, ама неглижирането не е оправдано.

Андерс, ако пиеш Левофлоксацин или от тази група, не почвай да спортуваш. Им а опасност от скъсване на мускул или сухожилие.
Да,такъв е антибиотика! Не знаех за това..за това ги мразя. До колко време мога да се завърна към спорта?
Сега се разхождах около 40-50 мин. и се чувствам много добре,нормално ли е?  Хората с които лежахме съобщават за жестока умора,задух,а аз не го усещам...

Славейче,
Искам да се ваксинирам,но не знам кога,мисля че 6 месеца се чака? Ако може някой да помага с това...нямам информация по темата.
Не,в болницата не видях някой преболедувал. Имаше само един човек с две игли от май, с двустранна пневмония,но се оправи много бързо. Но още в спешното ми казаха,че идват хора и с ваксини.
Повечето от персонала го беше карал и дори стояха без маска. Някой бяха и ваксинирани,твърдяха,че е насила и не искали,но ги накарали.

Искам да спомена и нещо друго. Когато разбрах,че съм болен отидох при приятел с когото бяхме контактни на болен. Моя приятел освен лека температура не разви нищо друго. Даде два отриц.теста. Изкара вируса с витамин с и липсва на мирис за ден-два. От както го познавам не е боледувал от нищо. На една възраст сме,но той е спокоен,не се панира и не му пука за вируса. Психиката е много важна при Ковид,всички притеснителни се разболяхме най-тежко...

# 28 982
  • в страната на чудесата
Андерс, животът ще те научи на смирение. Позволи му да е по-рано...

# 28 983
  • София
Искам да спомена и нещо друго. Когато разбрах,че съм болен отидох при приятел с когото бяхме контактни на болен.
Това пък защо? Болен си и си отишъл при друг човек?

# 28 984
Смирението идва с житейският опит. При Андерс все още го няма.

# 28 985
Сега се разхождах около 40-50 мин. и се чувствам много добре,нормално ли е?  Хората с които лежахме съобщават за жестока умора,задух,а аз не го усещам...

Нали от самото начало ти приказвахме, че не си ЧАК ТОЛКОВА тежък случай. Да имал си там показатели от изследванията, но не си изпитал истинския кеф от болестта. Радвай се сега, че се оправяш бързо и не насилвай нещата.

# 28 986
Anders, моите проблеми започнаха месец след оздравяването ми. Не бързай да се радваш, има време...

# 28 987
Е колко да е повече тежък, в болница беше, торба лекарства пие. Неговите връстници дори не разбират.

# 28 988
  • София
Абе, и аз хич не намирам за нормално снимката да не е качена. Айде чакането ясно, ама неглижирането не е оправдано.

Андерс, ако пиеш Левофлоксацин или от тази група, не почвай да спортуваш. Им а опасност от скъсване на мускул или сухожилие.
Да,такъв е антибиотика! Не знаех за това..за това ги мразя. До колко време мога да се завърна към спорта?

Славейче,
Искам да се ваксинирам,но не знам кога,мисля че 6 месеца се чака? Ако може някой да помага с това...нямам информация по темата.
Не,в болницата не видях някой преболедувал. Имаше само един човек с две игли от май, с двустранна пневмония,но се оправи много бързо. Но още в спешното ми казаха,че идват хора и с ваксини.
Повечето от персонала го беше карал и дори стояха без маска. Някой бяха и ваксинирани,твърдяха,че е насила и не искали,но ги накарали.

Искам да спомена и нещо друго. Когато разбрах,че съм болен отидох при приятел с когото бяхме контактни на болен. Моя приятел освен лека температура не разви нищо друго. Даде два отриц.теста. Изкара вируса с витамин с и липсва на мирис за ден-два. От както го познавам не е боледувал от нищо. На една възраст сме,но той е спокоен,не се панира и не му пука за вируса. Психиката е много важна при Ковид,всички притеснителни се разболяхме най-тежко...

Пак ти казвам хора с месеци не могат да се върнат обратно по залите не се изсилвай. Дай си 3-4 месеца почивка ако ти е нужна нищо няма да ти стане с малко повече почивка.

# 28 989
Левофлоксацин има black box предупреждение за травми в сухожилия, връзки и мускули. Възможни са дори скъсвания до 6 месеца след спирането му. Та...по-полека с тренировките в следващите седмици.

То хубаво човек да се чувства освободен и да изпусне парата след ковид в болница, но с разум. Не е време за щанги.

# 28 990
Е колко да е повече тежък, в болница беше, торба лекарства пие. Неговите връстници дори не разбират.

По желание.
Спокойно щеше и вкъщи, без торба лекарства да мине. Ама пусти страх.

# 28 991

Това е вярно, ама той сто поста написа как ще мре. Ние го уверявахме, че не е на умирачка, ама той не вярваше.

# 28 992
Да доразкажа. Отивам към 10:20 до Токуда да си търся снимката. Вратата заключена! А 10 ч е ковид зона! Няма звънец, няма бележка, на телефони не вдигат. Шах и... нова порция адреналин. Отивам в спешното да питам защо е заключено. Те ми казват - не може да е заключено. Викам според вас аз ще съм тук ли ако не е, нали оттам идвам! Не, не е. Обадете се, казвам. Обаждане и съответен поглед - отворено е. Връщам се... те междувременно отворили. Къде ми е снимката. Няма я. Почва ровене, звънене.. намериха я някъде от вътре. Този път обаче на рецепцията беше едно много мило момиче, заради което се отказах да се разправям. Заключението от снимката е "слаба суспекция за ковид асоциирана пневмония". Има и нещо друго, обаче преди това, което не разбирам. Личната не вдигна... и в крайна сметка почнах Азитрокс. Въпреки че трети ден нямам Т, но кашлицата е кофти. И щом все пак има "суспекция" макар и слаба... по-добре да не рискувам. Така, че... това е. Пък да ми мине още една седмица живот и здраве ще търся и пулмолог да видим какво има.

# 28 993
И вкъщи много хора пият флуорхиноли и една торба лекарства. Щеше да му се размине Ремдесевира само.  Другото е еднакво при пневмония. Не преувеличавайте.

Аз имам подозрение, че скъсах мускулно влакно на прасеца около 3 месеца след левоксата, но и преди него пак късах, но на другия крак. Та не мога да съм сигурна, че е точно от Аб. Възрастта и натоварването имат значение.
Всъщност сега се сетих, че тогава се чудех да не е някой тромб. Тъкмо Мериан беше споделила за ръката си. Така и не отидох на лекар. Нямах подуване и симптомите ми бяха като на другия скъсан от преди Ковида крак.

Пандорина, важното е, че няма голяма пневмония. При мен беше нещо подобно и пулмото ми изписа Таваник.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 14:32 от Дъждец

# 28 994
Аз го разбирам Андрес и не мога да разбера какво сте го заръфсли. Беше уплашен, нормално е, всеки си ги мисли тия работи. Сега се чувства добре и няма търпение да се върне към живота като всеки млад човек. Лошото бързо се забравя.
Андрес, кофти химия, но щом си млад и досега не си пил антибиотици.. ще го понесеш и ще се изчистиш.Но наистина не бързай, че тоя ковид е коварен...

Общи условия

Активация на акаунт