Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 820
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 010
Андрес, аз рядко влизам в темата. Преболедувала съм и съм медицински работник.
Знам че обвиняваш медиците за много неща.Не споря и не отричам че има и калпави сред тях както във всяка професия.
Ама и пази боже и от пациенти като теб. Еми извинявай ама ако така се държиш навсякъде както тук, дори и в болниците пак много са те търпяли.
Честно млад си, а поведението ти е без образно. Дали се усещаш не знам, но скачаш, обиждаш хората тук, зарича се ще напускаш темата, че ще си изтриеш профила, но явно липсата на външно внимание е по силна и надделява и хоп пак си тук с поредната драма
Нищо и никой не ти угоди и с разбиране и с критика

# 29 011
Имам приятел завеждащ Ковид отделение, в Ада, в който са от две години, 99% от всички нас и два часа не биха издържали. Карат смени несъвместими с нормално, човешко съществуване. Изморени са, страх ги е, отчаяни са, също като нас. Но ние можем да сме у дома и да сме недоволни, те нямат този лукс. Там са да спасяват. Как и колко, в друг въпрос един лекар на 2 етажа какво да направи?! Пробойни има много в системата, в държавата, не са виновни лекарите. Когато аз боледувах места в болниците нямаше, ама за наистина тежки случаи, нямаше и кой да те прегледа и беше ужасно…
Само се молех да не попадам в болница, майка ми и мъжът и бяха… знаех какво е. Тя прескочи, той не. Толкова е сериозна и тежка ситуацията, че ме избива на бяс, като някой започне да се фантазира. А ако си лекар? Ако си от другата страна… едва ли им е леко.
Цели семейтва лекари починаха. Във всяко стадо нали… но има и много добри и всеотдайни лекари, благодрение, на които някои си драскаме тук. А можеше да ни няма.

# 29 012
Ето така беше в началото и то няколко месеца. Ужасно. По 12 часа. И ще ми говори че нищо не се е правило, че така са се взимали пари.
Аз съм това.

# 29 013
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Който не се справя с това, да напуска, изобщо нямам намерение да проявявам разбиране към лекарската немърливост.

Щом човек се чувства зле, значи се чувства зле

# 29 014
  • Варна
За чия точно немарливост пишеш би ли обяснила?
Щом човек се чувства зле, значи се чувства зле, ама не значи, че наистина е зле. И дори да е наистина зле не значи, че лекарите са длъжни да се въртят на пета около него! Щото два етажа пациенти ги чакат и ако около всеки се въртят на пета няма да имат време да си вършат работата! Принцове и принцеси няма, каквото за един, това за всички. Тук пример за немарливост аз лично не прочетох. Ти къде го прочете?

# 29 015
Който не се справя с това, да напуска, изобщо нямам намерение да проявявам разбиране към лекарската немърливост.

Ха, това е голям бисер. Може да стане лозунг на всички хипохондрици Grinning

Аз бях в болница и помня как по цял ден лекарите бяха в "скафандрите", нямам идея как са се потили вътре, как са ходили до тоалетна. Ако всички са като теб лекарите ще се изнижат до последния в Германия и няма да ги има и такива, па да видим дали ще ти хареса.

И спри с тази немЪрливост, че боде очите Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 19:38 от Черна станция

# 29 016
  • Варна
Аз бях в болница и помня как по цял ден лекарите бяха в "скафандрите", нямам идея как са се потили вътре, как са ходили до тоалетна.
С памперси, така ми каза позната, работеща в голяма болница. Не знам истина ли е, Джолева да каже.

# 29 017
Ето така беше в началото и то няколко месеца. Ужасно. По 12 часа. И ще ми говори че нищо не се е правило, че така са се взимали пари.

Ама мрънкат, че маските иначе ги душат и побъркват!
 Иначе нямат против да хулят хора, стоящи с часове в подобно облекло, но не докато си пишат по форумите, а докато тичат по стаите да обслужват по няколко етажа с тежко болни, изискващи не чай, а постоянни процедури и лечение. Без почивка, тоалетна и храна. Защото, за да го направиш трябва смяна на костюма и то по специална процедура.
Но 1000 лв., които от месеци даже не получават, им се виждат много. Толкова много, че са достатъчни, та тези хора да бъдат оплювани и обиждани, все едно не се опитват да опазят живота на подобни индивиди.
Чудно ми е колко от оплюващите биха се наели да прекарат един месец в такъв костюм и само да си вършат нормалната работа, дори без да треперят над леглото на някой и без заплаха за живота и здравето им. Докато останалите ги обиждат отстрани. Да пробват.
А ако не могат да кажат едно просто "Благодаря!" поне да млъкнат. Защото борещите се за здравето ни и те имат чувства, семейства и нужда от добра дума и почивка. Даже по-голяма от нашата.

# 29 018
  • Варна
Чудно ми е колко от оплюващите биха се наели да прекарат един месец в такъв костюм и само да си вършат нормалната работа, дори без да треперят над леглото на някой и без заплаха за живота и здравето им. Докато останалите ги обиждат отстрани. Да пробват.
Нали прочете, тях това не ги вълнува. Важното е докторът да им козирува сутрин, обед и вечер, а сестрата да ги обгрижва персонално и да ги гали нон-стоп по главичката. Ако не щат - да напускат. Толкоз. Чакай благодарност и разбиране от такива.

# 29 019

Ха, това е голям бисер. Може да стане лозунг на всички хипохондрици Grinning

Аз бях в болница и помня как по цял ден лекарите бяха в "скафандрите", нямам идея как са се потили вътре, как са ходили до тоалетна. Ако всички са като теб лекарите ще се изнижат до последния в Германия и няма да ги има и такива, па да видим дали ще ти хареса.

И спри с тази немЪрливост, че боде очите;.
+1. Специално в ковид отделенията, къде видяхте възможност за кафе, цигари и хора без работа, не зная. Веднъж попитах любезната младичка сестра как се чувстват в тези скафандри. Тя просто изстреля, че умират от жега. 12 часа дневно, през нощта не зная как са. То при тези заплати, да се чудиш как още има сестри и млади лекари.

# 29 020
Ковид изтерясването започва да ми идва в повече, честно ви казвам. От четири дни телефонът ми не спира да звъни постоянно. И всеки си изсипва отгоре ми собствения опит или опита на комшийката на стринка ѝ. Питат ме как съм, отговарям " Чувствам се отлично" и се почва " оооо, не се подвеждай, не се знае в кой момент ще се влошиш изведнъж", " ти знаеш ли на стрина Пена на зълва ѝ как изведнъж ѝ станало лошо, а уж само кашлица", " на комшията третата братовчедка почина от инсулт от Ковид 4 месеца след боледуване"... Отделно са всички досадни въпроси и коментари за това какво пия и какво не пия, от доцент нагоре. Много натоварва това, много. Аз по принцип не съм хипохондрик, не съм и страхлива и това боледуване в момента го възприемам като един грип, който да чукна на дърво карам по-леко и от настинка за момента. Но сякаш хората умират да те натикат в паниката, да слушат колко тежко го караш и колко е страшно. Сякаш не могат да възприемат, че всеки човек го кара различно, че всичко е индивидуално, дразнят се, че не съм изпаднала в паника и не си представям апокалиптични развръзки. Трима души от семейството ми в момента го караме и тримата леко, аз попти безсимптомно и се надявам така да продължи до края, но честно ви казвам, подобни идиотщини започват да ми лазят по нервите. Сякаш не ми звънят да ме чуят как съм, а да ми напомнят да не съм спокойна, че съм добре.

# 29 021
А ти защо им вдигаш? Игнорирай ги.

# 29 022
  • Варна
Ковид изтерясването започва да ми идва в повече, честно ви казвам. От четири дни телефонът ми не спира да звъни постоянно.
....
Сякаш не ми звънят да ме чуят как съм, а да ми напомнят да не съм спокойна, че съм добре.
Дишай и не обръщай внимание, ти вече си го минала според мен. Няма да се влошиш.
И на мен това напомняне постоянно, че на 8-10-12-нам си кой ден ще се влоша, колкото и добре да се чувствам ми идваше в повече, затова бях спряла да чета и темата. Добре, че близките ми бяха ларж и общо взето ми се обаждаха да ме окуражат, да ми разкажат някой виц, ей такива неща, че иначе щяха да хвърчат глави.

# 29 023
Когато бях болна, първо тук спрях да чета, защото беше много страшно и много болни или с болни близки споделяха. И съвсем се филмирах. Върнах се чак като се възстанових.

А на близки в един момент им казах, че няма да пиша и говоря няколко дни. Събуждаш се с десетки съобщения, имам още скрийншотове на историята на обажданията ми, ужас беше. Всеки ден "как си", а аз тогава всеки ден се влошавах и след няколко такива дни им писах, че много благодаря за вниманието, но ще съм офлайн известно време, ще пиша като мога,  иначе нямаше как да издържа.

# 29 024
Радвай се, че го карате леко и че има хора, на които им пука и са загрижени. На останалото не обръщай внимание.

Цитат
 Един лекар е на три етажа и влиза колкото да ти каже - добър ден. Пет дни и една слушалка не ми сложиха,сам си мерих температура и сатурация с лични уреди. Нямали кръвно апаратче,нямало термометър. Плащам достатъчно голям част от заплатата си за здравни осигуровки и държа да ми се предлагат качествени услуги! Аз плащам тяхната заплата,както и целия български народ!  Още повече,че влизам в болница за първи път..Изобщо не видях лекарите и сестрите да са толкова натоварени. Лекар на етажа нямаше,освен една сестра,която дреме по цял ден,не видях друго. На който не му се работи това,работни места бол! Достатъчно пари налапаха... За да сме първи по смъртност,има причина!  Никаква толерантност повече...
Лечение на самото заболяване още не е известно. Със слушалка не се хваща нищо, няма смисъл да се прави, освен за успокоение на болния. Щом един лекар е бил на три етажа съвсем не изглежда като да е ненатоварен. Ако си представиш да минеш по всички стаи и да си кажеш дори само по две изречения с всеки изнервен и измъчен болен, това дори е достатъчно уморително. В инфекциозно отделение всеки си носи личен термометър.
Парите на лекарите ни са всичко друго, но не и много. Начинаещ лекар взема по-малко от учител, а натовареността му е нечовешка.
Но нищо де, с подобно отношение от пациентите един след друг лекарите ни напускат и заминават за чужбина, където работят в среда на уважение, по-добро заплащане и само в работното си време. Нещо, което у нас те нямат - всеки ги приема за денонощно достъпни и длъжни.

Общи условия

Активация на акаунт